Električna energija

Nemački RWE razmatra zajedničko ulaganje s HEP-om u projekat solarne elektrane

Germany-RWE-eyes-solar-project-in-Croatia-through-JV-with-HEP

Slika: Pixabay

Objavljeno

07.06.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

07.06.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

Hrvatska elektroprivreda (HEP) očekuje da do kraja godine započne radove na hidroelektrani (HE) Kosinj, a tokom sledeće godine bi trebalo da pokrene i projekte vetroelektrane i solarne elektrane, izjavio je član uprave HEP Petar Sprčić, koji nije mogao da saopšti imena projekata.

Sprčić je govorio na konferenciji u Zagrebu kojoj je takođe prisustvovao Zoran Miliša iz uprave RWE Energija, u vlasništvu nemačke energetske kompanije RWE, a koji je izjavio da su RWE Energija i HEP razmatrali ulaganje u solarnu elektranu kroz zajedničku kompaniju osnovanu 2015. godine.

Prema Milišinim rečima, ta elektrana bi mogla biti izgrađena na području Dalmacije.

Sprčić je takođe izjavio da bi Nadzorni odbor HEP trebalo da usvoji investicionu odluku o novom postrojenju EL-TO Zagreb.

“Do 2030. godine zacrtali smo da povećamo proizvodnju iz obnovljivih izvora energije za 50% i za to ćemo neke vetroelektrane i solarne elektrane kupiti, a neke razviti,” rekao je Sprčić.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

hrvatska spremnici baterije subvencije damir habijan

Hrvatska spremila 500 miliona evra za instaliranje baterija

7. jun 2018. - Zahvaljujući Nacionalnom programu za oporavak i otpornost (NPOO) i planu Evropske komisije REPowerEU Hrvatska je dobila 1,6 milijardi evra

severna makedonija berza elektricne energije memo spajanje sa eu brisel

Severna Makedonija 2026. očekuje prvo spajanje berzi električne energije sa nekom od članica EU

7. jun 2018. - U Evropskom parlamentu održan je Forum za integraciju tržišta električne energije na kojem su učestvovali predstavnici Zapadnog Balkana

Povelja o solaru drzave firme fabrikama fotonaponskih panela EU

Povelja o solaru okupila države, firme u podršci fabrikama fotonaponskih panela u EU

7. jun 2018. - Povelja o solaru EU je pridobila potpise 23 ministara energetike i stotinak predstavnika ovog sektora. Obećali su da će pomoći proizvođačima opreme.

Program Beogradskog energetskog foruma paneliste sponzore

Program Beogradskog energetskog foruma spreman – najavljujemo nove paneliste i sponzore

7. jun 2018. - Spisak sponzora za Beogradski energetski forum 2024 raste sa nekima od najpoznatijih svetskih brendova u domenu obnovljivih izvora