Mobilnost

Jesen u Evropi u znaku urbane mobilnosti

Evropa urbana mobilnost

Foto: Pixabay

Objavljeno

19.08.2020.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

19.08.2020.

Država

Komentari

0

Podeli

Dani urbane mobilnosti (Urban Mobility Days 2020), prva velika konferencija o urbanoj mobilnosti koju organizuje Evropska komisija, biće održana od 29. septembra do 2. oktobra, nedelju dana nakon završetka Evropske nedelje mobilnosti (European Mobility Week).

Registracija za učešće na konferenciji Dani urbane mobilnosti 2020 je počela, objavio je Eltis, organizacija koja prati trendove u urbanoj mobilnosti u Evropi i koju finansira Generalni direktorat za mobilnost i transport Evropske komisije.

Prvog dana konferencije, koja će biti u potpunosti održana u digitalnom formatu zbog pandemije bolesti COVID-19, registrovani učesnici će imati priliku da učestvuju u diskusiji o narednim koracima na polju urbane mobilnosti u EU, nagradi CIVITAS i nagradi EU za održivu mobilnost (Sustainable Urban Mobility Award), kao i doprinosu EU globalnoj tranziciji urbane mobilnosti.

U narednim danima, konferencija će se baviti raznovrsnim temama, uključujući sinergiju turizma i mobilnosti; planiranje otporne i održive mobilnosti; pametnu i e-mobilnost u gradovima; politiku po pitanju mobilnosti bez štetnih emisija; pristupačnu i inkluzivnu mobilnost; i infrastrukturu za pešačenje i vožnju bicikla.

Konferencija će se takođe baviti otpornošću urbane mobilnosti na nepredviđene okolnosti i lekcijama koje su naučene od početka pandemije korona virusa.

Evropska nedelja mobilnosti biće posvećena mobilnosti bez štetnih emisija

Ovogodišnja Evropska nedelja mobilnosti, koja traje od 16. do 22. septembra, biće posvećena mobilnosti bez štetnih emisija, što je takođe tema ovogodišnje, devete po redu nagrade SUMP, koja će biti uručena tokom Evropske nedelje mobilnosti.

Nagrada SUMP je priznanje koje dodeljuje Evropska komisija sa ciljem da podstakne lokalne vlasti širom Evrope da usvajaju planove održive urbane mobilnosti. Ona je komplementarna nagradi Evropske nedelje mobilnosti (European Mobility Week Award), ali je odvojena od nje.

Nagrada SUMP za 2019 dodeljena je Gradu Briselu, što je drugi put da prestonica Belgije osvaja ovo priznanje. Prošlogodišnji dobitnici nagrade Evropske nedelje mobilnosti su Grad Kruševac u Srbiji u kategoriji većih opština i grčka Kardica u kategoriji manjih opština.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Evropa uvećala broj punjača za električna vozila tri puta za tri godine

19. avgust 2020. - Većina zemalja Evropske unije je već na kraju 2023. ispunila svoje ciljeve za 2024, pokazala je analiza T&E

rio tinto jadar rts debata

Debata o projektu Jadar: Srbija ne treba da se žrtvuje zarad dobrobiti Evrope vs. Dezinformacijama se plaše građani

19. avgust 2020. - Široka javnost imala je priliku da od stručnjaka čuje detalje o projektu koji može da promeni život ne samo meštana doline Jadra, nego i cele Srbije

bec-zeleni-vodonik-punjac-autobusi

Beč i Budimpešta dobili prve elektrolizere za proizvodnju zelenog vodonika

19. avgust 2020. - Pogon u Beču ima kapacitet od tri megavata, a u predgrađu Budimpešte 10 MW, i kako tvrde u kompaniji MOL najveći je u regionu

rimac technology bmw saradnja elektricna vozila

Rimac će proizvoditi baterijske sisteme za električna vozila BMW-a

19. avgust 2020. - Firma Rimac Technology, koja je u vlasništvu kompanije Rimac Grupa, sklopila je partnerstvo sa nemačkim automobilskim gigantom BMW