OIE

Povezivanje sa grčkim energetskim kompanijama na Srpsko-grčkom poslovnom forumu

srpsko grcki poslovni forum

Photo: Pixabay

Objavljeno

27.01.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

27.01.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Tokom posete premijera Grčke Aleksisa Ciprasa 31. januara u Beogradu biće organizovan Srpsko-grčki poslovni forum. U privrednoj delegaciji Grčke nalaze se i kompanije koje se bave energetikom i obnovljivim izvorima energije i zainteresovane su za saradnju sa srpskim kompanijama.

Njih predvode Terna SA i PPC Renewables, koji su među deset najjačih kompanija na grčkom tržištu obnovljivih izvora energije. U delegaciji je i Aephoria, koja pomaže start-ap kompanijama da razviju svoje poslove tako da imaju pozitivan ekološki i društveni uticaj. Ta kompanija zainteresovana je za širenje svog Bluegrowth programa u Srbiji.

Firma ARIS K. bavi se izgradnjom energetske infrastrukture, a od 2000. godine usmereni su naročito ka obnovljivim izvorima energije. U Srbiji su prisutni preko svoje ćerke-firme ENARETOS, koja se bavi građevinarstvom i OIE.

Prisustvovaće i domaća firma u grčkom vlasništvu Envidome, koja se bavi izgradnjom mini solarnih elektrana. Od kompanija koje još uvek nisu prisustne u Srbiji tu je WRE Energy, koja je zainteresovana za izgradnju vetro i solarnih parkova. U grčkoj privrednoj delegaciji nalazi se ukupno 59 kompanija.

Događaj organizuju Privredna komora Srbije i ambasada Grčke u hotelu Metropol. Prisustvovaće  premijeri Srbije Aleksandar Vučić i Grčke Aleksis Cipras, ministri obe vlade i predsednik PKS Marko Čadež, koji će otvoriti forum.

Biće održane prezentacije o mogućnostima investiranja u Srbiji i prilikama za saradnju Srbije i Grčke, a nakon zvaničnog dela foruma predviđeni su bilateralni sastanci srpskih i grčkih kompanija.

Ovde preuzmite agendu i prijavni list.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Elektrana biogas Hrvatskoj bankrotirala ogranicenja cene struje

Elektrana na biogas u Hrvatskoj bankrotirala zbog ograničenja cene struje

27. januar 2017. - Vlada Hrvatske mora hitno da pomogne elektranama na biogas ili će 70 odsto kapaciteta obustaviti rad, objavila je njihova asocijacija

Lokacije-elektrana-u-razvoju-Srbiji-prikljucenje-prenosnu-mrezu

Lokacije elektrana u razvoju u Srbiji koje čekaju priključenje na prenosnu mrežu

27. januar 2017. - Stručnjak za energetiku Nenad Jovanović je sastavio kartu s lokacijama projekata elektrana sa zahtevima EMS-u za odobrenje priključenja

hrvatski telekom ht professio energia ppa ugovor

HT i Professio Energia potpisali prvi korporativni PPA ugovor u Hrvatskoj

27. januar 2017. - Hrvatski Telekom saopštio je da je potpisan desetogodišnji virtualni korporativni ugovor o snabdevanju električnom energijom

vlada srbije prozjumer solarni paneli

I Vlada Srbije postaje prozjumer – solarni paneli biće postavljeni na tri zgrade

27. januar 2017. - Projekat postavljanja solarnih elektrana je u završnoj fazi pripreme, kažu u Upravi za zajedničke poslove republičkih organa