Električna energija

Nastavljaju se smene u državnim energetskim kompanijama, i KESH dobio novog direktora

Slika: KESH

Objavljeno

30.01.2019.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

30.01.2019.

Država

Komentari

0

Podeli

Bivši šef Albanskog razvojnog fonda (ADF) Benet Beci imenovan je za novog generalnog direktora državne elektroprivrede KESH, nakon što je bivši direktor ove kompanije Agron Hetoja podneo ostavku, javili su lokalni mediji.

Ovo je druga velika promena u najvišem rukovodstvu državnih kompanija u sektoru energetike nakon što je Belinda Balluku imenovana za novu ministarku za infrastrukturu i energetiku. Pre nedelju dana ostavku je dao Klodian Gradeci, generalni direktor albanskog operatora prenosnog sistema OST.

Ali, kako prenose lokalni mediji, obe ostavke zatražila je nova ministarka.

Benet Beci na novu poziciju dolazi sa mesta direktora Albanskog razvojnog fonda, koji je vodio od 2005. ADF upravlja stranim donacijama koje su namenjene smanjenju siromaštva u ruralnim područjima.

Novi direktor KESH-a je diplomirao 1987. godine na Ekonomskom fakultetu u Tirani. Dvogodišnji master program poslovne administracije (MBA) završio je 2003. godine na Ekonomskom fakultetu u Tirani i Univerzitetu Nebraska-Lincoln.

Svoju profesionalnu karijeru Beci je započeo 1987. godine u Ministarstvu transporta Albanije, a kao ekonomista u Narodnoj banci (sada Banci Albanije) radio je 1992. godine.

Od 1993-1999. bio je član Nacionalne komercijalne banke. U periodu od aprila 1999. do juna 2003, Beci je bio finansijski direktor Fonda za ruralno finansiranje, dok je u naredne 2 godine radio kao finansijski direktor Saveza štednih i kreditnih udruženja.

Od februara 2008. do oktobra 2012. bio je i član Nadzornog odbora Banke Albanije.

Posle imenovanja, koje je došlo na predlog premijera Edija Rame, Beci je izjavio da je sa zadovoljstvom prihvatio prijedlog da vodi stratešku instituciju kao što je KESH.

Rekao je da to smatra izrazom poverenja, kao i odličnom prilikom da svoje dugogodišnje iskustvo menadžera iskoristi u strateškom sektoru, kao što je upravljanje kompanijom KESH, preneli su lokalni mediji.

Inače, nova ministarka za infrastrukturu i energetiku Belinda Balluku izabrana je u sklopu rekonstrukcije Vlade Albanije koju je obavio premijer Edi Rama.

On je smenio sedam ministara ili polovinu kabineta, a među njima je bio i ministar za infrastrukturu i energetiku Damian Gjiknuri.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Đedović, Novi javni pozivi za subvencije građanima u cilju energetske efikasnosti

Đedović: Subvencije za energetsku efikasnost će dobiti do 100.000 domaćinstava

30. januar 2019. - Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović izjavila je da će 80.000 do 100.000 domaćinstava dobiti subvencije za mere energetske efikasnosti

Crna Gora preliminarno odobrila projekte velikih solarnih elektrana

Crna Gora preliminarno odobrila projekte velikih solarnih elektrana

30. januar 2019. - Vlada Crne Gore je izdala urbanističko-tehničke uslove za tri planirana fotonaponska postrojenja zbirne snage 265 megavata

Prilep izadavanjem opštinskih obveznica planira da ulaže u obnovljive izvore energije

Prilep planira da proda opštinske obveznice i investira u zelenu energiju

30. januar 2019. - Prilep planira da izda opštinske obveznice u vrednosti od pet miliona evra kako bi obezbedio sredstva za četiri projekta

Fintel vetropark Maestrale Ring Srbiji turbine Windey

Fintel za vetropark Maestrale Ring u Srbiji odabrao turbine kompanije Windey

30. januar 2019. - Italijanski Fintel hoće da za svoj projekat Maestrale Ring od 854 megavata kod Subotice poruči vetroturbine koje proizvodi Zhejiang Windey