x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Vaša imejl adresa je sigurna kod nas

x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Your email is safe with us

Opština Tivat podstiče energetsku efikasnost kroz beskamatne kredite

13.09.2018. | Komentari: 0Autor:

Foto: Pixabay
Opština Tivat podstiče energetsku efikasnost kroz beskamatne kredite

Opština Tivat je obezbedila sredstva za beskamatnu kreditnu liniju u cilju poboljšanja energetske efikasnosti. Realizacija kreditne linije se sprovodi u saradnji sa NLB bankom, navodi se u saopštenju ove crnogorske opštine.

Kako se navodi u saopštenju, korisnici kredita mogu biti građani sa prebivalištem na teritoriji opštine Tivat koji u svom posedu imaju stan ili kuću na teritoriji opštine Tivat.

Iznos pojedinačnih kredita zavisi od građevinskog poduhvata koji će se realizovati, a čiji cilj svakako mora biti smanjenje potrošnje energije za grejanje prostora ili za grejanje vode u kući ili stanu, navodi se u saopštenju.

Namenski krediti mogu biti upotrebljeni za: izgradnju ili rekonstrukciju omotača objekta (termoizolacione fasade), poboljšanje energetskih karakteristika krova objekta (toplotna izolacija), zamenu spoljne bravarije energetski efikasnijom od postojeće ili izgradnju solarnog sistema za grejanje vode na krovu objekta. Namenski krediti se u druge svrhe ne mogu koristiti.

Iznosi pojedinačnih kredita mogu biti najviše do 3.000,00 evra za jednog korisnika, a period otplate može biti od jedne do četiri godine, u zavisnosti od potreba i mogućnosti korisnika kredita, što korisnik definiše sa NLB bankom, navodi se u saopštenju.

Korisnik kredita sa NLB bankom sklapa ugovor. Pre odobravanja kredita neophodno je da korisnik pripremi opis, predmer i predračun materijala i radova i profakturu, i isto dostavi Banci na razmatranje. Uz zahtev korisnik je dužan da dostavi dokaz o pravu svojine i dokaz o prebivalištu na teritoriji opštine Tivat. Nakon dostavljanja zahteva, NLB banka će odlučiti da li je dostavljeni opis radova i dokumentacija u skladu sa uslovima kreditiranja.

Kreditna linija će biti aktivna do utroška obezbeđenih sredstava namenjenih za finansiranje kamate i troškova obrade kredita, odnosno najkasnije do kraja 2018. godine, navodi se u saopštenju.

Svi zainteresovani za dodatne informacije mogu se obratiti Sekretarijatu za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost, u prostorijama Opštine Tivat, kao i poslovnici NLB banke u Tivtu.

Komentari (0)

Budite prvi da unesete komentar za ovaj clanak.

Unesi Komentar

Molimo sačekajte... Unesite obavezna polja. Desila se greška, molimo osvežite stranicu i pokušajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat.