OIE

Poziv za postdiplomce, mlade na početku karijere za Letnju školu Energetske zajednice

Poziv postdiplomce mlade pocetku karijere Letnju skolu Energetske zajednice

Foto: Energetska zajednica

Objavljeno

18.01.2022.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

18.01.2022.

Država

Komentari

0

Podeli

Sekretarijat Energetske zajednice prima prijave za šestu Letnju školu Energetske zajednice, koja će se održati u Sarajevu. To je prilika za studente i studentkinje postdiplomskih studija i mlade na početku karijere da se temeljno upoznaju s energetskom tranzicijom.

Postdiplomci, istraživači i istraživačice u energetici i mladi profesionalci iz vladinih institucija, kompanija, nezavisnih instituta i civilnog sektora u Evropskoj uniji i okolnim zemljama imaju pravo da pohađaju Letnju školu Energetske zajednice 2022. u Sarajevu u Bosni i Hercegovini.

Program od 20. do 27. avgusta se sastoji od kursa, predavanja gostujućih stručnjaka i društvenih aktivnosti. Učesnike će na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Sarajevu podučavati profesori i istraživači visokog ranga kao i eksperti i iskusni profesionalci iz energetskih kompanija, saopštio je Sekretarijat Energetske zajednice.

Učesnici će biti stari do 35 godina – rođeni 1987. ili kasnije

Prijave će biti primane zaključno s 31. martom. U objavi se dodaje da će odabrana grupa steći temeljno znanje o energetskoj tranziciji u svoj svojoj kompleksnosti i dobiti platformu za razmenu i oblikovanje budućnosti tog sektora. Polaznici i polaznice će biti stari do 35 godina – rođeni 1987. ili kasnije.

Kao i proteklih godina, Letnja škola Energetske zajednice stavlja fokus na sektore energetike koji prolaze kroz tranziciju, pogotovo u Jugoistočnoj i Istočnoj Evropi. U programu se u obzir uzima širi geografski kontekst u Evropi i verovatno šire od toga.

U programu se u obzir uzima širi geografski kontekst u Evropi i verovatno šire od toga

Šesta letnja škola će pokriti naučni, pravni, ekonomski, kulturni, politički i tehnički aspekt lanca snabdevanja u energetici, uz teoretske elemente kao i praktični trening preko studija slučaja i zamišljenih slučaja. Najbolja grupa će biti nagrađena.

Besplatno pohađanje je omogućeno za građane sledećih zemalja: Albanije, Jermenije, Azerbejdžana, Belorusije, BiH, Gruzije, Kosova*, Severne Makedonije, Norveške, Srbije, Ukrajine, Velike Britanije, Turske i 27 država članica EU. Sekretarijat je saopštio da će biti do pet dodatnih mesta za kandidate koji ne ispunjavaju geografski kriterijum.

Studenti koji budu prošli letnju školu će dobiti tri ECTS poena.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

elektroprivrede region radionice trgovina emisijama EU ETS oporezivanje co2 cbam

Radionica o sistemu za trgovanje emisijama: Saradnja regionalnih elektroprivreda je put za energetsku tranziciju

18. januar 2022. - Firme iz BiH, Crne Gore, Severne Makedonije i Srbije razgovarale su i o zajedničkom nastupu za obezbeđenje sredstava za investicije

seepex unutardnevno trziste pks

Srbija u junu dobija unutardnevno tržište struje – sledeći korak je spajanje sa jedinstvenim evropskim tržištem

18. januar 2022. - SEEPEX jer sa svojim partnerima predstavio šta kupcima i prodavcima struje nudi novo tržište na srpskoj berzi

Industrija vetra do 2025 rekordno rasti preti zagusenje

Industrija vetra će do 2025. rekordno rasti, ali joj preti zagušenje

18. januar 2022. - Nakon usporavanja ekspanzije prošle godine, sektor vetroelektrana može da do 2025. očekuje uzastopno obaranje rekorda, objavio je GWEC

istra vetroelektrane na moru irena norveska studija

Istra planira da se snabdeva zelenom energijom iz vetroparkova na Jadranu

18. januar 2022. - Hrvatsko poluostrvopripremiće studiju o potencijalu za gradnju vetroelektrana u Jadranskom moru kako bi obezbedila energetsku nezavisnost