Energetska efikasnost

Ministar energetike obećao podršku studentima ETF-a za odlazak na finale IFEC

Ministar-energetike-obecao-podrsku-studentima-ETF-a-za-odlazak-na-finale-IFEC

Foto: ETF

Objavljeno

10.06.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

10.06.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić se sastao sa delegacijom studenata Elektrotehničkog fakulteta (ETF) Univerziteta u Beogradu, koji se takmiče na International Future Energy Challenge (IFEC), i obećao im svoju ličnu podršku za odlazak na finale najvećeg svetskog studentskog takmičenja u oblasti inovativnih i energetski efikasnih rešenja.

“Želim da podržim inovativne ideje mladih u Srbiji i da im pomognem da ih realizuju, jer će na taj način doprineti razvoju celokupne zajednice. Vlada Republike Srbije čini maksimalne napore da naše mlade ljude zadrži u zemlji i omogući im uslove za uspešan rad i sigurnu budućnost. Srbija je njihova država i to je mesto na kojem bi trebalo da stvaraju i doprinose društvenom i privrednom razvoju,” kazao je Antić.

Tim je ranije pozvao kompanije da mu pomognu da skupi sredstva za odlazak u Peking, gde će se održati finale of 18. do 22. jula. Studenti ETF-a, koji su za takmičenje razvili uređaj koji može da se koristi u delu sistema za skladištenje energije, će se u finalu naći sa devet drugih timova.

Tim H-Bridges čine studenti sa različitih smerova ETF-a, a uređaj za takmičenje su počeli da razvijaju u maju 2017. godine. Dodatne informacije o timu, kao i takmičenju, mogu se naći na sajtu projekta.

Univerzitet u Beogradu i Univerzitet primenjenih nauka iz Kelna su jedina dva evropska univerziteta koja su uspela da prođu polufinale, koje je održano u San Antoniju u SAD-u od 4. do 8. marta.

Timovi sa ETF-a su već dva puta uspešno učestvovali na IFEC takmičenju. U finalu 2005. godine u Čikagu osvojeno je 1. mesto, a 2016. u Pekingu treće.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

kina energetska tranzicija

Kina na dobrom putu da dostigne klimatsku neutralnost do 2060.

10. jun 2018. - Kina ostvaruje ogroman napredak u nameri da smanji neto emisije na nulu, navodi se u izveštaju norveške konsultantske firme DNV

Atinska opstina Halandri solarnu energetsku zajednicu gradanima

Atinska Opština Halandri osniva solarnu energetsku zajednicu s građanima

10. jun 2018. - Opština Halandri je pozvala domaćinstva da se priključe njenoj energetskoj zajednici investiranjem do po 3,500 evra u solarnu elektranu

vukovar solarni paneli sunce nad vukovarom

Grad Vukovar solarnim panelima smanjio račun za struju za 90.000 evra

10. jun 2018. - Grad Vukovar instalirao je 12 solarnih elektrana, ukupne instalisane snage 863 kW, na javnim zgradama u svom vlasništvu

Solarne-elektrane-industrijskim-zonama-Severnoj-Makedoniji-fabrike-izvoze-EU

Solarne elektrane u industrijskim zonama u Severnoj Makedoniji za fabrike koje izvoze u EU

10. jun 2018. - Solarne elektrane u industrijskim zonama u Severnoj Makedoniji snabdevaće fabrike koje izvoze u EU, pa neće morati da plaćaju CBAM na struju.