Električna energija

Miodrag Čanović ostaje predsednik Odbora direktora CEDIS-a

Miodrag Canovic-cedis

Slika: CEDIS

Objavljeno

03.07.2019.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

03.07.2019.

Država

Komentari

0

Podeli

Miodrag Čanović, predsednik Odbora direktora Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS), nastaviće i dalje da obavlja ovu funkciju. Na mesto predsednika Odbora kompanije, koja je operator distributivnog sistema, prvi put je izabran 2016. godine.

Odbor direktora Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS) je na I konstitutivnoj sednici ponovo je odlučio da Miodrag Čanović bude predsednik Odbora direktora kompanije, saopštio je CEDIS.

U novom sazivu Odbora direktora Crnogorskog elektrodistributivnog sistema osim Čanovića su i Zoran Đukanović, Dragan Laketić, Ivan Mitrović i Emil Đokić.

Čanović je bio član Odbora direktora EPCG od juna 2008, a prvi put je izabran za predsednika Odbora direktora CEDIS-a u junu 2016. godine

Čanović je, kako je saopštio CEDIS, diplomirao na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta Crne Gore 1977. godine, kad je i započeo poslovnu karijeru u nikšićkoj Željezari. Funkciju pomoćnika ministra za energetiku u ministarstvu nadležnom za poslove energetike obavlja od 2004. do 2018. godine. Radio je i aktivno učestvovao u realizaciji više značajnih projekata iz oblasti energetike.

Čanović je bio član Odbora direktora Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) od juna 2008. godine, a prvi put je izabran za predsednika Odbora direktora CEDIS-a u junu 2016. godine. CEDIS se, kako se navodi u saopštenju, u junu 2016. godine izdvojio iz Elektroprivrede Crne Gore, od kada posluje kao samostalni pravni subjekat sa licencom za obavljanje poslova operatora distributivnog sistema.

Osnovne delatnosti CEDIS-a su distribucija električne energije, izgradnja i održavanje distributivnih objekata i mreže. CEDIS distribuira električnu energiju za više od 390.000 korisnika na području Crne Gore.

CEDIS je krajem prošle godine potpisao ugovor vredan 22,4 miliona evra za potrebe Projekta revitalizacije srednjenaponske i niskonaponske elektroenergetske mreže na celoj teritoriji Crne Gore.

Projekat revitalizacije srednjenaponske i niskonaponske mreže deo je Plana investicija za period od 2019. do 2021. godine.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

EMBER: Vetar i solar proizveli više struje nego gas u EU

Ember: Vetar i solar proizveli više struje nego gas u EU

3. jul 2019. - Udeo struje iz vetroelektrana i solarnih parkova je prošle godine u EU prvi put prestigao gasne elektrane

mostar solarna elektrana kordic

Grad Mostar želi da instalira solarnu elektranu za sopstvenu potrošnju

3. jul 2019. - Samo pre par nedelja Sarajevo je najavilo nešto slično -  javno preduzeće za proizvodnju električne energije iz obnovljivih izvora

hrvatska energetska odobrenja elektrane javni pozivi

Hrvatska objavila javne pozive za gradnju 250 MW iz obnovljivih izvora

3. jul 2019. - Javni pozivi odnose se na dodelu energetskog odobrenja za gradnju 14 solarnih elektrana i jednog vetroparka

Sud BiH poništio odluku o nezakonitosti državnih garancija za izgradnju bloka Tuzla 7

Sud BiH poništio odluku o nezakonitosti državnih garancija za izgradnju bloka Tuzla 7

3. jul 2019. - Sud Bosne i Hercegovine je poništio rešenje Vijeća za državnu pomoć BiH o nezakonitosti garancija za kredit za izgradnju bloka Tuzla 7