OIE

Poziv za postdiplomce, mlade na početku karijere za Letnju školu Energetske zajednice

Poziv postdiplomce mlade pocetku karijere Letnju skolu Energetske zajednice

Foto: Energetska zajednica

Objavljeno

18.01.2022.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

18.01.2022.

Država

Komentari

0

Podeli

Sekretarijat Energetske zajednice prima prijave za šestu Letnju školu Energetske zajednice, koja će se održati u Sarajevu. To je prilika za studente i studentkinje postdiplomskih studija i mlade na početku karijere da se temeljno upoznaju s energetskom tranzicijom.

Postdiplomci, istraživači i istraživačice u energetici i mladi profesionalci iz vladinih institucija, kompanija, nezavisnih instituta i civilnog sektora u Evropskoj uniji i okolnim zemljama imaju pravo da pohađaju Letnju školu Energetske zajednice 2022. u Sarajevu u Bosni i Hercegovini.

Program od 20. do 27. avgusta se sastoji od kursa, predavanja gostujućih stručnjaka i društvenih aktivnosti. Učesnike će na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Sarajevu podučavati profesori i istraživači visokog ranga kao i eksperti i iskusni profesionalci iz energetskih kompanija, saopštio je Sekretarijat Energetske zajednice.

Učesnici će biti stari do 35 godina – rođeni 1987. ili kasnije

Prijave će biti primane zaključno s 31. martom. U objavi se dodaje da će odabrana grupa steći temeljno znanje o energetskoj tranziciji u svoj svojoj kompleksnosti i dobiti platformu za razmenu i oblikovanje budućnosti tog sektora. Polaznici i polaznice će biti stari do 35 godina – rođeni 1987. ili kasnije.

Kao i proteklih godina, Letnja škola Energetske zajednice stavlja fokus na sektore energetike koji prolaze kroz tranziciju, pogotovo u Jugoistočnoj i Istočnoj Evropi. U programu se u obzir uzima širi geografski kontekst u Evropi i verovatno šire od toga.

U programu se u obzir uzima širi geografski kontekst u Evropi i verovatno šire od toga

Šesta letnja škola će pokriti naučni, pravni, ekonomski, kulturni, politički i tehnički aspekt lanca snabdevanja u energetici, uz teoretske elemente kao i praktični trening preko studija slučaja i zamišljenih slučaja. Najbolja grupa će biti nagrađena.

Besplatno pohađanje je omogućeno za građane sledećih zemalja: Albanije, Jermenije, Azerbejdžana, Belorusije, BiH, Gruzije, Kosova*, Severne Makedonije, Norveške, Srbije, Ukrajine, Velike Britanije, Turske i 27 država članica EU. Sekretarijat je saopštio da će biti do pet dodatnih mesta za kandidate koji ne ispunjavaju geografski kriterijum.

Studenti koji budu prošli letnju školu će dobiti tri ECTS poena.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Panorama-Grude0-Hercegovina-web

Norvežani grade prvu veliku solarnu elektranu u BiH

27 маја 2022 - Posle više najava domaćih i stranih firmi da će investirati u solarnu energiju, u Bosni...

srbija madjarska mali sijarto gas dalekovod saradnja energetska kriza

Mađarska i Srbija dogovorile jačanje energetske saradnje

26 маја 2022 - Dve zemlje planiraju da ojačaju energetske veze kako bi obezbedile stabilno snabdevanje energijom u vremenu energetske krize

garancije porekla energetska zajednica registri trgovina

Sve je spremno da zemlje Energetske zajednice izdaju garancije porekla

26 маја 2022 - Potrebno je da nacionalna izdavačka tela potpišu ugovore o korišćenju registara sa specijalizovanom firmom Grexel, kaže Naida Taso

DEM, Petrol, Nafta Lendava geotermalna elektrana iscrpljeno nalaziste nafte i gasa

Slovenci započinju pilot projekat geotermalne elektrane na napuštenim bušotinama nafte i gasa

25 маја 2022 - Inovativnost projekta ogleda se u tome što će se koristiti geotermalna gravitaciona toplotna cev - tehnologija koju je patentirala Slovenija