Energetska efikasnost

Nova faza radova radi poboljšavanja energetske efikasnosti javnih zgrada u Crnoj gori

Nova faza radova radi poboljsavanja energetske efikasnosti javnih zgrada u Crnoj gori

photo: osnovnamojkovac.me

Objavljeno

29.11.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

29.11.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Ministarstvo ekonomije Crne Gore objavilo je javni poziv za prijave za pretkvalifikacioni postupak za tendere za adaptaciju dve škole i jedne javne ustanove radi podizanja nivoa njihove energetske efikasnosti. Poziv je objavljen u okviru druge faze Programa energetske efikasnosti u javnim zgradama, preciziralo je ministarstvo u pozivu, dodajući da će radovi biti finansirani razvojnim kreditom koji je odobrila nemačka državna razvojna banka KfW Entwicklungsbank.

Tenderi na koje se poziv za pretkvalifikacioni postupak odnosi su za radove na osnovnoj školi Aleksa Bećo Đilas i srednjoj mašinskoj školi Vuksan Đukić u Mojkovcu i za javnu ustanovu Zavod Komanski most u Podgorici.

Ministarstvo u pozivu navodi da je cilj programa unapređenje energetske efikasnosti i poboljšanje uslova za boravak i rad u odabranim obrazovnim i socijalnim ustanovama, koje su u nadležnosti Ministarstva prosvete i Ministarstva rada i socijalnog staranja a da je ukupni cilj programa doprinos zaštiti globalne klime i održivom razvoju u Crnoj Gori.

Vlada Crne gore je od nemačke razvojne banke KfW dobila zajam čiji iznos nije preciziran u oglasu u okviru finansijske saradnje Nemaćke i Crne gore. Sredstva iz zajma će biti upotrebljena za realizaciju druge faze projekta na zgradama dve škole i javne ustanove, uključujući građevinske radove, termalnu izolaciju, obnovu električnih instalacija, vodovoda i kanalizacije, uklanjanje postojeće zastarele opreme, nabavke materijala i neophodne nove opreme i obezbeđivanje gradilišta tokom radova.

Ponude Ministarstvu ekonomije mogu podneti kompanije i joint venture firme iz celog sveta, osim onih čije bi učešće na tenderu bilo protivno pravilima KfW banke ili propisima za javne nabavke Crne gore, navodi se u pozivu.

Ministarstvo ekonomije će od svih prijavljenih kompanija izabrati najviše pet firmi ponuđaća koje ispunjavaju minimalne uslove navedene u pozivu kojima će biti omogućeno da učestvuju u tenderima za radove na dve škole i javnoj socijalnoj ustanovi u Mojkovcu i Podgorici.

Rok za dostavljanje ponuda ministarstvu je 07. decembar 2017. godine.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar

Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

albanija novi zakon energetska efikasnost

Albanija odredila obavezujuće ciljeve za javni i privatni sektor, opštine, za povećanje energetske efikasnosti

26 February 2021 - Izmene Zakona o energetskoj efikasnosti odnose se na javni i privatni sektor, velike potrošače, lokalne samouprave.

energetski razredi eu

Od 1. marta uređaji iz EU imaće nove oznake za energetske razrede

24 February 2021 - S obzirom da 79 odsto Evropljana prilikom kupovine vodi računa o energetskim razredima, EU želi da sistem energetskog označavanja unapredi.

Sobni bicikli proizvode struju skladiste bateriji u mrezu

Vožnjom sobnog bicikla do dobre linije, ali i električne energije!

23 February 2021 - Kardio sprave nove generacije imaju mogućnost da pretvaraju energiju korisnika u struju i prebacuju je u distributivnu mrežu

Nemacka Severnoj Makedoniji 80 5 miliona evra kredita energetiku

Nemačka Severnoj Makedoniji odobrila 80,5 miliona evra povoljnih kredita za energetiku

15 February 2021 - Razvojna banka KfW je za Severnu Makedoniju spremila kreditni paket od 80,5 miliona evra i grant od 2,4 miliona za ESM-ove projekte u energetici