x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Vaša imejl adresa je sigurna kod nas

x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Your email is safe with us

Nemački RWE razmatra zajedničko ulaganje s HEP-om u projekat solarne elektrane

07.06.2018. | Komentari: 0Autor:

Slika: Pixabay
Nemački RWE razmatra zajedničko ulaganje s HEP-om u projekat solarne elektrane

Hrvatska elektroprivreda (HEP) očekuje da do kraja godine započne radove na hidroelektrani (HE) Kosinj, a tokom sledeće godine bi trebalo da pokrene i projekte vetroelektrane i solarne elektrane, izjavio je član uprave HEP Petar Sprčić, koji nije mogao da saopšti imena projekata.

Sprčić je govorio na konferenciji u Zagrebu kojoj je takođe prisustvovao Zoran Miliša iz uprave RWE Energija, u vlasništvu nemačke energetske kompanije RWE, a koji je izjavio da su RWE Energija i HEP razmatrali ulaganje u solarnu elektranu kroz zajedničku kompaniju osnovanu 2015. godine.

Prema Milišinim rečima, ta elektrana bi mogla biti izgrađena na području Dalmacije.

Sprčić je takođe izjavio da bi Nadzorni odbor HEP trebalo da usvoji investicionu odluku o novom postrojenju EL-TO Zagreb.

“Do 2030. godine zacrtali smo da povećamo proizvodnju iz obnovljivih izvora energije za 50% i za to ćemo neke vetroelektrane i solarne elektrane kupiti, a neke razviti,” rekao je Sprčić.

Komentari (0)

Budite prvi da unesete komentar za ovaj clanak.

Unesi Komentar

Molimo sačekajte... Unesite obavezna polja. Desila se greška, molimo osvežite stranicu i pokušajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat.