Životna sredina

Imenovani novi državni sekretari u Ministarstvu zaštite životne sredine i energetike Hrvatske

Slika: Evropska komisija

Objavljeno

05.07.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

05.07.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Vlada Hrvatske imenovala je Ivu Milatića i Milu Horvata za državne sekretare u Ministarstvu zaštite životne sredine i energetike.

Milatić je do sada bio pomoćnik ministra privrede a u dva mandata je bio direktor Direkcije za strateške robne zalihe. Od 2012. do 2014. godine bio je predsednik Upravnog veća Hrvatske agencije za obavezne zalihe nafte i naftnih derivata. Diplomirani je ekonomista.

Milatić je za portal Energetika-net potvrdio da na dužnost stupa ove sedmice. On je rekao da mu je prioritet da bez radikalnih rezova sastavi tim saradnika kako bi se uhvatio u koštac s brojnim problemima u sektoru.

Horvat je diplomirani pravnik koji je u tri saziva Sabora od 2008. godine bio poslanik Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS). Horvat ima iskustva na rukovodećim pozicijama u sektorima šumarstva i zaštite prirode.

Početkom juna Tomislav Ćorić  je imenovan za ministra zaštite životne sredine i energetike Hrvatske. Hrvatska vlada je rekonstruisana posle formiranja nove vladajuće koalicije u Hrvatskoj koju čine Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) i Hrvatska narodna stranka (HNS).

Tagovi:
Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Evropa uvećala broj punjača za električna vozila tri puta za tri godine

5. jul 2017. - Većina zemalja Evropske unije je već na kraju 2023. ispunila svoje ciljeve za 2024, pokazala je analiza T&E

rio tinto jadar rts debata

Debata o projektu Jadar: Srbija ne treba da se žrtvuje zarad dobrobiti Evrope vs. Dezinformacijama se plaše građani

5. jul 2017. - Široka javnost imala je priliku da od stručnjaka čuje detalje o projektu koji može da promeni život ne samo meštana doline Jadra, nego i cele Srbije

Neodovoljno zelenih površina u Beogradu povećava temperaturu za sedam stepeni

Temperatura u Beogradu sedam stepeni viša zbog nedovoljno zelenih površina

5. jul 2017. - Temperatura u centralnom delu Beograda je na gusto izgrađenim lokacijama u proseku sedam stepeni Celzijusa viša nego na zelenim površinama

evropski sud klimatske promene ljudsko pravo zene svajcarska penzionerke

Evropski sud za ljudska prava: Zaštita od klimatskih promena je ljudsko pravo

5. jul 2017. - Evropski sud za ljudska prava doneo je istorijsku presudu prema kojoj su vlade dužne da zaštite građane od posledica klimatskih promena