OIE

GS-Solar planira izgradnju fabrike panela u Bugarskoj

Photo: Pixabay

Objavljeno

23.01.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

23.01.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Kineski proizvođač solarnih panela GS-Solar planira da investira u novi proizvodni pogon u Bugarskoj, saopštila je vlada te zemlje.

Generalni direktor GS-Solara Čao Hui Lin nedavno se sastao sa premijerom Bojkom Borisovim i njegovim zamenikom Tomislavom Dončevim u Sofiji da bi razgovarali o mogućnosti ulaganja, preneli su bugarski mediji.

GS-Solar proizvodi solarne ćelije od tankog filma, koristeći amorfni silicijum. Ta kompanija proizvodi fotonaponske (PV) module od tankog filma.

Ona sarađuje sa velikim solarnim elektranama i distributerima fotonaponskih proizvoda, energetskim kompanijama, sistem integratorima, nosiocima projekata, i radi na energetskim projektima koje finansiraju vlade u Evropi i svetu.

Predstavnici firme GS-Solar došli su u Bugarsku u sklopu šire privredne delegacije iz Kine, uključujući i Alibaba Grupu. Ovaj Internet gigant želi da otvori logistički centar u Bugarskoj koji bi služio kao centar za njihove porudžbine u Evropi. Nakon sastanka premijer Borisov je naglasio da će njegova vlada stvarati bolju poslovnu klimu i stimulisati ulaganja.

Kako je pokazala studija Evropske klimatske fondacije, ulaganja u solarnu energiju u Bugarskoj stagniraju u poslednje dve godine. Ta država je ukinula ranije odobrene podsticajne otkupne cene i uvela tarifu za priključenje na mrežu za proizvođače solarne i vetroenergije.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Reciklaža solarnih panela

Na korak do tehnologije za potpunu reciklažu solarnih panela

23. januar 2017. - Ključno oružje u borbi za smanjenje emisija ugljenika ima svoj vek trajanja. Milijarde solarnih panela moraće da se zameni – šta raditi sa starima?

albanija republika srpska garancije porekla registri

Albanija i Republika Srpska aktivirale registre za garancije porekla

23. januar 2017. - Albanija i Republika Srpska sada su se pridružile Srbiji kao jedine članice Energetske zajednice koje mogu da izdaju garancije porekla na Zapadnom Balkanu

Solarne elektrane u Srbiji, Severnoj Makedoniji, Sloveniji i Austriji Ključna uloga regulative u podsticanju investicija

Solarne elektrane u Srbiji, Severnoj Makedoniji, Sloveniji i Austriji: Ključna uloga regulative u podsticanju investicija

23. januar 2017. - Solarna energija je trenutno najbrže rastući izvor energije u Evropskoj uniji. To potvrđuje podatak da...

Pocela izgradnja prve agrosolarne elektrane u Hrvatskoj

Počela izgradnja prve agrosolarne elektrane u Hrvatskoj

23. januar 2017. - Solida izgradnjom agrosolarne elektrane od 15 megavata uvodi koncepciju agrosolara u Hrvatskoj