GGF_Green for Growth Fund_zeleno finansiranje
Energetska efikasnost

Nova faza radova radi poboljšavanja energetske efikasnosti javnih zgrada u Crnoj gori

Nova faza radova radi poboljsavanja energetske efikasnosti javnih zgrada u Crnoj gori

photo: osnovnamojkovac.me

Objavljeno

29.11.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

29.11.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Ministarstvo ekonomije Crne Gore objavilo je javni poziv za prijave za pretkvalifikacioni postupak za tendere za adaptaciju dve škole i jedne javne ustanove radi podizanja nivoa njihove energetske efikasnosti. Poziv je objavljen u okviru druge faze Programa energetske efikasnosti u javnim zgradama, preciziralo je ministarstvo u pozivu, dodajući da će radovi biti finansirani razvojnim kreditom koji je odobrila nemačka državna razvojna banka KfW Entwicklungsbank.

Tenderi na koje se poziv za pretkvalifikacioni postupak odnosi su za radove na osnovnoj školi Aleksa Bećo Đilas i srednjoj mašinskoj školi Vuksan Đukić u Mojkovcu i za javnu ustanovu Zavod Komanski most u Podgorici.

Ministarstvo u pozivu navodi da je cilj programa unapređenje energetske efikasnosti i poboljšanje uslova za boravak i rad u odabranim obrazovnim i socijalnim ustanovama, koje su u nadležnosti Ministarstva prosvete i Ministarstva rada i socijalnog staranja a da je ukupni cilj programa doprinos zaštiti globalne klime i održivom razvoju u Crnoj Gori.

Vlada Crne gore je od nemačke razvojne banke KfW dobila zajam čiji iznos nije preciziran u oglasu u okviru finansijske saradnje Nemaćke i Crne gore. Sredstva iz zajma će biti upotrebljena za realizaciju druge faze projekta na zgradama dve škole i javne ustanove, uključujući građevinske radove, termalnu izolaciju, obnovu električnih instalacija, vodovoda i kanalizacije, uklanjanje postojeće zastarele opreme, nabavke materijala i neophodne nove opreme i obezbeđivanje gradilišta tokom radova.

Ponude Ministarstvu ekonomije mogu podneti kompanije i joint venture firme iz celog sveta, osim onih čije bi učešće na tenderu bilo protivno pravilima KfW banke ili propisima za javne nabavke Crne gore, navodi se u pozivu.

Ministarstvo ekonomije će od svih prijavljenih kompanija izabrati najviše pet firmi ponuđaća koje ispunjavaju minimalne uslove navedene u pozivu kojima će biti omogućeno da učestvuju u tenderima za radove na dve škole i javnoj socijalnoj ustanovi u Mojkovcu i Podgorici.

Rok za dostavljanje ponuda ministarstvu je 07. decembar 2017. godine.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Nova vladajuca koalicija Nemackoj prekine korišcenje uglja devet godina

Nova vladajuća koalicija u Nemačkoj planira da prekine korišćenje uglja za devet godina

26 новембра 2021 - Po koalicionom sporazumu, kabinet Olafa Scholza će u idealnom slučaju 2030. ukinuti korišćenje uglja u Nemačkoj, umesto 2038. godine

EUKI sredstva projekte za klimatsku akciju uslovima

EUKI nudi sredstva za projekte za klimatsku akciju – evo pod kojim uslovima

25 новембра 2021 - Neprofitne organizacije i institucije mogu da dobiju i po milion evra od EUKI-ja za projekte za ublažavanje klimatskih promena

GGF mikrokreditna institucija Partner energetske efikasnosti BiH

GGF i mikrokreditna institucija Partner pomažu unapređenje energetske efikasnosti u BiH

20 новембра 2021 - Uz GGF-ovu podršku, Partner je postao jedna od najvećih mikrokreditnih institucija u Bosni i Hercegovini

Kosovo cilja udeo obnovljivih izvora energije 30 2030

Kosovo* uskoro određuje ciljani udeo obnovljivih izvora energije za 2031. godinu

19 новембра 2021 - Ministarka ekonomije Artane Rizvanolli kaže da je cilj da se udeo obnovljivih izvora u potrošnji struje podigne sa pet na 25 do 30 odsto