OIE

Nemački wpd windmanager preuzeo upravljanje vetroparkom Jasenice u Hrvatskoj

TENDER-studija-OIE-u-transportu-Energetska-zajednica

Slika: Vetropark Jasenice (Kelag)

Objavljeno

23.10.2019.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

23.10.2019.

Država

Komentari

0

Podeli

Firma wpd windmanager, sa sedištem u Bremenu, preuzela je operativno upravljanje vetroelektranom Jasenice, snage 11,5 MW u Hrvatskoj, koja je u vlasništvu austrijske kompanije Kelag.

wpd windmanager je saopštio da je od 1. jula ove godine odgovoran za tehničko upravljanje, kao i za administrativnu koordinaciju i obaveze izveštavanja za vetropark Jasenice austrijske energetske kompanije Kelag.

Firma iz Nemačke preuzela je operativno upravljanje nad pet vetroturbina Enercon E-70.

Vetroelektrana Jasenice locirana je na oko 40 kilometara severoistočno od Zadra

David Huber, direktor vetroparka Jasenice, izjavio je da je Kelag za svoju nedavno instaliranu vetroelektranu tražio firmu za operativno upravljanje koja ima iskustvo sa zahtevima hrvatskog tržišta i široku mrežu proizvođača turbina, pružanja usluga i ispostava na terenu. wpd windmanager je, kako je dodala, u Hrvatskoj aktivan dugi niz godina što austrijskoj kompaniji Kelag omogućava odličan ulazak na hrvatsko tržište.

Inženjeri firme wpd windmanager mogu do vetroelektrane da stignu u roku od sat vremena

Blizina vetroparka i lokacije na kojoj se nalazi ispostava firme wpd windmanager, takođe, je učinila ovu saradnju lakšom. Vetroelektrana Jasenice locirana je na oko 40 kilometara severoistočno od Zadra.

Od lokacije gde se nalaze inženjeri nemačke firme u Šibeniku, to je samo 90 kilometara, izjavila je Marijana Baričević, direktor hrvatske ispostave firme wpd vindmanager, i dodala da kolege mogu lako stići do vetroelektrane u roku od sat vremena i tako biti na raspolaganju u bilo koje vreme.

Kako je naveo wpd windmanager, u Hrvatskoj su instalirane vetroelektrane ukupne snage 587,5 MW, od čega ova firma operativno upravlja sa 103,3 MW, što ga čini liderom u ovom biznisu.

Kompanija wpd je veoma aktivna u regionu, i ima projekte u BiH, Crnoj Gori i Hrvatskoj.

Nemačka firma i Tekol Teri iz Rijeke u julu su osnovali VE Krmpote, zajedničko preduzeće za razvoj nove vetroelektrane na lokaciji Ruševo-Krmpotsko u blizini Novog Vinodolskog.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Program Beogradskog energetskog foruma paneliste sponzore

Program Beogradskog energetskog foruma spreman – najavljujemo nove paneliste i sponzore

23. oktobar 2019. - Spisak sponzora za Beogradski energetski forum 2024 raste sa nekima od najpoznatijih svetskih brendova u domenu obnovljivih izvora

federacija bih aukcije kvote vetar solar energetske zajednice

Federacija BiH pripremila plan aukcija za period 2025-2030.

23. oktobar 2019. - Plan raspodele subvencija pripremilo je Federalno ministarstvo energije rudarstva i industrije u okviru Nacrta Uredbe o kvotama za OIEiEK

INA vodonik vodik biometan ivicom biogest

INA potpisala ugovore o gradnji postrojenja za zeleni vodonik i biometan

23. oktobar 2019. - Ukupna vrednost investicija u vodonik i biometan je 98 miliona evra, a postrojenja bi trebalo da budu završena tokom 2026. godine

Grcki-PPC-Hrvatsku-Italiju-Bugarsku-kupovinom-solarnih-elektrana

Grčki PPC ulazi u Hrvatsku, Italiju, Bugarsku kupovinom solarnih elektrana

23. oktobar 2019. - Pet godina od početka restrukturisanja, PPC isplaćuje prvu dividendu u poslednjoj deceniji i širi zamah svoje regionalne ekspanzije