x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Vaša imejl adresa je sigurna kod nas

x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Your email is safe with us

Ministar energetike obećao podršku studentima ETF-a za odlazak na finale IFEC

10.06.2018. | Komentari: 0Autor:

Foto: ETF
Ministar energetike obećao podršku studentima ETF-a za odlazak na finale IFEC

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić se sastao sa delegacijom studenata Elektrotehničkog fakulteta (ETF) Univerziteta u Beogradu, koji se takmiče na International Future Energy Challenge (IFEC), i obećao im svoju ličnu podršku za odlazak na finale najvećeg svetskog studentskog takmičenja u oblasti inovativnih i energetski efikasnih rešenja.

“Želim da podržim inovativne ideje mladih u Srbiji i da im pomognem da ih realizuju, jer će na taj način doprineti razvoju celokupne zajednice. Vlada Republike Srbije čini maksimalne napore da naše mlade ljude zadrži u zemlji i omogući im uslove za uspešan rad i sigurnu budućnost. Srbija je njihova država i to je mesto na kojem bi trebalo da stvaraju i doprinose društvenom i privrednom razvoju,” kazao je Antić.

Tim je ranije pozvao kompanije da mu pomognu da skupi sredstva za odlazak u Peking, gde će se održati finale of 18. do 22. jula. Studenti ETF-a, koji su za takmičenje razvili uređaj koji može da se koristi u delu sistema za skladištenje energije, će se u finalu naći sa devet drugih timova.

Tim H-Bridges čine studenti sa različitih smerova ETF-a, a uređaj za takmičenje su počeli da razvijaju u maju 2017. godine. Dodatne informacije o timu, kao i takmičenju, mogu se naći na sajtu projekta.

Univerzitet u Beogradu i Univerzitet primenjenih nauka iz Kelna su jedina dva evropska univerziteta koja su uspela da prođu polufinale, koje je održano u San Antoniju u SAD-u od 4. do 8. marta.

Timovi sa ETF-a su već dva puta uspešno učestvovali na IFEC takmičenju. U finalu 2005. godine u Čikagu osvojeno je 1. mesto, a 2016. u Pekingu treće.

Komentari (0)

Budite prvi da unesete komentar za ovaj clanak.

Unesi Komentar

Molimo sačekajte... Unesite obavezna polja. Desila se greška, molimo osvežite stranicu i pokušajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat.