OIE

Sijerić, Luxor Solar: solarni paneli čine 60% investicije, birajte proizvođače prisutne na tržištu (VIDEO)

Nino-Sijeric-solarni-paneli-pristunost

Slika: BGEN

Objavljeno

25.05.2021.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

25.05.2021.

Država

Komentari

0

Podeli

Isplativost instaliranja fotonaponskih elektrana zavisi od više faktora, a jedna od veoma bitnih stavki je izbor solarnih panela, koji čine oko 60% troškova investicije, kaže Nino Sijerić, menadžer razvoja poslovanja u nemačkoj kompaniji Luxor Solar. Pri izboru brenda solarnih modula, bitna je prisutnost proizvođača na lokalnom nivou, rekao je Sijerić na panelu ‘Solarna energija u službi privrede – smanji troškove, ozeleni svoj biznis!’, koji je održan u sklopu Prve velike konferencije o solarnoj energiji u Srbiji, u organizaciji portala Balkan Green Energy News.

Sijerić je objasnio da se prisutnost na domaćem tržištu ogleda u tome što potencijalni investitor može da se obrati direktno kompaniji Luxor Solar kao proizvođaču i da dobije savete i uputstva o tome šta je za njega bolje i isplativije.

Takođe, onaj ko planira ulaganje u fotonaponsku elektranu može da ode kod korisnika koji već ima panele određenog brenda i da vidi kako to stvarno radi, da li je on zadovoljan i kako izgleda ta proizvodnja, rekao je on.

Veliki pomak u regionu na polju solarne energije

Sijerić je takođe rekao da je veoma srećan što je u regionu došlo do velikog pomaka u oblasti solara u poređenju sa periodom od pre 10 godina i što je sada moguće organizovati jednu ovakvu konferenciju na tu temu.

Luxor Solar proizvodi solarne module i za kućne fotonaponske sisteme i za velike komercijalne solarne elektrane, a u ponudi su paneli za instaliranje i na krovu i na zemlji.

Luxor Solar proizvodi i tzv. bifacijalne solarne module, koji na istu površinu i instalisanu snagu daju veću iskoristivost, zahvaljujući tome što mogu da proizvode energiju i sa zadnje strane kroz refleksiju svetlosti, rekao je Sijerić na panelu.

Solarni paneli kompanije Luxor Solar instalirani su u preko 70 zemalja

Solarni paneli kompanije Luxor Solar instalirani su u preko 70 zemalja širom sveta, a njen proizvodni kapacitet je 800 MWp godišnje.

Luxor Solar postoji od 2007. godine, a na tržištima Balkana je prisutan od 2011. godine, gde je danas vodeća kompanija po broju prodatih solarnih modula.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

vukovar solarni paneli sunce nad vukovarom

Grad Vukovar solarnim panelima smanjio račun za struju za 90.000 evra

25. maj 2021. - Grad Vukovar instalirao je 12 solarnih elektrana, ukupne instalisane snage 863 kW, na javnim zgradama u svom vlasništvu

Solarne-elektrane-industrijskim-zonama-Severnoj-Makedoniji-fabrike-izvoze-EU

Solarne elektrane u industrijskim zonama u Severnoj Makedoniji za fabrike koje izvoze u EU

25. maj 2021. - Solarne elektrane u industrijskim zonama u Severnoj Makedoniji snabdevaće fabrike koje izvoze u EU, pa neće morati da plaćaju CBAM na struju.

Otvorene prijave za učešče na EUSEW konferenciji

Otvorene prijave za učešće na EUSEW konferenciji

25. maj 2021. - Evropska nedelja održive energije (EUSEW) održaće se od 11. do 13. juna u hibridnom formatu. Broj mesta za lično prisustvo u Briselu je ograničen.

Restrikcije proizvodnje rekordno niske cene ugrozavaju investicije zelenu energiju u Grckoj Spaniji

Restrikcije proizvodnje, rekordno niske cene ugrožavaju investicije u zelenu energiju u Grčkoj, Španiji

25. maj 2021. - Investitori u zelene elektrane potcenili su efekat ograničavanja proizvodnje i pad cena, pa u Grčkoj i Španiji prete bankrotstva