Električna energija

IBC Solar završio izgradnju solarne centrale u Anadoliji

solarna energije

Photo:Pixabay

Objavljeno

04.08.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

04.08.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Ogranak nemačke firme IBC Solar AG u Turskoj je završio izgradnju solarne centrale snage 3,43 MWp u pokrajini Nigde na jugu Anadolije. Centrala ima kapacitet proizvodnje od šest miliona kilovat sati (kWh) godišnje koristeći 13.200 solarnih panela a proizvedena struja će biti isporučena nacionalnoj elektro mreži.

IBC Solar je završio kompletan projekat, od planiranja do stavljanja centrale u pogon, postavljanja transmisionih vodova, sistema daljinskog nadgledanja i organizovanja rada i održavanja centrale. Investitor, turska firma Akim Elektronik, je primila centralu i potpisala ugovor sa još jednom firmom koja će pružati usluge održavanja i upravljanja centralom u periodu od deset godina.

Vlasnik firme Akim Elektronik Hasan Duru je izjavio tokom primopredaje solarne centrale da je IBC Solar jedna od najpouzdanijih kompanija na tržištu solarne energije u Turskoj i Nemačkoj u tehničkom i komercijalnom smislu.

Generalni direktor IBC SOLAR Turkey Bulent Yildiz je izjavio da je pokrajina Nigde pogodno mesto za solarnu centralu i da broj sunčanih sati garantuje maksimalne nivoe proizvodnje struje. On je rekao da je procena da će centrala proizvoditi šest miliona kWh struje godišnje što znači da se tako smanjiti nivo emisija ugljen dioksida (CO2) za 4.000 tona godišnje.

Solarna centrala u pokrajini Nigde je treći veliki projekat koji je IBC SOLAR Turkey realizovala ove godine, saopštila je ta kompanija.

IBC Solar je završio solarne centrale u Gaziantepu (5.9 MWp) i Eskišehiru (1.1 MWp) a još dve centrale u Izmiru (4.2 MWp) i Adani (4.8 MWp) treba uskoro da budu puštene u pogon.

IBC SOLAR Turkey je saopštila da ima veliki broj partnerskih firmi širom zemlje što omogućava rad na nekoliko projekata istovremeno i garantuje da će moći da organizuje održavanje završenih pogona.

„Projekat naše mreže, koji je započet sredinom 2016. godine, imaće snagu od 100 MWp kada bude završen a do sada smo izgradili 40 MWp i nastavićemo da radimo na projektu ove godine, izjavio je predstavnik IBC SOLAR Turkey Hakan Daltaban.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

kina energetska tranzicija

Kina na dobrom putu da dostigne klimatsku neutralnost do 2060.

4. avgust 2017. - Kina ostvaruje ogroman napredak u nameri da smanji neto emisije na nulu, navodi se u izveštaju norveške konsultantske firme DNV

Atinska opstina Halandri solarnu energetsku zajednicu gradanima

Atinska Opština Halandri osniva solarnu energetsku zajednicu s građanima

4. avgust 2017. - Opština Halandri je pozvala domaćinstva da se priključe njenoj energetskoj zajednici investiranjem do po 3,500 evra u solarnu elektranu

vukovar solarni paneli sunce nad vukovarom

Grad Vukovar solarnim panelima smanjio račun za struju za 90.000 evra

4. avgust 2017. - Grad Vukovar instalirao je 12 solarnih elektrana, ukupne instalisane snage 863 kW, na javnim zgradama u svom vlasništvu

Solarne-elektrane-industrijskim-zonama-Severnoj-Makedoniji-fabrike-izvoze-EU

Solarne elektrane u industrijskim zonama u Severnoj Makedoniji za fabrike koje izvoze u EU

4. avgust 2017. - Solarne elektrane u industrijskim zonama u Severnoj Makedoniji snabdevaće fabrike koje izvoze u EU, pa neće morati da plaćaju CBAM na struju.