x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Vaša imejl adresa je sigurna kod nas

x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Your email is safe with us

Prijave za treću Letnju školu Energetske zajednice do 31. marta

14.02.2018. | Komentari: 0Autor:

Slika: BGEN
Prijave za treću Letnju školu Energetske zajednice do 31. marta

Treća Letnja škola Energetske zajednice biće održana u Splitu od 25. avgusta do 1. septembra. Rok za podnošenje prijava je 31. mart, a učešće u školi je besplatno.

Fokus ovogodišnje Letnje škole je na tranziciji energetskog sektora, posebno u zemljama jugoistočne i istočne Evrope, saopštila je Energetska zajednica, organizator ovog multidisciplinarnog interaktivnog programa.

Organizaciju škole sufinansiraju GIZ Otvoreni regionalni fond za JIE-Energetska efikasnost i Višegradski fond.

Program se oslanja na dve ranije organizovane škole, a neće zanemariti ni širi evropski, a potencijalno ni globalni geografski kontekst, i obuhvatiće mnogo više od običnog programa obuke za teme vezane za energetiku. Kocipiran je tako da omogući učesnicima i učesnicama da bolje razumeju svu kompleksnost energetskog sektora i obezbedi im platformu za razmenu ideja i doprinos u kreiranju njegove budućnosti.

Tokom jednonedeljnog programa, biće pokriveni različiti aspekti lanca snabdevanja energijom, tako što će pet dana (od ponedeljka do petka) tematski zaokružiti neki od tih aspekata:

  • ekonomski – ponedeljak
  • tehnički – utorak
  • politički – sreda
  • pravni – četvrtak
  • održivi – petak

Učesnici će imati prilike da čuju više od 30 predavača, renomiranih profesora univerziteta, eksperata i predstavnika vodećih kompanija iz oblasti energetike.

Na otvaranju Letnje škole predviđeno je da se prvog dana govorima dobrodošlice učesnicima obrate Dirk Buschle, zamenik direktora Sekretarijata Energetske zajednice, i Joachim Gaube, menadžer sektorskog fonda Otvoreni regionalni fond za JIE – Energetska efikasnost (GIZ ORF-EE), dok će uvodni govor održati Janez Kopač, direktor Energetske zajednice.

Škola je besplatna za 40 odrabranih postdiplomaca, istraživača u svim disciplinama koje se tiču energetike, mladih profesionalaca iz vladinih institucija, kompanija, i nevladinih organizaciaj iz regiona Evropske zajednice.

Pokriveni su troškovi smeštaja i studijske posete, a jedini trošak koji će studenti morati sami da finansiraju je trošak prevoza. Gornja starosna granica je 35 godina.

Rok za prijavu je 31. mart. Zainteresovani kandidati i kandidatkinje mogu na engleskom jeziku ispuniti predviđenu aplikaciju za Letnju školu, dostupnu putem linka https://energy-community.org/aboutus/summer-school/2018.html

Zvaničan jezik škole je engleski.

Prijave za treću Letnju školu Energetske zajednice do 31. marta
Slika 1. Polaznici Druge Letnje škole Energetske zajednice u Ohridu, 2017

Program Letnje škole organizuje Sekretarijat Energetske zajednice u saradnji sa Višegradskim fondom, Otvorenim regionalnim fondom za Jugoistočnu Evropu – Energetska efkasnost (ORF-EE) koji sprovodi Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ), Regionalnim centrom za energetske politike – REKK, univerzitetima Jagielonian iz Krakova, Comenius iz Bratislave, Masaryk iz Brna i Polis iz Tirane, hrvatskom OCD DOOR, i domaćinom Letnje škole – splitskim Fakultetom elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje (FESB).

Letnju školu inicirao je Sekretarijat Energetske zajednice u jesen 2016. godine sa ciljem da putem multidisciplinarnog programa promoviše kompetentnost učesnika u svim temama vezanim za sektor energetike.

Prošlogodišnja, druga Letnja škola održana je u Ohridu, u Makedoniji, dok je domaćin prvoj bila Tirana.

Komentari (0)

Budite prvi da unesete komentar za ovaj clanak.

Unesi Komentar

Molimo sačekajte... Unesite obavezna polja. Desila se greška, molimo osvežite stranicu i pokušajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat.