Električna energija

Nikolaj Pavlov imenovan za ministra energetike u prelaznoj Vladi Bugarske

www.me.government.bg

Objavljeno

01.02.2017.

Država

Komentari

comments icon

0

Podeli

Objavljeno

01.02.2017.

Država

Komentari

comments icon

0

Podeli

Novi bugarski ministar energetike Nikolaj Pavlov kaže da će nastavak procesa liberalizacije tržišta električne energije i diversifikacija izvora i puteva energenata biti glavni prioriteti u njegovom radu.

Pavlov, koji je od Temenužke Petkove preuzeo funkciju kao ministar u tehničkoj Vladi, rekao je da će glavni cilj njegovog rada biti da održi stabilnost zemlje i pravilno funkcionisanje sektora, prenosi Ministarstvo energetike na svom sajtu.

U prvoj izjavi medijima novi ministar je rekao da će očuvanje i poboljšanje finansijske stabilnosti državnih preduzeća u energetskom sektoru takođe biti jedan od njegovih prioriteta.

Ministar Pavlov primio je izveštaj Svetske banke o liberalizaciji tržišta električne energije od bivše ministarke Petkove i obavezao se da će da održi javnu raspravu o njegovom sadržaju.

„Moje dosadašnje iskustvo mi je pokazalo da nas aktivan dijalog sa potrošačima čini boljim, na dobrobit svih,“ rekao je Pavlov.

Temenužka Petkova je izjavila da je „kontinuitet u sektoru garancija za sigurno i mirno funkcionisanje energetskog sistema“ i izrazila zadovoljstvo činjenicom da će osoba iz tima preuzeti funkciju ministra energetike.

Nikolaj Pavlov imenovan je za ministra energetike ukazom predsednika Rumena Radeva. Od početka 2016. godine Pavlov je bio na poziciji direktora državne kompanije Bulgargaz.

Bio je i finansijski direktor i član Upravnog odbora državne kompanije Natsionalna Elektricheska Kompania (NEK), kao i član Upravnog odbora Contour Global Maritsa Iztok 3 i Nadzornog odbora HEC Gorna Arda.

Bugarska Vlada podnela je ostavku u novembru prošle godine kada je parlament prihvatio ostavku premijera Bojka Borisova. On je podneo ostavku posle ubedljive pobede Rumena Radeva na predsedničkim izborima. Temenužka Petkova bila je ministar energetike u drugoj vladi Bojka Borisova od novembra 2014. godine.

Tagovi:
Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

federacija bih pravilnik energetske dozvole

U Federaciji BiH nije potrebna energetska dozvola za elektrane snage manje od 1 MW

1. februar 2017. - Ministarstvo energije, rudarstva i industrije Federacije BiH donelo je Pravilnik o izdavanju energetske dozvole

La Kamera IRENA Moramo da instaliramo vise elektrana na obnovljive izvore i brze

La Kamera (IRENA): Moramo da instaliramo više elektrana na obnovljive izvore i brže

1. februar 2017. - Šef agencije IRENA Frančesko la Kamera skrenuo je pažnju na geografsku koncentraciju širenja kapaciteta iz obnovljivih izvora u nekim delovima sveta

toplotni talas berze cene struje jie srbija evropa

Šta se krije iza rekordnih cena na berzama Jugoistočne Evrope: Krivci prenosna mreža, ali i još ponešto

1. februar 2017. - Rekordno visoke temperature nisu razlog za rekordan rast cena na berzama od 50 do čak 170 odsto, pokazale au analize

zeleni celik elektricna vozila studija

Prelazak na zeleni čelik neznatno utiče na cenu električnih vozila

1. februar 2017. - Prelazak na 100 odsto zelenog čelika do 2040. koštao bi samo osam evra, zbog troškova CO2 emisija, kao i pada troškova proizvodnje čelika