OIE

Povezivanje sa grčkim energetskim kompanijama na Srpsko-grčkom poslovnom forumu

srpsko grcki poslovni forum

Photo: Pixabay

Objavljeno

27.01.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

27.01.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Tokom posete premijera Grčke Aleksisa Ciprasa 31. januara u Beogradu biće organizovan Srpsko-grčki poslovni forum. U privrednoj delegaciji Grčke nalaze se i kompanije koje se bave energetikom i obnovljivim izvorima energije i zainteresovane su za saradnju sa srpskim kompanijama.

Njih predvode Terna SA i PPC Renewables, koji su među deset najjačih kompanija na grčkom tržištu obnovljivih izvora energije. U delegaciji je i Aephoria, koja pomaže start-ap kompanijama da razviju svoje poslove tako da imaju pozitivan ekološki i društveni uticaj. Ta kompanija zainteresovana je za širenje svog Bluegrowth programa u Srbiji.

Firma ARIS K. bavi se izgradnjom energetske infrastrukture, a od 2000. godine usmereni su naročito ka obnovljivim izvorima energije. U Srbiji su prisutni preko svoje ćerke-firme ENARETOS, koja se bavi građevinarstvom i OIE.

Prisustvovaće i domaća firma u grčkom vlasništvu Envidome, koja se bavi izgradnjom mini solarnih elektrana. Od kompanija koje još uvek nisu prisustne u Srbiji tu je WRE Energy, koja je zainteresovana za izgradnju vetro i solarnih parkova. U grčkoj privrednoj delegaciji nalazi se ukupno 59 kompanija.

Događaj organizuju Privredna komora Srbije i ambasada Grčke u hotelu Metropol. Prisustvovaće  premijeri Srbije Aleksandar Vučić i Grčke Aleksis Cipras, ministri obe vlade i predsednik PKS Marko Čadež, koji će otvoriti forum.

Biće održane prezentacije o mogućnostima investiranja u Srbiji i prilikama za saradnju Srbije i Grčke, a nakon zvaničnog dela foruma predviđeni su bilateralni sastanci srpskih i grčkih kompanija.

Ovde preuzmite agendu i prijavni list.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar

Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

energetska zajednica godisnji izvestaj 2020

Godišnji izveštaj Energetske zajednice: Reforme nije zaustavio ni COVID-19

23 November 2020 - Izveštaj otkriva da su članice postigle napredak u tržišno orijentisanim i održivim energetskim reformama uprkos krizi COVID-19.

solar termal pancevo topla voda

Najveći solarno-termalni sistem za pripremanje sanitarne tople vode na Balkanu nalazi se u Pančevu

20 November 2020 - U pripremi je još napredniji sistem koji će proizvoditi i toplotnu energiju iz solarne energije.

albanija aukcija spitalles solarna elektrana

Albanija raspisala treću aukciju za gradnju solarnih elektrana

20 November 2020 - Albanija nastavlja da koristi model koji joj je obezbedio najnižu cenu solarne energije na Balkanu.

EU 2050 300 gigavata vetroelektrana na vodi

EU želi da 2050. godine ima 300 gigavata iz vetroelektrana na vodi

20 November 2020 - Strategija EU za energiju iz obnovljivih izvora na vodi do 2050. predviđa snagu vetroelektrana od 300 gigavata i dodatne pogone