Mobilnost

Porsche preuzima većinsko vlasništvo nad hrvatskom fabrikom električnih bicikala Greyp Bikes

Porsche ce postati vecinski vlasnik firme za elektricne bicikle Greyp Bikes

Foto: Greyp Bikes

Objavljeno

22.11.2021.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

22.11.2021.

Država

Komentari

0

Podeli

Automobilski gigant Porsche AG kupiće većinski udeo u hrvatskom proizvođaču električnih bicikala Greyp Bikes. Jedan od osnivača firme Greyp Bikes je Mate Rimac, vlasnik Rimac Automobila.

Porsche je 2018. godine kupio deset odsto akcija Greyp Bikes preko svoje firme Porsche Ventures. Nemačka kompanija je taj udeo kupila u isto vreme kada i udeo u Rimac Automobilima.

Porsche je sada odlučio da kupi većinski udeo u kompaniji Greyp Bikes, navodi se u saopštenju hrvatskog proizvođača bicikala.

Sticanje većinskog udela u firmi Greyp Bikes deo je strategije nemačke firme za širenje poslovanja u sektoru električnih bicikala.

Mate Rimac i drugi osnivači firme Greyp ostaće i dalje njeni suvlasnici, saopštila je firma Greyp Bikes.

Još jedan dokaz da je Hrvatska centar za istraživanje i razvoj električnih vozila

Mate Rimac, izvršni direktor Rimac grupe, naglasio je da Greyp proizvodi tehnološki najnaprednije e-bicikle na tržištu, ali da je u senci Rimac Automobila zbog čega ne bi nikada mogao da ostvari svoj puni potencijal.

Investicija će obezbediti sjajnu budućnost zaposlenima firme Greyp i ogromnu korist za Hrvatsku jer je ovo još jedan dokaz da je zemlja centar za istraživanje i razvoj električnih vozila, dodao je Rimac.

Investicija kompanije Porsche je i potvrda vizije mikromobilnosti koju razvija Greyp. Ta vizija predstavlja redefinisanje načina korišćenja e-bicikala putem softvera i interneta stvari.

Mikromobilnost će igrati veliku ulogu u budućnosti transporta, a Greyp će, kao deo porodice kompanije Porše, biti jedan od glavnih protagonista u ovom veoma uzbudljivom sektoru, saopštio je hrvatski proizvođač električnih bicikala.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

rivian razvojni centar srbija R1S All Electric SUV

Rivian otvara razvojni centar u Srbiji, objavljeni oglasi za kadrove

22 септембра 2022 - Američki startap je pre nedelju dana sa kompanijom Mercedes-Benz dogovorio osnivanje zajedničke firme za proizvodnju električnih kombija

Evropski parlament povecanje ciljeva obnovljive izvore stednju energije

Evropski parlament glasao za povećanje cilja za obnovljive izvore za 2030. na 45 odsto

17 септембра 2022 - Evropski parlament je podržao revizije direktiva o obnovljivoj energiji i energetskoj efikasnosti i predložio da se ciljevi povećaju

Septembar odlican BajsomNaPosao

Septembar je odličan da počneš da ideš #BajsomNaPosao

13 септембра 2022 - Ulice za bicikliste sprovode kampanju #BajsomNaPosao da Beograđanima i Beograđankama promovišu alternativne i održive vidove transporta

Inženjeri sa MIT-a razvili novi koncept za jeftine baterije od dostupnih materijala, kao zamenu za litijumske

Inženjeri pronašli jeftiniju i bezbedniju zamenu za litijumske baterije

13 септембра 2022 - Aluminijum-sumporne baterije mogle bi da posluže za balansiranje energije iz obnovljivih izvora, jer su napravljene od jeftinih materijala