Električna energija

Nastavljaju se smene u državnim energetskim kompanijama, i KESH dobio novog direktora

Slika: KESH

Objavljeno

30.01.2019.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

30.01.2019.

Država

Komentari

0

Podeli

Bivši šef Albanskog razvojnog fonda (ADF) Benet Beci imenovan je za novog generalnog direktora državne elektroprivrede KESH, nakon što je bivši direktor ove kompanije Agron Hetoja podneo ostavku, javili su lokalni mediji.

Ovo je druga velika promena u najvišem rukovodstvu državnih kompanija u sektoru energetike nakon što je Belinda Balluku imenovana za novu ministarku za infrastrukturu i energetiku. Pre nedelju dana ostavku je dao Klodian Gradeci, generalni direktor albanskog operatora prenosnog sistema OST.

Ali, kako prenose lokalni mediji, obe ostavke zatražila je nova ministarka.

Benet Beci na novu poziciju dolazi sa mesta direktora Albanskog razvojnog fonda, koji je vodio od 2005. ADF upravlja stranim donacijama koje su namenjene smanjenju siromaštva u ruralnim područjima.

Novi direktor KESH-a je diplomirao 1987. godine na Ekonomskom fakultetu u Tirani. Dvogodišnji master program poslovne administracije (MBA) završio je 2003. godine na Ekonomskom fakultetu u Tirani i Univerzitetu Nebraska-Lincoln.

Svoju profesionalnu karijeru Beci je započeo 1987. godine u Ministarstvu transporta Albanije, a kao ekonomista u Narodnoj banci (sada Banci Albanije) radio je 1992. godine.

Od 1993-1999. bio je član Nacionalne komercijalne banke. U periodu od aprila 1999. do juna 2003, Beci je bio finansijski direktor Fonda za ruralno finansiranje, dok je u naredne 2 godine radio kao finansijski direktor Saveza štednih i kreditnih udruženja.

Od februara 2008. do oktobra 2012. bio je i član Nadzornog odbora Banke Albanije.

Posle imenovanja, koje je došlo na predlog premijera Edija Rame, Beci je izjavio da je sa zadovoljstvom prihvatio prijedlog da vodi stratešku instituciju kao što je KESH.

Rekao je da to smatra izrazom poverenja, kao i odličnom prilikom da svoje dugogodišnje iskustvo menadžera iskoristi u strateškom sektoru, kao što je upravljanje kompanijom KESH, preneli su lokalni mediji.

Inače, nova ministarka za infrastrukturu i energetiku Belinda Balluku izabrana je u sklopu rekonstrukcije Vlade Albanije koju je obavio premijer Edi Rama.

On je smenio sedam ministara ili polovinu kabineta, a među njima je bio i ministar za infrastrukturu i energetiku Damian Gjiknuri.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Program Beogradskog energetskog foruma paneliste sponzore

Program Beogradskog energetskog foruma spreman – najavljujemo nove paneliste i sponzore

30. januar 2019. - Spisak sponzora za Beogradski energetski forum 2024 raste sa nekima od najpoznatijih svetskih brendova u domenu obnovljivih izvora

federacija bih aukcije kvote vetar solar energetske zajednice

Federacija BiH pripremila plan aukcija za period 2025-2030.

30. januar 2019. - Plan raspodele subvencija pripremilo je Federalno ministarstvo energije rudarstva i industrije u okviru Nacrta Uredbe o kvotama za OIEiEK

Grcki-PPC-Hrvatsku-Italiju-Bugarsku-kupovinom-solarnih-elektrana

Grčki PPC ulazi u Hrvatsku, Italiju, Bugarsku kupovinom solarnih elektrana

30. januar 2019. - Pet godina od početka restrukturisanja, PPC isplaćuje prvu dividendu u poslednjoj deceniji i širi zamah svoje regionalne ekspanzije

hrvatska hrote aukcije natjecaj vetar solar

HROTE raspisao aukcije za dodelu premija za elektrane snage 607 MW

30. januar 2019. - Hrvatski operator tržišta energije raspisao je javni poziv za dostavu ponuda i dodelu premija za vetroparkove, solarne elektrane i hidroelektrane