Električna energija

Izabrano novo rukovodstvo organizacije ENTSO-E

ENTSO-E

Slika: ENTSO-E

Objavljeno

02.07.2019.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

02.07.2019.

Država

Komentari

0

Podeli

Novo rukovodstvo Evropske mreže operatora prenosnih sistema za električnu energiju (ENTSO-E) će predvoditi Herve Laffaye, zamenik generalnog direktora kompanije RTE (Reseau de Transport d’Electricite), francuskog operatora prenosnog sistema.

Novi rukovodeći tim ENTSO-E stupio je na dužnost 28. juna.

Laffaye je predsednik Skupštine, potpredsednik je Zbynek Boldiš, član Upravnog odbora ČEPS-a, češkiog operatora prenosnog sistema, a predsednik Uprave je Joachim Vanzetta, Direktor Sistemske kontrole Ampriona, jednog od četiri operatora prenosnog sistema u Nemačkoj. Potpredsednik Odbora će biti izabran na prvom redovnom sastanku novog Odbora posle leta, saopštio je ENTSO-E.

Laffaye i Vanzetta su zamenili Ben Voorhorst-a, glavnog operativnog direktora holandskog operatora prenosnog sistema TenneT TSO BV, i Bente Hagem-a, izvršnog potpredsednika odgovornog za evropske poslove u kompaniji Statnett, norveškom operatoru prenosnog sistema.

Novi (stari) predsednici odbora i Grupe za pravne i regulatorne poslove ENTSO-E, takođe, su stupili na dužnost 28. juna

Novi (stari) predsednici odbora i Grupe za pravne i regulatorne poslove ENTSO-E, takođe, su stupili na dužnost 28. juna. Hakon Borgen, izvršni potpredsednik za tehnologiju i razvoj u kompaniji Statnett SF, predsedavaće Odborom za istraživanje, razvoj i inovacije, a Tahir Kapetanović, direktor austrijskog Nacionalnog kontrolnog centra za prenosni sistem za električnu energiju, vodiće Odbor za sistemske operacije.

Ines de la Barreda, direktorka Odeljenja za saradnju sa međunarodnim organizacijama u španskom operatoru prenosnog sistema REE, Konrad Purchała, direktor za politiku evropskih integracija u poljskom operatoru PSE, i Dimitrios Chaniotis, viši savetnik direktora za ekonomiju elektroenergetskog sistema u kompaniji RTE su dobili nvoe mandate, i nastaviće da vode Grupu za pravne i regulatorne poslove, Odbor za tržište i i Odbora za razvoj sistema.

Novu upravu čine Pascale Fonck (Elia), Guido Guida (Terna), Frank-Peter Hansen (TenneT), Michael Jesberger (TransnetBW), Soren Dupont Kristensen (Energinet), Manos Manousakis (IPTO), Robert Paprocki (PSE), Eduardo Prieto (REE), Fintan Slye (National Grid), Daivis Virbickas (Litgrid) i Yves ZumWald (Swissgrid).

Mandati traju dve godine i mogu se jednom obnoviti.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar

Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Rumunija termoelektrane na ugalj

Rumunija odlučila da više neće graditi termoelektrane na ugalj

20 November 2020 - U vladi tvrde da Rumunija više neće dobiti nijednu termoelektranu na ugalj, a CE Oltenia nagoveštava da će napustiti poslednji takav projekat.

Francuzi 2021. počinju gradnju vetroparka Bašaid i geotermalne elektrane u Srbiji

19 November 2020 - IEL OIE Balkan Renewable Energy najavljuje gradnju vetroparka Bašaid kod Kikinde, snage 85 MW, i jedne geotermalne elektrane.

federacija bih ukida subvencije mhe

Federacija BiH od 2021. ukida subvencije za male hidroelektrane

19 November 2020 - Vlada Federacije BiH priprema više izmena propisa kako bi se sprečio negativan uticaj malih hidroelektrana na životnu sredinu.

Britanski zeleni plan zabrani kola na dizel benzin 2030

Britanija zabranjuje automobile na dizel i benzin već 2030. godine

18 November 2020 - Novi britanski zeleni plan pomera rok za prestanak prodaje automobila na benzin i dizel sa 2040. na 2030. godinu.