x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Vaša imejl adresa je sigurna kod nas

x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Your email is safe with us

HOPS postao član udruženja operatora mediteranskih zemalja Med-TSO

16.04.2018. | Komentari: 0Autor:

Slika: hops.hr
HOPS postao član udruženja operatora mediteranskih zemalja Med-TSO

Hrvatski operator prenosnog sistema (HOPS) postao je zvanično član Med-TSO, udruženja operatora prenosnih sistema iz mediteranskih zemalja čiji je zajedničkih cilj formiranje mediteranskog tržišta električne energije.

Na Skupštini ovog udruženja održanoj u Briselu protekle nedelje, Hrvatska je postala 19. država članica Med-TSO, koji raspolaže sa  400.000 kilometara dalekovoda i 544.000 MW instalirane snage.

Mreža članica ovog udruženja pokriva područje od 500 miliona kupaca električne energije

Uprava HOPS-a je u februaru ove godine u Zagrebu održala prezentaciju hrvatskog prenosnog sistema kojim upravlja. Inicijativu je pokrenuo glavni sekretar Udruženja Angelo Ferrante, sa ciljem zajedničke koordinacije službenog prijema hrvatske članice u strukovno udruženje zemalja mediteranskog bazena, navodi se u saopštenju HOPS-a.

Med-TSO je započeo svoj rad pre šest godina u okviru Mediteranskog projekta. Udruženje namerava da učvrstiti svoju poziciju kao platformu za multilateralnu suradnju, u smislu instrumenta za integraciju i razvoj operatora prenosnih sistema na Mediteranu kroz razvoj interkonekcija i integracije obnovljivih izvora energije.

HOPS od ovog članstva očekuje aktivnu međusobnu saradnju u razmeni stručnog znanja, iskustava, i učestvovanja u zajedničkim projektima kako bi se na taj način poboljšala operativna transparentnost operatora prenosnih sistema i olakšalo prihvaćanje infrastrukture operatora opštoj javnosti.

Sve evropske članice Med-TSO su i članice Evropske mreže operatora prenosnog sistema električne energije (ENTSO-E).

Komentari (0)

Budite prvi da unesete komentar za ovaj clanak.

Unesi Komentar

Molimo sačekajte... Unesite obavezna polja. Desila se greška, molimo osvežite stranicu i pokušajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat.