OIE

Povezivanje sa grčkim energetskim kompanijama na Srpsko-grčkom poslovnom forumu

srpsko grcki poslovni forum

Photo: Pixabay

Objavljeno

27.01.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

27.01.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Tokom posete premijera Grčke Aleksisa Ciprasa 31. januara u Beogradu biće organizovan Srpsko-grčki poslovni forum. U privrednoj delegaciji Grčke nalaze se i kompanije koje se bave energetikom i obnovljivim izvorima energije i zainteresovane su za saradnju sa srpskim kompanijama.

Njih predvode Terna SA i PPC Renewables, koji su među deset najjačih kompanija na grčkom tržištu obnovljivih izvora energije. U delegaciji je i Aephoria, koja pomaže start-ap kompanijama da razviju svoje poslove tako da imaju pozitivan ekološki i društveni uticaj. Ta kompanija zainteresovana je za širenje svog Bluegrowth programa u Srbiji.

Firma ARIS K. bavi se izgradnjom energetske infrastrukture, a od 2000. godine usmereni su naročito ka obnovljivim izvorima energije. U Srbiji su prisutni preko svoje ćerke-firme ENARETOS, koja se bavi građevinarstvom i OIE.

Prisustvovaće i domaća firma u grčkom vlasništvu Envidome, koja se bavi izgradnjom mini solarnih elektrana. Od kompanija koje još uvek nisu prisustne u Srbiji tu je WRE Energy, koja je zainteresovana za izgradnju vetro i solarnih parkova. U grčkoj privrednoj delegaciji nalazi se ukupno 59 kompanija.

Događaj organizuju Privredna komora Srbije i ambasada Grčke u hotelu Metropol. Prisustvovaće  premijeri Srbije Aleksandar Vučić i Grčke Aleksis Cipras, ministri obe vlade i predsednik PKS Marko Čadež, koji će otvoriti forum.

Biće održane prezentacije o mogućnostima investiranja u Srbiji i prilikama za saradnju Srbije i Grčke, a nakon zvaničnog dela foruma predviđeni su bilateralni sastanci srpskih i grčkih kompanija.

Ovde preuzmite agendu i prijavni list.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

termalna baterija twest e2s srbija surcin test

Termalna baterija za čuvanje i proizvodnju energije u termoelektranama bez CO2 emisija

23 септембра 2021 - Švajcarsko-nemačka kompanija E2S Power predstavila je u svom test centru u Srbiji inovativnu termalnu bateriju...

elektrana-ugalj-zeleni-vodonik-spanija

Elektrana na ugalj u Španiji biće pretvorena u postrojenje za zeleni vodonik

23 септембра 2021 - Portugalski EDP planira da investira 550 miliona evra da zatvorenu termoelektranu u Španiji pretvori u postrojenje za proizvodnju zelenog vodonika,.

gopa ers vetroelektrana hrgud ugovor

Nemačka kompanija GOPA konsultant ERS-a za vetropark Hrgud

22 септембра 2021 - Nemačka firma pripremiće projektnu dokumentaciju i biti zadužena za nadzor na izgradnji vetroelektrane Hrgud.

Rekordna 2021. je uvertira za geotermalni bum

Rekordna 2021. je uvertira za geotermalni bum

21 септембра 2021 - Investicije u geotermalnu energiju ove godine trebalo bi da dostignu rekordnih milijardu dolara, a do 2026. čak tri milijarde.