OIE

Povezivanje sa grčkim energetskim kompanijama na Srpsko-grčkom poslovnom forumu

srpsko grcki poslovni forum

Photo: Pixabay

Objavljeno

27.01.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

27.01.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Tokom posete premijera Grčke Aleksisa Ciprasa 31. januara u Beogradu biće organizovan Srpsko-grčki poslovni forum. U privrednoj delegaciji Grčke nalaze se i kompanije koje se bave energetikom i obnovljivim izvorima energije i zainteresovane su za saradnju sa srpskim kompanijama.

Njih predvode Terna SA i PPC Renewables, koji su među deset najjačih kompanija na grčkom tržištu obnovljivih izvora energije. U delegaciji je i Aephoria, koja pomaže start-ap kompanijama da razviju svoje poslove tako da imaju pozitivan ekološki i društveni uticaj. Ta kompanija zainteresovana je za širenje svog Bluegrowth programa u Srbiji.

Firma ARIS K. bavi se izgradnjom energetske infrastrukture, a od 2000. godine usmereni su naročito ka obnovljivim izvorima energije. U Srbiji su prisutni preko svoje ćerke-firme ENARETOS, koja se bavi građevinarstvom i OIE.

Prisustvovaće i domaća firma u grčkom vlasništvu Envidome, koja se bavi izgradnjom mini solarnih elektrana. Od kompanija koje još uvek nisu prisustne u Srbiji tu je WRE Energy, koja je zainteresovana za izgradnju vetro i solarnih parkova. U grčkoj privrednoj delegaciji nalazi se ukupno 59 kompanija.

Događaj organizuju Privredna komora Srbije i ambasada Grčke u hotelu Metropol. Prisustvovaće  premijeri Srbije Aleksandar Vučić i Grčke Aleksis Cipras, ministri obe vlade i predsednik PKS Marko Čadež, koji će otvoriti forum.

Biće održane prezentacije o mogućnostima investiranja u Srbiji i prilikama za saradnju Srbije i Grčke, a nakon zvaničnog dela foruma predviđeni su bilateralni sastanci srpskih i grčkih kompanija.

Ovde preuzmite agendu i prijavni list.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

iberdrola-solarna-elektrana

U Španiji puštena u rad najveća solarna elektrana u Evropi

12 августа 2022 - Elektrana kompanije Iberdrola na zapadu Španije ima 1,5 miliona solarnih panela i kapacitet od 590 MW

Solarni-Paneli

Solarni paneli u američkim školama povećali plate nastavnicima

10 августа 2022 - Solarni paneli postavljeni su u hiljadama škola širom Amerike, a broj obrazovnih institucija koje usvajaju ovaj model je sve veći

Hidroelektrane-Srbiji-Evropi-smanje-elektricne-energije

Hidroelektrane u Srbiji i Evropi prinuđene da smanje proizvodnju električne energije

10 августа 2022 - Dotok vode do hidroelektrana u Srbiji je prepolovljen, što povećava potrebu za uvozom struje, ali je i širom Evrope slična situacija

Norveska ogranicenja izvoza elektricne energije

Norveška uvodi ograničenja za izvoz električne energije

09 августа 2022 - Norveška sprema propise za ograničavanje izvoza struje u slučajevima kada nivoi vode u akumulacijama za hidroelektrane postanu niski