Energetska efikasnost

Ministar energetike obećao podršku studentima ETF-a za odlazak na finale IFEC

Ministar-energetike-obecao-podrsku-studentima-ETF-a-za-odlazak-na-finale-IFEC

Foto: ETF

Objavljeno

10.06.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

10.06.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić se sastao sa delegacijom studenata Elektrotehničkog fakulteta (ETF) Univerziteta u Beogradu, koji se takmiče na International Future Energy Challenge (IFEC), i obećao im svoju ličnu podršku za odlazak na finale najvećeg svetskog studentskog takmičenja u oblasti inovativnih i energetski efikasnih rešenja.

“Želim da podržim inovativne ideje mladih u Srbiji i da im pomognem da ih realizuju, jer će na taj način doprineti razvoju celokupne zajednice. Vlada Republike Srbije čini maksimalne napore da naše mlade ljude zadrži u zemlji i omogući im uslove za uspešan rad i sigurnu budućnost. Srbija je njihova država i to je mesto na kojem bi trebalo da stvaraju i doprinose društvenom i privrednom razvoju,” kazao je Antić.

Tim je ranije pozvao kompanije da mu pomognu da skupi sredstva za odlazak u Peking, gde će se održati finale of 18. do 22. jula. Studenti ETF-a, koji su za takmičenje razvili uređaj koji može da se koristi u delu sistema za skladištenje energije, će se u finalu naći sa devet drugih timova.

Tim H-Bridges čine studenti sa različitih smerova ETF-a, a uređaj za takmičenje su počeli da razvijaju u maju 2017. godine. Dodatne informacije o timu, kao i takmičenju, mogu se naći na sajtu projekta.

Univerzitet u Beogradu i Univerzitet primenjenih nauka iz Kelna su jedina dva evropska univerziteta koja su uspela da prođu polufinale, koje je održano u San Antoniju u SAD-u od 4. do 8. marta.

Timovi sa ETF-a su već dva puta uspešno učestvovali na IFEC takmičenju. U finalu 2005. godine u Čikagu osvojeno je 1. mesto, a 2016. u Pekingu treće.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Energetska tranzicija razvojna sansa EPCG Crnu Goru

Energetska tranzicija je razvojna šansa za EPCG, celu Crnu Goru

10. jun 2018. - Energetska tranzicija se pokazala kao razvojna šansa za Crnu Goru, naveli su glavni govornici na Simpozijumu energetike EPCG Net 2023

aukcije srbija maksimalna cena premije

Vlada Srbije odredila maksimalnu cenu na aukcijama za premije za vetar i solar

10. jun 2018. - U isto vreme su donete i nove uredbe o balansnoj odgovornosti i premiji i fid-in tarifi, što sve predstavlja pripremu za prve aukcije u Srbiji

Srbija sprema aukcije za 50 MW solara

Srbija sprema aukcije za 50 MW solara, usvojene uredbe o balansiranju i premiji i fid-in tarifi

10. jun 2018. - Vlada Srbije odredila je kvotu za solar i definisala pravila u vezi sa balansiranjem i premijama i fid-in tarifama

Zakon o energetici izmene vlada srbije

Srbija menja Zakon o energetici: osniva se Republička komisija za energetske mreže

10. jun 2018. - Vlada Srbije usvojila je Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o energetici kojim se usklađuje nacionalno zakonodavstvo sa propisima EU