OIE

Luxor Solar donirao solarne panele Univerzitetu u Sarajevu za praktičnu nastavu

Luxor Solar solarne panele Univerzitetu Sarajevu

Foto: Luxor Solar

Objavljeno

07.12.2021.

Komentari

1

Podeli

Objavljeno

07.12.2021.

Komentari

1

Podeli

Luxor Solar je za Univerzitet u Sarajevu u Bosni i Hercegovini obezbedio 90 modula tipa Eco Line Half Cell od po 330 vati koji će se koristiti za optimizaciju i istraživanja.

Kompanija sa sedištem u Nemačkoj je saopštila da će ovaj projekat društvene odgovornosti doprineti obrazovanju budućih inženjera i inženjerki kroz praktičnu obuku na licu mesta na sistemu za proizvodnju električne energije. Solarne panele su instalirali profesor Senad Huseinbegović sa Elektrotehničkog fakulteta i njegov tim, na krovu te visokoobrazovne ustanove.

Prikupljeni podaci će u okviru studija elektrotehnike biti analizirani i optimizovani na mreži zajedno s ostalim komponentama sistema.

„U Luksoru uvek pozdravljamo inovativne pristupe u domenu fotonaponske proizvodnje. Radujemo se što će podatke iz ovog postrojenja tumačiti oni koji postaju inženjeri elektrotehnike“, izjavio je Nino Sijerić, menadžer razvoja poslovanja u kompaniji Luxor Solar GmbH.

Luxor Solar donates solar panels Sarajevo University

Komentara: (1)
Sunčica / 17.12.2021.

Njemačka firma sa kineskim panelima, Luxor Germany bez MADE IN

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

danski-gigant-dekarbonizacija-vetroparkovi-na-vodi

Danski gigant u gradnji vetroparkova na vodi traži od dobavljača da najkasnije 2025. pređu na zelenu struju

17 августа 2022 - Ørsted je saopštio da je postao prva energetska kompanija u svetu koja je zatražila od svih dobavljača da koriste samo zelenu struju

Slovenacki Petrol vetroelektrane Dazlina 35 MW Hrvatskoj

Slovenački Petrol napreduje s projektom vetroelektrane od 35 MW u Hrvatskoj

17 августа 2022 - Petrol namerava da izgradi vetropark Dazlina u Tisnom u Dalmaciji, za koji je u toku javna rasprava o studiji uticaja na životnu sredinu

taaleri-encro-vetropark

Finski Taaleri i hrvatski Encro grade dva vetroparka od 111 MW kod Zadra

17 августа 2022 - Taaleri i Encro planiraju da vetroparkovi, čija je gradnja počela 2021. godine, budu pušteni u rad u poslednjem kvartalu 2023.

BIG Shopping Centers kupio projekat solarne elektrane od 70 megavata u Severnoj Makedoniji

BIG Shopping Centers kupio projekat solarne elektrane od 70 megavata u Severnoj Makedoniji

16 августа 2022 - Izraelska kompanija BIG Shopping Centers preuzima fotonaponski projekat u Severnoj Makedoniji procenjene vrednosti 53 miliona evra