x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Vaša imejl adresa je sigurna kod nas

x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Your email is safe with us

Ministar najavljuje prelazak na premije – model fid-in tarifa “došao do kraja”

06.07.2018. | Komentari: 0Autor:

Foto: Ministarstvo zaštite okoliša i energetike
Ministar najavljuje prelazak na premije – model fid-in tarifa “došao do kraja”

Hrvatska će ubuduće koristiti premije kao model sufinansiranja proizvodnje električne energije iz obnovljivih izvora, najavio je ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić.

Model fid-in tarifa je “dostigao svoj kraj” i Hrvatska ga neće više koristiti za podsticanje proizvodnje električne energije iz obnovljivih izvora, već će preći na premije, izjavio je Ćorić u intervjuu za 24 sata.

U toku je rad na energetskoj strategiji Hrvatske, koja će definisati kvote za subvencionisanje modelom premija, rekao je Ćorić.

Premije kao model podsticanja proizvodnje električne energije su već predviđene hrvatskim zakonodavstvom.

Ćorić je u intervjuu takođe rekao da će nacrt novog zakona o obnovljivim izvorima energije dospeti do vlade i skupštine u septembru.

Novi zakon će omogućiti pojedincima da uz sufinansiranje instaliraju solarne sisteme na krovovima svojih kuća, rekao je Ćorić i dodao da će u januaru biti pokrenut fond za finansiranje ovih projekata, kao i da je plan da se u tu svrhu potroši preko 50 miliona kuna (oko 6,75 miliona evra) u 2019. godini.

Komentari (0)

Budite prvi da unesete komentar za ovaj clanak.

Unesi Komentar

Molimo sačekajte... Unesite obavezna polja. Desila se greška, molimo osvežite stranicu i pokušajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat.