x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Vaša imejl adresa je sigurna kod nas

x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Your email is safe with us

Izabrano novo rukovodstvo organizacije ENTSO-E

02.07.2019. | Komentari: 0Autor:

Slika: ENTSO-E
Izabrano novo rukovodstvo organizacije ENTSO-E

Novo rukovodstvo Evropske mreže operatora prenosnih sistema za električnu energiju (ENTSO-E) će predvoditi Herve Laffaye, zamenik generalnog direktora kompanije RTE (Reseau de Transport d’Electricite), francuskog operatora prenosnog sistema.

Novi rukovodeći tim ENTSO-E stupio je na dužnost 28. juna.

Laffaye je predsednik Skupštine, potpredsednik je Zbynek Boldiš, član Upravnog odbora ČEPS-a, češkiog operatora prenosnog sistema, a predsednik Uprave je Joachim Vanzetta, Direktor Sistemske kontrole Ampriona, jednog od četiri operatora prenosnog sistema u Nemačkoj. Potpredsednik Odbora će biti izabran na prvom redovnom sastanku novog Odbora posle leta, saopštio je ENTSO-E.

Laffaye i Vanzetta su zamenili Ben Voorhorst-a, glavnog operativnog direktora holandskog operatora prenosnog sistema TenneT TSO BV, i Bente Hagem-a, izvršnog potpredsednika odgovornog za evropske poslove u kompaniji Statnett, norveškom operatoru prenosnog sistema.

Novi (stari) predsednici odbora i Grupe za pravne i regulatorne poslove ENTSO-E, takođe, su stupili na dužnost 28. juna

Novi (stari) predsednici odbora i Grupe za pravne i regulatorne poslove ENTSO-E, takođe, su stupili na dužnost 28. juna. Hakon Borgen, izvršni potpredsednik za tehnologiju i razvoj u kompaniji Statnett SF, predsedavaće Odborom za istraživanje, razvoj i inovacije, a Tahir Kapetanović, direktor austrijskog Nacionalnog kontrolnog centra za prenosni sistem za električnu energiju, vodiće Odbor za sistemske operacije.

Ines de la Barreda, direktorka Odeljenja za saradnju sa međunarodnim organizacijama u španskom operatoru prenosnog sistema REE, Konrad Purchała, direktor za politiku evropskih integracija u poljskom operatoru PSE, i Dimitrios Chaniotis, viši savetnik direktora za ekonomiju elektroenergetskog sistema u kompaniji RTE su dobili nvoe mandate, i nastaviće da vode Grupu za pravne i regulatorne poslove, Odbor za tržište i i Odbora za razvoj sistema.

Novu upravu čine Pascale Fonck (Elia), Guido Guida (Terna), Frank-Peter Hansen (TenneT), Michael Jesberger (TransnetBW), Soren Dupont Kristensen (Energinet), Manos Manousakis (IPTO), Robert Paprocki (PSE), Eduardo Prieto (REE), Fintan Slye (National Grid), Daivis Virbickas (Litgrid) i Yves ZumWald (Swissgrid).

Mandati traju dve godine i mogu se jednom obnoviti.

Komentari (0)

Budite prvi da unesete komentar za ovaj clanak.

Unesi Komentar

Molimo sačekajte... Unesite obavezna polja. Desila se greška, molimo osvežite stranicu i pokušajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat.