Energetska efikasnost

Ministar energetike obećao podršku studentima ETF-a za odlazak na finale IFEC

Ministar-energetike-obecao-podrsku-studentima-ETF-a-za-odlazak-na-finale-IFEC

Foto: ETF

Objavljeno

10.06.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

10.06.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić se sastao sa delegacijom studenata Elektrotehničkog fakulteta (ETF) Univerziteta u Beogradu, koji se takmiče na International Future Energy Challenge (IFEC), i obećao im svoju ličnu podršku za odlazak na finale najvećeg svetskog studentskog takmičenja u oblasti inovativnih i energetski efikasnih rešenja.

“Želim da podržim inovativne ideje mladih u Srbiji i da im pomognem da ih realizuju, jer će na taj način doprineti razvoju celokupne zajednice. Vlada Republike Srbije čini maksimalne napore da naše mlade ljude zadrži u zemlji i omogući im uslove za uspešan rad i sigurnu budućnost. Srbija je njihova država i to je mesto na kojem bi trebalo da stvaraju i doprinose društvenom i privrednom razvoju,” kazao je Antić.

Tim je ranije pozvao kompanije da mu pomognu da skupi sredstva za odlazak u Peking, gde će se održati finale of 18. do 22. jula. Studenti ETF-a, koji su za takmičenje razvili uređaj koji može da se koristi u delu sistema za skladištenje energije, će se u finalu naći sa devet drugih timova.

Tim H-Bridges čine studenti sa različitih smerova ETF-a, a uređaj za takmičenje su počeli da razvijaju u maju 2017. godine. Dodatne informacije o timu, kao i takmičenju, mogu se naći na sajtu projekta.

Univerzitet u Beogradu i Univerzitet primenjenih nauka iz Kelna su jedina dva evropska univerziteta koja su uspela da prođu polufinale, koje je održano u San Antoniju u SAD-u od 4. do 8. marta.

Timovi sa ETF-a su već dva puta uspešno učestvovali na IFEC takmičenju. U finalu 2005. godine u Čikagu osvojeno je 1. mesto, a 2016. u Pekingu treće.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Severna Makedonija novu vladu energetike Sanja Bozinovska

Severna Makedonija ima novu vladu – resor energetike preuzela Sanja Božinovska

10. jun 2018. - U vladi premijera Hristijana Mickoskog, konsultantkinja za energetiku Sanja Božinovska je izabrana za ministarku energetike, rudarstva i mineralnih sirovina

Lancana-havarija-dalekovodima-bez-struje-Crnu-Goru-BiH-Albaniju-Dalmaciju

Lančana havarija na dalekovodima ostavila bez struje Crnu Goru, BiH, Albaniju, Dalmaciju

10. jun 2018. - Usled preopterećenja ključnih interkonektivnih vodova došlo je do prekida isporuke električne energije u velikom delu regiona

Solari 5000+ prosiruje se i na ugradnju energetski efikasne stolarije

Projekat Solari 5000+ biće proširen na ugradnju energetski efikasne stolarije

10. jun 2018. - Eletroprivreda Crne Gore predlaže proširenje portfolija projekta Solari 5000+ na ugradnju energetski efikasne stolarije

Srbija-studiju-mogucnosti-izgradnje-nuklearnih-elektrana

Srbija naručuje studiju o mogućnosti izgradnje nuklearnih elektrana

10. jun 2018. - Ministarstvo prima prijave konsultanata za sprovođenje analize tehnologija za nuklearnu energiju uključujući male modularne reaktore