Mobilnost

Jesen u Evropi u znaku urbane mobilnosti

Evropa urbana mobilnost

Foto: Pixabay

Objavljeno

19.08.2020.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

19.08.2020.

Država

Komentari

0

Podeli

Dani urbane mobilnosti (Urban Mobility Days 2020), prva velika konferencija o urbanoj mobilnosti koju organizuje Evropska komisija, biće održana od 29. septembra do 2. oktobra, nedelju dana nakon završetka Evropske nedelje mobilnosti (European Mobility Week).

Registracija za učešće na konferenciji Dani urbane mobilnosti 2020 je počela, objavio je Eltis, organizacija koja prati trendove u urbanoj mobilnosti u Evropi i koju finansira Generalni direktorat za mobilnost i transport Evropske komisije.

Prvog dana konferencije, koja će biti u potpunosti održana u digitalnom formatu zbog pandemije bolesti COVID-19, registrovani učesnici će imati priliku da učestvuju u diskusiji o narednim koracima na polju urbane mobilnosti u EU, nagradi CIVITAS i nagradi EU za održivu mobilnost (Sustainable Urban Mobility Award), kao i doprinosu EU globalnoj tranziciji urbane mobilnosti.

U narednim danima, konferencija će se baviti raznovrsnim temama, uključujući sinergiju turizma i mobilnosti; planiranje otporne i održive mobilnosti; pametnu i e-mobilnost u gradovima; politiku po pitanju mobilnosti bez štetnih emisija; pristupačnu i inkluzivnu mobilnost; i infrastrukturu za pešačenje i vožnju bicikla.

Konferencija će se takođe baviti otpornošću urbane mobilnosti na nepredviđene okolnosti i lekcijama koje su naučene od početka pandemije korona virusa.

Evropska nedelja mobilnosti biće posvećena mobilnosti bez štetnih emisija

Ovogodišnja Evropska nedelja mobilnosti, koja traje od 16. do 22. septembra, biće posvećena mobilnosti bez štetnih emisija, što je takođe tema ovogodišnje, devete po redu nagrade SUMP, koja će biti uručena tokom Evropske nedelje mobilnosti.

Nagrada SUMP je priznanje koje dodeljuje Evropska komisija sa ciljem da podstakne lokalne vlasti širom Evrope da usvajaju planove održive urbane mobilnosti. Ona je komplementarna nagradi Evropske nedelje mobilnosti (European Mobility Week Award), ali je odvojena od nje.

Nagrada SUMP za 2019 dodeljena je Gradu Briselu, što je drugi put da prestonica Belgije osvaja ovo priznanje. Prošlogodišnji dobitnici nagrade Evropske nedelje mobilnosti su Grad Kruševac u Srbiji u kategoriji većih opština i grčka Kardica u kategoriji manjih opština.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Subvencije stara dizel vozila Srbija Euro 3

Srbija će za zamenu starih dizel vozila izdvojiti 102 miliona evra

19. avgust 2020. - U Programu zaštite vazduha u Srbiji od 2022. do 2030. su i subvencije za zamenu najstarijih dizel vozila novijim

bijeljina pass tesla delovi elektricni automobili

Firma iz Bijeljine proizvodiće delove za Tesla električni auto

19. avgust 2020. - Pass je u većinskom vlasništvu nemačke firme Pass Automotive East GmbH, koja ima 87 odsto akcija u fabrici

Grad Vis proizvodnju punionicu vodonika brodove

Grad Vis planira proizvodnju, punionicu vodonika za brodove

19. avgust 2020. - Grad Vis i udruga H2 razrađuju plan za izgradnju prve punionice vodonika u Hrvatskoj, za brodove i komunalna vozila

energetski pasos za putnicka vozila Srbija

Energetski pasoš obavezan za nova putnička vozila u Srbiji

19. avgust 2020. - Od 24. decembra prodavci novih putničkih vozila u Srbiji imaju obavezu da upoznaju kupce sa...