Električna energija

Izabrano novo rukovodstvo organizacije ENTSO-E

ENTSO-E

Slika: ENTSO-E

Objavljeno

02.07.2019.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

02.07.2019.

Država

Komentari

0

Podeli

Novo rukovodstvo Evropske mreže operatora prenosnih sistema za električnu energiju (ENTSO-E) će predvoditi Herve Laffaye, zamenik generalnog direktora kompanije RTE (Reseau de Transport d’Electricite), francuskog operatora prenosnog sistema.

Novi rukovodeći tim ENTSO-E stupio je na dužnost 28. juna.

Laffaye je predsednik Skupštine, potpredsednik je Zbynek Boldiš, član Upravnog odbora ČEPS-a, češkiog operatora prenosnog sistema, a predsednik Uprave je Joachim Vanzetta, Direktor Sistemske kontrole Ampriona, jednog od četiri operatora prenosnog sistema u Nemačkoj. Potpredsednik Odbora će biti izabran na prvom redovnom sastanku novog Odbora posle leta, saopštio je ENTSO-E.

Laffaye i Vanzetta su zamenili Ben Voorhorst-a, glavnog operativnog direktora holandskog operatora prenosnog sistema TenneT TSO BV, i Bente Hagem-a, izvršnog potpredsednika odgovornog za evropske poslove u kompaniji Statnett, norveškom operatoru prenosnog sistema.

Novi (stari) predsednici odbora i Grupe za pravne i regulatorne poslove ENTSO-E, takođe, su stupili na dužnost 28. juna

Novi (stari) predsednici odbora i Grupe za pravne i regulatorne poslove ENTSO-E, takođe, su stupili na dužnost 28. juna. Hakon Borgen, izvršni potpredsednik za tehnologiju i razvoj u kompaniji Statnett SF, predsedavaće Odborom za istraživanje, razvoj i inovacije, a Tahir Kapetanović, direktor austrijskog Nacionalnog kontrolnog centra za prenosni sistem za električnu energiju, vodiće Odbor za sistemske operacije.

Ines de la Barreda, direktorka Odeljenja za saradnju sa međunarodnim organizacijama u španskom operatoru prenosnog sistema REE, Konrad Purchała, direktor za politiku evropskih integracija u poljskom operatoru PSE, i Dimitrios Chaniotis, viši savetnik direktora za ekonomiju elektroenergetskog sistema u kompaniji RTE su dobili nvoe mandate, i nastaviće da vode Grupu za pravne i regulatorne poslove, Odbor za tržište i i Odbora za razvoj sistema.

Novu upravu čine Pascale Fonck (Elia), Guido Guida (Terna), Frank-Peter Hansen (TenneT), Michael Jesberger (TransnetBW), Soren Dupont Kristensen (Energinet), Manos Manousakis (IPTO), Robert Paprocki (PSE), Eduardo Prieto (REE), Fintan Slye (National Grid), Daivis Virbickas (Litgrid) i Yves ZumWald (Swissgrid).

Mandati traju dve godine i mogu se jednom obnoviti.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Struja egipatske solarne vetroelektrane najjeftinija Africi

Struja iz egipatske solarne i vetroelektrane biće najjeftinija u Africi

2. jul 2019. - U Egiptu su pred izgradnjom po jedan ogromni solarni i vetropark, iz kojih će struja biti prodavana po najnižim cenama u celoj Africi

epcg solari konkurs solarni paneli

EPCG nastavlja projekat Solari: konkurs za još 5.000 solarnih elektrana

2. jul 2019. - Na ovaj način još 5.000 domaćinstava, pravnih lica i stambenih zajednica dobija priliku da pod povoljnim uslovima proizvodi zelenu energiju

EU Energetska zajednica Srbiji energetskoj tranziciji Varhelji Várhelyi

EU, Energetska zajednica izrazile podršku Srbiji u energetskoj tranziciji

2. jul 2019. - Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović sastala se s visokim zvaničnicima iz Evropske komisije i Sekretarijata Energetske zajednice

Poskupljuje struja u Republici Srpskoj

Poskupljuje struja u Republici Srpskoj

2. jul 2019. - Kupce električne energije u Republici Srpskoj od Nove godine očekuju promene, koje će većini doneti uvećane račune