x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Vaša imejl adresa je sigurna kod nas

x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Your email is safe with us

Ministar Ćorić najavio predlog novog zakona o obnovljivim izvorima energije

19.06.2018. | Komentari: 0Autor:

Slika: Obnovljivi izvori energije Hrvatske
Ministar Ćorić najavio predlog novog zakona o obnovljivim izvorima energije

Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić najavio je predlog novog zakona o obnovljivim izvorima energije (OIE), kojim bi se olakšala procedura za razvoj ovakvih projekata.

Trenutno važeći Zakon o OIE i visokoefikasnoj kogeneraciji Hrvatska je dobila u septembru 2015. godine.

Ministar je, kako su preneli hrvatski mediji, najavio da će novim zakonom građanima biti znatno olakšana gradnja malih postrojenja u okviru njihovih domaćinstava i sopstvena proizvodnja energije.

“U saradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost već ove i početkom iduće godine započećemo subvencionisanje građana za postavljanje mikrosolara na krovovima njihovih kuća. Ideja našeg ministarstva je da građane stimulišemo kako bi ulagali u sopstvenu proizvodnju električne energije”, rekao je Ćorić na skupu “Dani dobrog vjetra” u organizaciji udruženja Obnovljivi izvori energije Hrvatske.

Ministar smatra da Hrvatska može do 2030. godine da dostigne udeo OIE od 33 odsto, kako je i predvidela EU.

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost nedavno je najavio da bi trebalo da raspiše dva javna poziva za izgradnju mikrosolara do kraja godine.

Komentari (0)

Budite prvi da unesete komentar za ovaj clanak.

Unesi Komentar

Molimo sačekajte... Unesite obavezna polja. Desila se greška, molimo osvežite stranicu i pokušajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat.