Električna energija

Nemački RWE razmatra zajedničko ulaganje s HEP-om u projekat solarne elektrane

Germany-RWE-eyes-solar-project-in-Croatia-through-JV-with-HEP

Slika: Pixabay

Objavljeno

07.06.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

07.06.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

Hrvatska elektroprivreda (HEP) očekuje da do kraja godine započne radove na hidroelektrani (HE) Kosinj, a tokom sledeće godine bi trebalo da pokrene i projekte vetroelektrane i solarne elektrane, izjavio je član uprave HEP Petar Sprčić, koji nije mogao da saopšti imena projekata.

Sprčić je govorio na konferenciji u Zagrebu kojoj je takođe prisustvovao Zoran Miliša iz uprave RWE Energija, u vlasništvu nemačke energetske kompanije RWE, a koji je izjavio da su RWE Energija i HEP razmatrali ulaganje u solarnu elektranu kroz zajedničku kompaniju osnovanu 2015. godine.

Prema Milišinim rečima, ta elektrana bi mogla biti izgrađena na području Dalmacije.

Sprčić je takođe izjavio da bi Nadzorni odbor HEP trebalo da usvoji investicionu odluku o novom postrojenju EL-TO Zagreb.

“Do 2030. godine zacrtali smo da povećamo proizvodnju iz obnovljivih izvora energije za 50% i za to ćemo neke vetroelektrane i solarne elektrane kupiti, a neke razviti,” rekao je Sprčić.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

kelag kelkos mhe kosovo vrhovni sud zatvaranje

Kelagu na Kosovu* naloženo da skine sa mreže tri MHE

20 октобра 2021 - Vrhovni sud Kosova doneo je odluku da tri elektrane u blizini sela Dečani moraju da prestanu da rade do konačne sudske odluke

nemacka ceska pdv takse elektricna energija kriza

Nemačka i Češka smanjuju PDV i takse da pomognu građanima i privredi u energetskoj krizi

20 октобра 2021 - Dve zemlje odlučile su da smanje porez na dodatu vrednost i smanje ili potpuno ukinu naknadu za subvencionisanje obnovljivih izvora energije.

EPS trazi od ministarstva energetike da uvede mehanizam strateske rezerve

EPS traži da se uvede strateška rezerva za proizvodnju električne energije

19 октобра 2021 - Mehanizam strateške rezerve je način da se snabdevanje domaćih potrošača obezbedi iz domaćih elektrana u situacijama poremećaja na tržištu

Timmermans Gas nuklearke mesto energetskom miksu EU

Timmermans: Gas, nuklearke će imati mesto u energetskom miksu EU

18 октобра 2021 - Frans Timmermans iz Evropske komisije izjavio je da gas ima budućnost u energetskom miksu i da EU nema ništa protiv da se grade nuklearke