x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Vaša imejl adresa je sigurna kod nas

x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Your email is safe with us

Italijanski Enel počeo da gradi najveću vetroelektranu u Grčkoj

08.07.2017. | Komentari: 0Autor:

Slika: Enel
Italijanski Enel počeo da gradi najveću vetroelektranu u Grčkoj

Italijanski Enel, preko svoje grčke filijale za obnovljive izvore energije Enel Green Power Hellas (EGPH), počeo je izgradnju vetroelektrane Kafireas na južnom delu grčkog ostrva Evija. To postrojenje će, kada bude izgrađeno, biti najveća vetroelektrana u Grčkoj sa ukupnim instalisanim kapacitetom od 154 MW.

Enel će u izgradnju Kafireasa uložiti oko 300 miliona evra, a očekuje se da će postrojenje početi sa radom u prvom tromesečju 2019. godine. Projekat je podržan ugovorom o otkupu električne energije koji je na 20 godina sklopljen sa grčkim operatorom tržišta električne energije LAGIE.

Kafireas, koji će imati interkonekciju visokog napona (150kV) sa kopnom sa nadzemnim, podmorskim i podzemnim kablovima, moći će da generiše blizu 483 GWh struje godišnje, što odgovara godišnjim potrebama oko 129.000 Grka, saopštio je Enel.

Projekat će omogućiti da se izbegnu emisije od gotovo 433.000 tona CO2 godišnje.

Novi vetropark će biti izgrađen u opštini Karistos, gde EGPH već ima dve vetroelektrane, jednu kapaciteta 7,5 MW, a drugu kapaciteta 9 MW.

Kompanija je vlasnik i operater više postrojenja za obnovljivu energiju u Grčkoj, koja koriste  hidro, solarnu i energiju vetra, sa ukupnim instalisanim kapacitetom od 308 MW.

“Početak izgradnje Kafireasa označava novi korak za poslovanje Enela u Grčkoj, gde imamo desetogodišnje iskustvo u sektoru obnovljivih izvora energije”, rekao je Antonio Kamisekra (Cammisecra), direktor Enelovog ogranka za obnovljive izvore energije Enel Green Power.

On je rekao da ovaj projekat pokazuje da Enel nije samo posvećen obezbeđivanju zelene i održive energije u Grčkoj, već i promovisanju socijalnog i ekonomskog razvoja lokalnih zajednica kroz pristupa zajedničkih vrednosti.

Komentari (0)

Budite prvi da unesete komentar za ovaj clanak.

Unesi Komentar

Molimo sačekajte... Unesite obavezna polja. Desila se greška, molimo osvežite stranicu i pokušajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat.