Mobilnost

Porsche preuzima većinsko vlasništvo nad hrvatskom fabrikom električnih bicikala Greyp Bikes

Porsche ce postati vecinski vlasnik firme za elektricne bicikle Greyp Bikes

Foto: Greyp Bikes

Objavljeno

22.11.2021.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

22.11.2021.

Država

Komentari

0

Podeli

Automobilski gigant Porsche AG kupiće većinski udeo u hrvatskom proizvođaču električnih bicikala Greyp Bikes. Jedan od osnivača firme Greyp Bikes je Mate Rimac, vlasnik Rimac Automobila.

Porsche je 2018. godine kupio deset odsto akcija Greyp Bikes preko svoje firme Porsche Ventures. Nemačka kompanija je taj udeo kupila u isto vreme kada i udeo u Rimac Automobilima.

Porsche je sada odlučio da kupi većinski udeo u kompaniji Greyp Bikes, navodi se u saopštenju hrvatskog proizvođača bicikala.

Sticanje većinskog udela u firmi Greyp Bikes deo je strategije nemačke firme za širenje poslovanja u sektoru električnih bicikala.

Mate Rimac i drugi osnivači firme Greyp ostaće i dalje njeni suvlasnici, saopštila je firma Greyp Bikes.

Još jedan dokaz da je Hrvatska centar za istraživanje i razvoj električnih vozila

Mate Rimac, izvršni direktor Rimac grupe, naglasio je da Greyp proizvodi tehnološki najnaprednije e-bicikle na tržištu, ali da je u senci Rimac Automobila zbog čega ne bi nikada mogao da ostvari svoj puni potencijal.

Investicija će obezbediti sjajnu budućnost zaposlenima firme Greyp i ogromnu korist za Hrvatsku jer je ovo još jedan dokaz da je zemlja centar za istraživanje i razvoj električnih vozila, dodao je Rimac.

Investicija kompanije Porsche je i potvrda vizije mikromobilnosti koju razvija Greyp. Ta vizija predstavlja redefinisanje načina korišćenja e-bicikala putem softvera i interneta stvari.

Mikromobilnost će igrati veliku ulogu u budućnosti transporta, a Greyp će, kao deo porodice kompanije Porše, biti jedan od glavnih protagonista u ovom veoma uzbudljivom sektoru, saopštio je hrvatski proizvođač električnih bicikala.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Električni putnički hidroavion dobio svog prvog kupca

Električni putnički amfibijski avion dobio svog prvog kupca

22. novembar 2021. - Električni putnički amfibijski avion PHA-ZE 100 je najavljen prošle godine, a sada su rezervisani prvi primerci

EU zabranila prodaju vozila benzin dizel od 2035 godine

Finalno potvrđeno: EU zabranila prodaju vozila na benzin, dizel od 2035. godine

22. novembar 2021. - Ministri energetike zemalja EU dogovorili su zabranu prodaje novih automobila i kombija na benzin i dizel od 2035, ali uz jedan izuzetak

Orgin pokreće proizvodnju stanica za punjenje električnih vozila u Srbiji

Origin pokreće proizvodnju stanica za punjenje električnih vozila u Srbiji

22. novembar 2021. - Novi Sad će dobiti fabriku za pravljenje stanica za brzo punjenje električnih vozila. Početak proizvodnje je planiran ovog proleća.

Električni auto je u Evropi najjeftinije napuniti u Holandiji i na Balkanu

22. novembar 2021. - Punjenje automobila na struju najjeftinije je u Holandiji - 2,74 evrocenta, a najskuplje u Danskoj - 27,65 evrocenta