Energetska efikasnost

Nova faza radova radi poboljšavanja energetske efikasnosti javnih zgrada u Crnoj gori

Nova faza radova radi poboljsavanja energetske efikasnosti javnih zgrada u Crnoj gori

photo: osnovnamojkovac.me

Objavljeno

29.11.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

29.11.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Ministarstvo ekonomije Crne Gore objavilo je javni poziv za prijave za pretkvalifikacioni postupak za tendere za adaptaciju dve škole i jedne javne ustanove radi podizanja nivoa njihove energetske efikasnosti. Poziv je objavljen u okviru druge faze Programa energetske efikasnosti u javnim zgradama, preciziralo je ministarstvo u pozivu, dodajući da će radovi biti finansirani razvojnim kreditom koji je odobrila nemačka državna razvojna banka KfW Entwicklungsbank.

Tenderi na koje se poziv za pretkvalifikacioni postupak odnosi su za radove na osnovnoj školi Aleksa Bećo Đilas i srednjoj mašinskoj školi Vuksan Đukić u Mojkovcu i za javnu ustanovu Zavod Komanski most u Podgorici.

Ministarstvo u pozivu navodi da je cilj programa unapređenje energetske efikasnosti i poboljšanje uslova za boravak i rad u odabranim obrazovnim i socijalnim ustanovama, koje su u nadležnosti Ministarstva prosvete i Ministarstva rada i socijalnog staranja a da je ukupni cilj programa doprinos zaštiti globalne klime i održivom razvoju u Crnoj Gori.

Vlada Crne gore je od nemačke razvojne banke KfW dobila zajam čiji iznos nije preciziran u oglasu u okviru finansijske saradnje Nemaćke i Crne gore. Sredstva iz zajma će biti upotrebljena za realizaciju druge faze projekta na zgradama dve škole i javne ustanove, uključujući građevinske radove, termalnu izolaciju, obnovu električnih instalacija, vodovoda i kanalizacije, uklanjanje postojeće zastarele opreme, nabavke materijala i neophodne nove opreme i obezbeđivanje gradilišta tokom radova.

Ponude Ministarstvu ekonomije mogu podneti kompanije i joint venture firme iz celog sveta, osim onih čije bi učešće na tenderu bilo protivno pravilima KfW banke ili propisima za javne nabavke Crne gore, navodi se u pozivu.

Ministarstvo ekonomije će od svih prijavljenih kompanija izabrati najviše pet firmi ponuđaća koje ispunjavaju minimalne uslove navedene u pozivu kojima će biti omogućeno da učestvuju u tenderima za radove na dve škole i javnoj socijalnoj ustanovi u Mojkovcu i Podgorici.

Rok za dostavljanje ponuda ministarstvu je 07. decembar 2017. godine.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Srbija INEKP 2030 ciljati smanjenje emisija 40 3

Srbija će u INEKP-u za 2030. ciljati smanjenje emisija od 40,3 odsto

27 јула 2022 - Srbija je predstavila preliminarne ciljeve za integrisani nacionalni energetski i klimatski plan pred pokretanje javne rasprave

Mala i srednja preduzeca BiH prijave subvencije energetsku efikasnost zelenu energiju

Mala i srednja preduzeća u BiH mogu da se prijave za subvencije za energetsku efikasnost, zelenu energiju

19 јула 2022 - MSP u Bosni i Hercegovini mogu do 12. avgusta da se prijave za sufinansiranje za energetsku efikasnost, obnovljive izvore i energetske preglede

Fond zeleni razvoj 2021 rekordni rast

Fond za zeleni razvoj 2021. ostvario rekordni rast

13 јула 2022 - GGF je objavio da je 2021. ostvario najveći neto rast svog portfelja do sada, na 1,3 milijarde evra u zelenim zajmovima

Slovenija upozorila potrosace gasnu krizu

Slovenija upozorila potrošače na gasnu krizu

12 јула 2022 - Snabdevanje gasom u Sloveniji je nesmetano, ali Agencija za energiju upozorava na poremećaje ukoliko se smanje isporuke iz Rusije