Mobilnost

Porsche preuzima većinsko vlasništvo nad hrvatskom fabrikom električnih bicikala Greyp Bikes

Porsche ce postati vecinski vlasnik firme za elektricne bicikle Greyp Bikes

Foto: Greyp Bikes

Objavljeno

22.11.2021.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

22.11.2021.

Država

Komentari

0

Podeli

Automobilski gigant Porsche AG kupiće većinski udeo u hrvatskom proizvođaču električnih bicikala Greyp Bikes. Jedan od osnivača firme Greyp Bikes je Mate Rimac, vlasnik Rimac Automobila.

Porsche je 2018. godine kupio deset odsto akcija Greyp Bikes preko svoje firme Porsche Ventures. Nemačka kompanija je taj udeo kupila u isto vreme kada i udeo u Rimac Automobilima.

Porsche je sada odlučio da kupi većinski udeo u kompaniji Greyp Bikes, navodi se u saopštenju hrvatskog proizvođača bicikala.

Sticanje većinskog udela u firmi Greyp Bikes deo je strategije nemačke firme za širenje poslovanja u sektoru električnih bicikala.

Mate Rimac i drugi osnivači firme Greyp ostaće i dalje njeni suvlasnici, saopštila je firma Greyp Bikes.

Još jedan dokaz da je Hrvatska centar za istraživanje i razvoj električnih vozila

Mate Rimac, izvršni direktor Rimac grupe, naglasio je da Greyp proizvodi tehnološki najnaprednije e-bicikle na tržištu, ali da je u senci Rimac Automobila zbog čega ne bi nikada mogao da ostvari svoj puni potencijal.

Investicija će obezbediti sjajnu budućnost zaposlenima firme Greyp i ogromnu korist za Hrvatsku jer je ovo još jedan dokaz da je zemlja centar za istraživanje i razvoj električnih vozila, dodao je Rimac.

Investicija kompanije Porsche je i potvrda vizije mikromobilnosti koju razvija Greyp. Ta vizija predstavlja redefinisanje načina korišćenja e-bicikala putem softvera i interneta stvari.

Mikromobilnost će igrati veliku ulogu u budućnosti transporta, a Greyp će, kao deo porodice kompanije Porše, biti jedan od glavnih protagonista u ovom veoma uzbudljivom sektoru, saopštio je hrvatski proizvođač električnih bicikala.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Croatia Airlines saf odrzivo avio gorivo letovi

Prvi letovi kompanije Croatian Airlines uz održivo gorivo

22. novembar 2021. - Upotreba SAF goriva je priprema za obavezu njegove upotrebe koja u Evropskoj uniji stupa na snagu 2025. godine

Evropa uvećala broj punjača za električna vozila tri puta za tri godine

22. novembar 2021. - Većina zemalja Evropske unije je već na kraju 2023. ispunila svoje ciljeve za 2024, pokazala je analiza T&E

rio tinto jadar rts debata

Debata o projektu Jadar: Srbija ne treba da se žrtvuje zarad dobrobiti Evrope vs. Dezinformacijama se plaše građani

22. novembar 2021. - Široka javnost imala je priliku da od stručnjaka čuje detalje o projektu koji može da promeni život ne samo meštana doline Jadra, nego i cele Srbije

bec-zeleni-vodonik-punjac-autobusi

Beč i Budimpešta dobili prve elektrolizere za proizvodnju zelenog vodonika

22. novembar 2021. - Pogon u Beču ima kapacitet od tri megavata, a u predgrađu Budimpešte 10 MW, i kako tvrde u kompaniji MOL najveći je u regionu