Električna energija

Nastavljaju se smene u državnim energetskim kompanijama, i KESH dobio novog direktora

Slika: KESH

Objavljeno

30.01.2019.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

30.01.2019.

Država

Komentari

0

Podeli

Bivši šef Albanskog razvojnog fonda (ADF) Benet Beci imenovan je za novog generalnog direktora državne elektroprivrede KESH, nakon što je bivši direktor ove kompanije Agron Hetoja podneo ostavku, javili su lokalni mediji.

Ovo je druga velika promena u najvišem rukovodstvu državnih kompanija u sektoru energetike nakon što je Belinda Balluku imenovana za novu ministarku za infrastrukturu i energetiku. Pre nedelju dana ostavku je dao Klodian Gradeci, generalni direktor albanskog operatora prenosnog sistema OST.

Ali, kako prenose lokalni mediji, obe ostavke zatražila je nova ministarka.

Benet Beci na novu poziciju dolazi sa mesta direktora Albanskog razvojnog fonda, koji je vodio od 2005. ADF upravlja stranim donacijama koje su namenjene smanjenju siromaštva u ruralnim područjima.

Novi direktor KESH-a je diplomirao 1987. godine na Ekonomskom fakultetu u Tirani. Dvogodišnji master program poslovne administracije (MBA) završio je 2003. godine na Ekonomskom fakultetu u Tirani i Univerzitetu Nebraska-Lincoln.

Svoju profesionalnu karijeru Beci je započeo 1987. godine u Ministarstvu transporta Albanije, a kao ekonomista u Narodnoj banci (sada Banci Albanije) radio je 1992. godine.

Od 1993-1999. bio je član Nacionalne komercijalne banke. U periodu od aprila 1999. do juna 2003, Beci je bio finansijski direktor Fonda za ruralno finansiranje, dok je u naredne 2 godine radio kao finansijski direktor Saveza štednih i kreditnih udruženja.

Od februara 2008. do oktobra 2012. bio je i član Nadzornog odbora Banke Albanije.

Posle imenovanja, koje je došlo na predlog premijera Edija Rame, Beci je izjavio da je sa zadovoljstvom prihvatio prijedlog da vodi stratešku instituciju kao što je KESH.

Rekao je da to smatra izrazom poverenja, kao i odličnom prilikom da svoje dugogodišnje iskustvo menadžera iskoristi u strateškom sektoru, kao što je upravljanje kompanijom KESH, preneli su lokalni mediji.

Inače, nova ministarka za infrastrukturu i energetiku Belinda Balluku izabrana je u sklopu rekonstrukcije Vlade Albanije koju je obavio premijer Edi Rama.

On je smenio sedam ministara ili polovinu kabineta, a među njima je bio i ministar za infrastrukturu i energetiku Damian Gjiknuri.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

EPCG mnogo skuplju ekolosku rekonstrukciju TE Pljevlja

EPCG spreman za mnogo skuplju ekološku rekonstrukciju TE Pljevlja

22 октобра 2021 - EPCG navodi da obnova TE Pljevlja treba uskoro da počne i da je to jedini način da Crna Gora ne uvozi ogromne količine struje

Slovenija Zakon o snabdevanju elektricnom energijomdve godine zakasnjenja

Slovenija usvojila Zakon o snabdevanju električnom energijom s dve godine zakašnjenja

22 октобра 2021 - Državni zbor Slovenije je izglasao Zakon o snabdevanju električnom energijom s amandmanima koji dovode sve krajnje potrošače u jednak položaj

Crnogorska berza električne energije počinje da radi u drugoj polovini 2022.

21 октобра 2021 - Crna Gora je ugovor o osnivanju berze potpisala sa evropskom berzom EPEX SPOT i slovenačkom berzom BSP SouthPool

Prva evropska fabrika LFP baterija Subotici ElevenEs

Prva evropska fabrika LFP baterija biće izgrađena u Subotici

21 октобра 2021 - ElevenEs će proizvoditi LFP baterije za vozila i skladištenje energije u Subotici, a fabriku gradi uz pomoć sredstava EU