OIE

Organizujte lokalni događaj u okviru Dana održive energije 2022

Organizujte lokalni događaj u okviru Dana održive energije 2022

Foto: EUSEW

Objavljeno

04.05.2022.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

04.05.2022.

Država

Komentari

0

Podeli

Poziv za organizaciju Dana održive energije je otvoren, za aktivnosti i događaje koje organizuju lokalne, javne i privatne organizacije širom sveta u cilju promocije obnovljive energije i energetske efikasnosti. Poziv za prijavljivanje na Dane održive energije biće otvoren do 16. septembra 2022. godine, a događaji i aktivnosti su takođe i deo Evropske nedelje održive energije – EUSEW.

Svako može da organizuje Dan održive energije i može da bude usmeren na bilo koju publiku, sve dok aktivnost jasno ističe važnost obnovljive energije i energetske efikasnosti. Poziv je otvoren za prijave događaja u lokalnim zajednicama i gradovima, koji će se održati u periodu od juna do septembra 2022.

S obzirom da je 2022. Evropska godina mladih, posebno se pozivaju i ohrabruju omladinske organizacije da organizuju u svojoj sredini Dan održive energije.

Posebno se pozivaju omladinske organizacije da organizuju Dan održive energije

U okviru Dana održive energije podstiču se kreativni formati i interaktivan pristup, kako bi publika i lokalna zajednica bila inspirisana i igrala aktivnu ulogu u promociji obnovljive energije, navodi se u pozivu. Događaji mogu biti i u onlajn formatu.

Podstiču se kreativni formati i interaktivan pristup, kako bi publika i lokalna zajednica bila inspirisana i igrala aktivnu ulogu u promociji obnovljive energije

Dane održive energije u svojoj sredini mogu organizovati obrazovne institucije, javne institucije, preduzeća, organizacije, partneri na EU projektima, udruženja ili građani. Dani održive energije mogu biti deo postojećeg projekta, programa ili promotivne aktivnosti, a zainteresovani akteri mogu da registruju i više od jednog događaja.

Događaji su deo EUSEW-a

Registracijom događaja ili aktrivnosti u okviru Dana održive energije on postaje deo Evropske nedelje održive energije – EUSEW 2022. i biće posebno istaknut na internet stranici manifestacije.

Namera je da se građanima pokaže kako mogu da se pridruže tranziciji čiste energije

Aktivnosti se održavaju se okviru lokalnih zajednica. Namera je da se građanima pokaže kako mogu da se pridruže tranziciji čiste energije, putem podizanja svesti, preko javnih diskusija do radionica i debata, istražujući različite teme na sesijama različitih formata i trajanja.

Dani održive energije su neprofitni događaji, koji se organizuju za najmanje 10 učesnika, građana ili energetskih aktera. Zainteresovani bi trebalo da provere da li događaj ili aktivnosti ispunjavaju kriterijume za organizovanje Dana održive energije, a zatim mogu da se registruju u okviru ove inicijative, kako bi aktivnost bila označena na interaktivnoj mapi.

Aktivnosti za energetsku budućnost

U kontekstu REPowerEU plana za ubrzanje tranzicije čiste energije i povećanje energetske nezavisnosti Evrope, Dani održive energije su prilika da se upoznaju zainteresovane strane koje promovišu energetsku efikasnost i obnovljive izvore energije, sazna više o uspešnim politikama i inspiriše sa inovacijama u cilju ispunjavanja energetskih i klimatskih ciljeva EU, navodi se u pozivu.

Aktivnosti vezane za EUSEW 2022

Dani održive energije su ključna komponenta Evropske nedelje održive energije – EUSEW 2022, koja će se održati od 26. do 30. septembra. EUSEW je najveća godišnja manifestacija posvećena obnovljivim izvorima i efikasnom korišćenju energije u Evropi.

EUSEW obuhvata niz aktivnosti usmerenih na izgradnju sigurne energetske budućnosti Evrope. Okuplja institucije, privatne kompanije, organizacije, partnere na EU projektima, istraživače i druge aktere u promociji energetske tranzicije.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

norveska vetar brod amonijak vodonik arkticki krug p2xfloater

Norvežani pokrenuli projekat za proizvodnju vodonika i amonijaka na plutajućem postrojenju u Arktičkom krugu

4. maj 2022. - Norveška kompanija H2Carrier podnela je zahtev za dobijanje dozvola za gradnju dva vetroparka velike snage

kina energetska tranzicija

Kina na dobrom putu da dostigne klimatsku neutralnost do 2060.

4. maj 2022. - Kina ostvaruje ogroman napredak u nameri da smanji neto emisije na nulu, navodi se u izveštaju norveške konsultantske firme DNV

Atinska opstina Halandri solarnu energetsku zajednicu gradanima

Atinska Opština Halandri osniva solarnu energetsku zajednicu s građanima

4. maj 2022. - Opština Halandri je pozvala domaćinstva da se priključe njenoj energetskoj zajednici investiranjem do po 3,500 evra u solarnu elektranu

vukovar solarni paneli sunce nad vukovarom

Grad Vukovar solarnim panelima smanjio račun za struju za 90.000 evra

4. maj 2022. - Grad Vukovar instalirao je 12 solarnih elektrana, ukupne instalisane snage 863 kW, na javnim zgradama u svom vlasništvu