OIE

Povezivanje sa grčkim energetskim kompanijama na Srpsko-grčkom poslovnom forumu

srpsko grcki poslovni forum

Photo: Pixabay

Objavljeno

27.01.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

27.01.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Tokom posete premijera Grčke Aleksisa Ciprasa 31. januara u Beogradu biće organizovan Srpsko-grčki poslovni forum. U privrednoj delegaciji Grčke nalaze se i kompanije koje se bave energetikom i obnovljivim izvorima energije i zainteresovane su za saradnju sa srpskim kompanijama.

Njih predvode Terna SA i PPC Renewables, koji su među deset najjačih kompanija na grčkom tržištu obnovljivih izvora energije. U delegaciji je i Aephoria, koja pomaže start-ap kompanijama da razviju svoje poslove tako da imaju pozitivan ekološki i društveni uticaj. Ta kompanija zainteresovana je za širenje svog Bluegrowth programa u Srbiji.

Firma ARIS K. bavi se izgradnjom energetske infrastrukture, a od 2000. godine usmereni su naročito ka obnovljivim izvorima energije. U Srbiji su prisutni preko svoje ćerke-firme ENARETOS, koja se bavi građevinarstvom i OIE.

Prisustvovaće i domaća firma u grčkom vlasništvu Envidome, koja se bavi izgradnjom mini solarnih elektrana. Od kompanija koje još uvek nisu prisustne u Srbiji tu je WRE Energy, koja je zainteresovana za izgradnju vetro i solarnih parkova. U grčkoj privrednoj delegaciji nalazi se ukupno 59 kompanija.

Događaj organizuju Privredna komora Srbije i ambasada Grčke u hotelu Metropol. Prisustvovaće  premijeri Srbije Aleksandar Vučić i Grčke Aleksis Cipras, ministri obe vlade i predsednik PKS Marko Čadež, koji će otvoriti forum.

Biće održane prezentacije o mogućnostima investiranja u Srbiji i prilikama za saradnju Srbije i Grčke, a nakon zvaničnog dela foruma predviđeni su bilateralni sastanci srpskih i grčkih kompanija.

Ovde preuzmite agendu i prijavni list.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

struja pristup svet siromastvo

Broj ljudi bez pristupa struji porastao prvi put posle više od jedne decenije

27. januar 2017. - Najnoviji Izveštaj o napretku u oblasti energetike upozorava na ozbiljan jaz u pristupu električnoj energiji širom sveta

Svetski dan vetra

Svetski dan vetra 2024: Otkrijte ko sve radi u sektoru vetra

27. januar 2017. - Svetski dan vetra obeležava se 15. juna i služi da nas podseti na snagu i mogućnosti korišćenja energije vetra, koja može da preoblikuje naše energetske sisteme, dekarbonizuje ekonomije i podstakne rast

Milos Mladenovic, SEEPEX, energetska tranzicija

Ideje D&G kao odgovor na izazove energetske tranzicije ili kako smo zavoleli Bodrijara

27. januar 2017. - O evropskom tržištu električne energije nakon okončanja energetske krize, ali i o uzrocima krize, daljim tendencijama razvoja tržišta energije i globalne ekonomije, razgovarali smo sa direktorom SEEPEX -a Milošem Mladenovićem

hrvatska cena prikljucka elektrane oieh ivo milatic pula

Hrvatska konačno dobija odluku koju čekaju projekti vredni milijardu evra

27. januar 2017. - Do 2030. Ivo Milatić očekuje da od 10,5 GW ukupnog kapaciteta za proizvodnju električne energije osam gigavata budu obnovljivi izvori