Mobilnost

Porsche preuzima većinsko vlasništvo nad hrvatskom fabrikom električnih bicikala Greyp Bikes

Porsche ce postati vecinski vlasnik firme za elektricne bicikle Greyp Bikes

Foto: Greyp Bikes

Objavljeno

22.11.2021.

Država

Komentari

comments icon

0

Podeli

Objavljeno

22.11.2021.

Država

Komentari

comments icon

0

Podeli

Automobilski gigant Porsche AG kupiće većinski udeo u hrvatskom proizvođaču električnih bicikala Greyp Bikes. Jedan od osnivača firme Greyp Bikes je Mate Rimac, vlasnik Rimac Automobila.

Porsche je 2018. godine kupio deset odsto akcija Greyp Bikes preko svoje firme Porsche Ventures. Nemačka kompanija je taj udeo kupila u isto vreme kada i udeo u Rimac Automobilima.

Porsche je sada odlučio da kupi većinski udeo u kompaniji Greyp Bikes, navodi se u saopštenju hrvatskog proizvođača bicikala.

Sticanje većinskog udela u firmi Greyp Bikes deo je strategije nemačke firme za širenje poslovanja u sektoru električnih bicikala.

Mate Rimac i drugi osnivači firme Greyp ostaće i dalje njeni suvlasnici, saopštila je firma Greyp Bikes.

Još jedan dokaz da je Hrvatska centar za istraživanje i razvoj električnih vozila

Mate Rimac, izvršni direktor Rimac grupe, naglasio je da Greyp proizvodi tehnološki najnaprednije e-bicikle na tržištu, ali da je u senci Rimac Automobila zbog čega ne bi nikada mogao da ostvari svoj puni potencijal.

Investicija će obezbediti sjajnu budućnost zaposlenima firme Greyp i ogromnu korist za Hrvatsku jer je ovo još jedan dokaz da je zemlja centar za istraživanje i razvoj električnih vozila, dodao je Rimac.

Investicija kompanije Porsche je i potvrda vizije mikromobilnosti koju razvija Greyp. Ta vizija predstavlja redefinisanje načina korišćenja e-bicikala putem softvera i interneta stvari.

Mikromobilnost će igrati veliku ulogu u budućnosti transporta, a Greyp će, kao deo porodice kompanije Porše, biti jedan od glavnih protagonista u ovom veoma uzbudljivom sektoru, saopštio je hrvatski proizvođač električnih bicikala.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

slovenija elektricni automobili revoz tvingo memorandum golob

Slovenija potpisala memorandum o proizvodnji novog električnog Reno Tvinga

22. novembar 2021. - Vlada Slovenije i Reno potpisali su memorandum o razumevanju o proizvodnji nove verzije električnog modela Twingo u pogonima firme Revoz

fiat grande panda stellantis srbija elektricni automobili

Počela proizvodnja električnih automobila u Srbiji

22. novembar 2021. - Uz najavljene državne subvencije, cena električnog automobila Fiat Grande Panda bi mogla biti oko 18.000 evra

Petrol finansiranje mrezu punjaca elektricna vozila Sloveniji Hrvatskoj

Petrol obezbedio finansiranje za mrežu punjača za električna vozila u Sloveniji, Hrvatskoj

22. novembar 2021. - Slovenački Petrol planira da instalira sisteme za punjenje baterija električnih vozila na 35 lokacija na domaćem tržištu i u Hrvatskoj

Holandija dobija gradsku cetvrt ciji ce stanovnici morati da dele automobile

Stanovnici nove gradske četvrti u Holandiji će morati da dele automobile

22. novembar 2021. - Utreht, četvrti grad po veličini u Holandiji, dobiće naselje čiji će stanovnici deliti automobile