x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Vaša imejl adresa je sigurna kod nas

x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Your email is safe with us

Nova faza radova radi poboljšavanja energetske efikasnosti javnih zgrada u Crnoj gori

29.11.2017. | Komentari: 0Autor:

photo: osnovnamojkovac.me
Nova faza radova radi poboljšavanja energetske efikasnosti javnih zgrada u Crnoj gori

Ministarstvo ekonomije Crne Gore objavilo je javni poziv za prijave za pretkvalifikacioni postupak za tendere za adaptaciju dve škole i jedne javne ustanove radi podizanja nivoa njihove energetske efikasnosti. Poziv je objavljen u okviru druge faze Programa energetske efikasnosti u javnim zgradama, preciziralo je ministarstvo u pozivu, dodajući da će radovi biti finansirani razvojnim kreditom koji je odobrila nemačka državna razvojna banka KfW Entwicklungsbank.

Tenderi na koje se poziv za pretkvalifikacioni postupak odnosi su za radove na osnovnoj školi Aleksa Bećo Đilas i srednjoj mašinskoj školi Vuksan Đukić u Mojkovcu i za javnu ustanovu Zavod Komanski most u Podgorici.

Ministarstvo u pozivu navodi da je cilj programa unapređenje energetske efikasnosti i poboljšanje uslova za boravak i rad u odabranim obrazovnim i socijalnim ustanovama, koje su u nadležnosti Ministarstva prosvete i Ministarstva rada i socijalnog staranja a da je ukupni cilj programa doprinos zaštiti globalne klime i održivom razvoju u Crnoj Gori.

Vlada Crne gore je od nemačke razvojne banke KfW dobila zajam čiji iznos nije preciziran u oglasu u okviru finansijske saradnje Nemaćke i Crne gore. Sredstva iz zajma će biti upotrebljena za realizaciju druge faze projekta na zgradama dve škole i javne ustanove, uključujući građevinske radove, termalnu izolaciju, obnovu električnih instalacija, vodovoda i kanalizacije, uklanjanje postojeće zastarele opreme, nabavke materijala i neophodne nove opreme i obezbeđivanje gradilišta tokom radova.

Ponude Ministarstvu ekonomije mogu podneti kompanije i joint venture firme iz celog sveta, osim onih čije bi učešće na tenderu bilo protivno pravilima KfW banke ili propisima za javne nabavke Crne gore, navodi se u pozivu.

Ministarstvo ekonomije će od svih prijavljenih kompanija izabrati najviše pet firmi ponuđaća koje ispunjavaju minimalne uslove navedene u pozivu kojima će biti omogućeno da učestvuju u tenderima za radove na dve škole i javnoj socijalnoj ustanovi u Mojkovcu i Podgorici.

Rok za dostavljanje ponuda ministarstvu je 07. decembar 2017. godine.

Komentari (0)

Budite prvi da unesete komentar za ovaj clanak.

Unesi Komentar

Molimo sačekajte... Unesite obavezna polja. Desila se greška, molimo osvežite stranicu i pokušajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat.