x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Vaša imejl adresa je sigurna kod nas

x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Your email is safe with us

HEP postavio 5 novih punjača za električna vozila u turističkim destinacijama

23.07.2019. | Komentari: 0Autor:

Foto: elen.hep.hr
HEP postavio 5 novih punjača za električna vozila u turističkim destinacijama

Hrvatska elektroprivreda (HEP) je završila aktuelni ciklus postavljanja punjača za električna vozila na turističkim punktovima u Dalmaciji, saopštila je kompanija.

Turistima, kojima je HEP ovog meseca omogućio i putovanje električnim automobilima od granice do mora, sada su na raspolaganju 5 novih ELEN punjača i u gradovima na hrvatskoj obali i ostrvima: na Trgu kralja Tomislava u Pločama, na ostrvu Hvar u Starom Gradu, na adresi Put Rudine, i Jelsi (Žardin bb), u Makarskoj (Ruđera Boškovića bb) i Drveniku–Gradcu (Puntin), saopštio je HEP.

Pet novih HEP-ovih punjača dopunjuje postojeću mrežu ELEN punjača u gradovima i na autoputevima, omogućujući sve brojnijim vlasnicima električnih automobila iz evropskih zemalja komforan i nesmetani dolazak do svih turističkih destinacija u Hrvatskoj, navodi se u saopštenju.

HEP je 10. jula pustio u rad 16 punjača za električna vozila na autoputevima. Ti punjači su po prvi put omogućili vožnju električnim automobilom od granice sa Slovenijom i Mađarskom do Jadranskog mora, a Republici Hrvatskoj priključak na mrežu punjača za električna vozila na Transevropskoj saobraćajnoj mreži (TEN-T).

HEP je do sada širom Hrvatske pustio u pogon više od 80 javnih ELEN punionica

Foto: HEP

Punjač u Drveniku (Gradcu), snage 2 x 22 kW, kao i brzi ELEN punjači u Pločama, Makarskoj i Jelsi, snage 50 kW, postavljeni su u sklopu projekta bigEVdata, sufinansiranog sredstvima Evropske unije, u okviru kog će biti postavljena 42 punjača na lokacijama širom Hrvatske.

Punjač u Starom Gradu na Hvaru takođe je snage 50kW. Sve punionice omogućavaju istovremeno punjenje dva vozila i poseduju sva tri standardizovana priključka kako bi mogli da ih koriste svi dostupni, ali i nadolazeći tipovi električnih vozila na tržištu.

Punjenje na ELEN punionicama je za sada, u razvojnoj fazi projekta, besplatno, uz korišćenje bilo koje standardizovane beskontaktne kartice, navodi se u saopštenju.

HEP je do sada širom Hrvatske pustio u pogon više od 80 javnih ELEN punionica. Završetkom u ovom trenutku aktivnih projekata, HEP-ova mreža, zajedno sa već instaliranim punionicama, imaće više od 100 punjača.

Komentari (0)

Budite prvi da unesete komentar za ovaj clanak.

Unesi Komentar

Molimo sačekajte... Unesite obavezna polja. Desila se greška, molimo osvežite stranicu i pokušajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat.