x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Vaša imejl adresa je sigurna kod nas

x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Your email is safe with us

Porudžbine za Tesla Solarni krov od aprila, proizvodnja kreće na leto

28.03.2017. | Komentari: 6 CommentsAutor:

Slika: Teslarati
Porudžbine za Tesla Solarni krov od aprila, proizvodnja kreće na leto

Elon Mask, osnivač i šef kompanije Tesla, otkrio je preko Tvitera da kompanija počinje da prima narudžbine za najnoviji Solarni krov već od aprila. Proizvodnja visoko-efikasnih solarnih ćelija i krovova kreća na leto, a upravljanje fabrikom prepušteno je Panasoniku, koji je Teslin strateški partner u ovom biznisu.

Solarni krov čine fotonaponske ćelije ugrađene u crepove koji izgledaju kao klasični crepovi i neprimetno se uklapaju u arhitektonsko rešenje krova. Prilikom predstavljanja ovog projekta u Univerzal Studiju u Los Anđelesu prošlog oktobra, Mask je izjavio da je cilj da solarni krovovi budu lepši od običnih, proizvode električnu energiju, traju duže i imaju bolju izolaciju.

Novi fotonaponski crep je dizajniran da  zameni manje dopadljive i ogromne tradicionalne solarne panele koji se montiraju na postojeće krovne konstrukcije. Umesto toga, Tesla Solarni krov imaće dvostruki zadatak: služiće kao zaštita, što je i primarna funkcija tradicionalnog krova, ali i kao uređaj za proizvodnju električne energije.

Novi visoko-efikasni Solarni krov jeftiniji od klasičnog 

O ceni Teslinog Solarnog krova nije bilo zvanične komunikacije, ali Mask je već prilikom premijernog predstavljanja projekta najavio da će koštati manje u odnosu na klasičan krov, čak i bez kalkulisanja vrednosti proizvedene električne energije.

Tom prilikom Mask je i otrkrio da ključ za smanjenje cene proizvoda leži u tome da crepovi budu jači i lakši. Time što će smanjiti težinu crepa za 80% u odnosu na keramički crep ili betonske krovne materijale, kao i sastavom crepa koji je gotovo neuništiv, Tesla će moći da drastično smanji troškove transporta, kao i da trošak loma svede na minimum. Ovo je veoma značajan faktor koji utiče na smanjenje cene, rekao je Mask i dodao da je Tesla solarni krov od stakla, a da se staklo pravi od peska, koji je jeftin.

Tesla solarni crepovi proizvodiće se u Gigafactory 2 fabrici u Bafalu, SAD, u koju je uloženo 900 miliona dolara. Upravljanje proizvodnjom u ovom postrojenju biće prepušteno kompaniji Panasonik, koja je Teslin strateški partner u proizvodnji visoko-efikasnih solarnih ćelija i solarnog krova.

Komentari (6)

HAJDER RISTO / 21.01.2019.

RADO BI OVAJ PROIZVOD UGRADIJO NA MOJU KUĆU KUĆA JE POGODNA ZA POSTAVLJANJE SOLARNIH PANELA POŠTO JE JEDNA STRANA CEO DAN OSUNČANA MOLIJO BI DA MI SE JAVI KADA KREĆE ZVANIČNA PRODAJA I KOJA FIRMA BI TO POSTAVLJALA NEKO MORA DA POSTAVI I DOVEDE U FUNKCIJU MOJ BR TEL. 381 69 230 7511 UNAPRED HVALA UZ SRDAČAN POZDRAV
ZRENJANIN 21 .2. 2019

Nena / 20.03.2019.

Kako I gde kupiti ovo u Srbiji?? Moja kuca je ceo Dan na suncu

Milaan Aloric / 30.09.2019.

Gdje se moze nabaviti za Crnu Goru

Slavica Cekić / 13.02.2020.

Poštovani, recite mi gde mogu da nabavim crep i ko vrši ugradnju? Pozdrav….

Nesa / 15.02.2020.

Gde u Srbiji se kupiti moze?

Gordana - goga / 17.02.2020.

Fantasticna stvar i vrlo ekonomicna … dopada mi se . Zelim znati cenu i ko to moze da ugradi vrlo rado bih koristila .

Unesi Komentar

Molimo sačekajte... Unesite obavezna polja. Desila se greška, molimo osvežite stranicu i pokušajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat.