Životna sredina

Prijavi lokaciju do 25. maja za narednu akciju čišćenja Zavrni rukave

Prijavi lokaciju do 25. maja akciju ciscenja Zavrni rukave 4

Slika: Učesnici akcije 25. aprila na Novom Beogradu i njihov rezultat (Eko straža / Facebook)

Objavljeno

21.05.2021.

Država

Komentari

comments icon

0

Podeli

Objavljeno

21.05.2021.

Država

Komentari

comments icon

0

Podeli

Nakon što je tri puta od marta predvodila građane u akcijama čišćenja širom Srbije, Eko straža poziva na četvrtu akciju u okviru kampanje čišćenja okoline Zavrni rukave.

Grupe ljubitelja prirode su u tri navrata očistile otpatke na ukupno 70 lokacija širom Srbije na poziv Eko straže. Četvrta akcija biće održana 30. maja, a domaćini treba da prijave lokacije do 25. maja preko Facebook stranice.

Lokaciju do 25. maja za akciju ciscenja Zavrni rukave 4
Slika: Zavrni rukave 25. aprila kod Smederevske tvrđave (Eko straža / Facebook)

U kampanji Zavrni rukave čišćenje đubreta nije jedini cilj. Pokrenuta je da bi se masovnim akcijama uticalo na institucije da regulišu upravljanja otpadom, da sprovode zakon i propise i da se u javnosti skrene pažnja na pojavu bacanja otpadaka u okolinu.

Prvi skup održan je 7. marta na dva mesta. Ukupno je u tri akcije učestvovalo dve i po hiljade ljudi, od čega dve hiljade na poslednjoj – u više od trideset gradova i sela.

lokaciju do 25. maja Zavrni rukave 4

Domaćini – grupe i pojedinci koji odaberu lokaciju, treba da označe tačku okupljanja i zakažu skup na Facebook-u. Oni koji su zainteresovani da učestvuju mogu da se jave preko Facebook događaja na koji bi išli, ali nije obavezno. Lokalni organizatori imaju zadatak i da pozovu nadležno komunalno preduzeće da pokupi prikupljene otpatke. Obavestite i medije!

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

vinca beo cista energija spaljivanje otpada elektrana postrojenje

Beo Čista Energija zvanično započela proizvodnju energije iz otpada u Vinči

21. maj 2021. - Prvo spaljivanje otpada Beo Čista Energija sprovela je februara 2023. čime je započela poslednja faza probnog rada postrojenja

co2 je co2 zero waste europe traži da se spaljivanje otpada uključi u eu ets

CO2 je CO2: Zero Waste Europe traži da se spaljivanje otpada uključi u EU ETS

21. maj 2021. - Spalionice bi mogle da postanu izvor energije sa najviše emisija CO2 kada se prestane sa upotrebom uglja, upozorava Zero Waste Europe

francuske firme će graditi prvo beogradsko postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda

Francuske firme će graditi prvo beogradsko postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda

21. maj 2021. - Veliko postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda trebalo bi da pomogne očuvanju kvaliteta vode i biodiverziteta Dunava i Save

Pozar na deponiji: Da li nam je neodgovornost došla na naplatu

Požari na deponijama: Neodgovornost došla na naplatu

21. maj 2021. - Požar koji je izbio u Regionalnom centru za upravljanje otpadom Duboko je poslednji poziv na otrežnjenje, kažu Gojkan Stojinović i Kristina Cvejanov, eksperti za upravljanje otpadom