Mobilnost

Hrvatski Telekom i slovenački GEN-I potpisali ugovor o saradnji na polju e-mobilnosti

Hrvatski Telekom

Slika: Sedište Hrvatskog Telekoma

Objavljeno

18.11.2019.

Država

,

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

18.11.2019.

Država

,

Komentari

0

Podeli

Hrvatski Telekom, najveći operator mreže javnih i privatnih punjača za električna vozila (EV) u Hrvatskoj, i GEN-I, slovenačka energetska kompanija, sklopili su ugovor o dugoročnom partnerstvu kojim se omogućava vlasnicima električnih vozila iz Slovenije i Hrvatske, koji su korisnici usluge e-mobilnosti GEN-I, da imaju pristup svim punjačima za električna vozila u operativnoj nadležnosti Hrvatskog Telekoma.

Hrvatski Telekom razvio je rešenja koja omogućavaju svakom vlasniku odnosno koncesionaru parking mesta da pruža uslugu punjenja vozačima električnih vozila i na taj način izgradio mrežu od preko 150 punjača u Hrvatskoj. Partnerstvo sa GEN-I poboljšava iskustva korisnika električnih vozila kako u Sloveniji tako i u Hrvatskoj i omogućava značajan rast korišćenja punjača za električna vozila u Hrvatskoj, navodi se u saopštenju.

Hrvatski Telekom je izgradio mrežu sa više od 150 punjača u Hrvatskoj

GEN-I, koja razvija nove tehnologije u cilju zelene transformacije, svojim korisnicima već nudi punjenje automobila na više od 200 stanica u Sloveniji, a sada, u saradnji s Hrvatskim Telekomom, svoju uslugu je proširio na 150 novih stanica. Korisnici uslugu punjenja električnih vozila kompaniji GEN-I plaćaju u sklopu mesečnog računa za električnu energiju, stoji u saopštenju.

GEN-I svojim korisnicima već nudi punjenje automobila na više od 200 stanica u Sloveniji

Za uspešan prelaz na e-mobilnost ključno je pozitivno korisničko iskustvo, koje slovenačka firma kreira svojom uslugom GEN-I e-mobilnost, piše u saopštenju.

„Ostvarenje ove suradnje nas čini izuzetno sretnima i zadovoljnima jer građanima naše regije dodatno približavamo elektromobilnost. Gradimo jednu ljepšu, zelenu budućnost i uživamo u tome“, rekao je nakon potpisivanja ugovora Dino Novosel, rukovodilac projekta e-mobilnosti Hrvatskog Telekoma.

Ova saradnja će mnoge vlasnike električnih vozila iz Evrope motivisati na višednevne posete Hrvatskoj za koje se do sada nisu odlučili zbog nemogućnosti punjenja svog vozila, piše u saopštenju.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Program Beogradskog energetskog foruma paneliste sponzore

Program Beogradskog energetskog foruma spreman – najavljujemo nove paneliste i sponzore

18. novembar 2019. - Spisak sponzora za Beogradski energetski forum 2024 raste sa nekima od najpoznatijih svetskih brendova u domenu obnovljivih izvora

federacija bih aukcije kvote vetar solar energetske zajednice

Federacija BiH pripremila plan aukcija za period 2025-2030.

18. novembar 2019. - Plan raspodele subvencija pripremilo je Federalno ministarstvo energije rudarstva i industrije u okviru Nacrta Uredbe o kvotama za OIEiEK

Grcki-PPC-Hrvatsku-Italiju-Bugarsku-kupovinom-solarnih-elektrana

Grčki PPC ulazi u Hrvatsku, Italiju, Bugarsku kupovinom solarnih elektrana

18. novembar 2019. - Pet godina od početka restrukturisanja, PPC isplaćuje prvu dividendu u poslednjoj deceniji i širi zamah svoje regionalne ekspanzije

hrvatska hrote aukcije natjecaj vetar solar

HROTE raspisao aukcije za dodelu premija za elektrane snage 607 MW

18. novembar 2019. - Hrvatski operator tržišta energije raspisao je javni poziv za dostavu ponuda i dodelu premija za vetroparkove, solarne elektrane i hidroelektrane