OIE

GS-Solar planira izgradnju fabrike panela u Bugarskoj

Photo: Pixabay

Objavljeno

23.01.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

23.01.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Kineski proizvođač solarnih panela GS-Solar planira da investira u novi proizvodni pogon u Bugarskoj, saopštila je vlada te zemlje.

Generalni direktor GS-Solara Čao Hui Lin nedavno se sastao sa premijerom Bojkom Borisovim i njegovim zamenikom Tomislavom Dončevim u Sofiji da bi razgovarali o mogućnosti ulaganja, preneli su bugarski mediji.

GS-Solar proizvodi solarne ćelije od tankog filma, koristeći amorfni silicijum. Ta kompanija proizvodi fotonaponske (PV) module od tankog filma.

Ona sarađuje sa velikim solarnim elektranama i distributerima fotonaponskih proizvoda, energetskim kompanijama, sistem integratorima, nosiocima projekata, i radi na energetskim projektima koje finansiraju vlade u Evropi i svetu.

Predstavnici firme GS-Solar došli su u Bugarsku u sklopu šire privredne delegacije iz Kine, uključujući i Alibaba Grupu. Ovaj Internet gigant želi da otvori logistički centar u Bugarskoj koji bi služio kao centar za njihove porudžbine u Evropi. Nakon sastanka premijer Borisov je naglasio da će njegova vlada stvarati bolju poslovnu klimu i stimulisati ulaganja.

Kako je pokazala studija Evropske klimatske fondacije, ulaganja u solarnu energiju u Bugarskoj stagniraju u poslednje dve godine. Ta država je ukinula ranije odobrene podsticajne otkupne cene i uvela tarifu za priključenje na mrežu za proizvođače solarne i vetroenergije.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

coldplay-turneja-emisije-co2

Coldplay smanjuje emisije CO2 na svetskoj turneji uz pomoć kinetičke energije publike

15 октобра 2021 - Bend će koristiti solarne panele, biogorivo, mobilnu punjivu bateriju, kao i specijalni pod kojim će se kinetička energija koju proizvode pokreti publike pretvarati u struju za nastup.

EPS najavio investicije u zelenu energiju

EPS najavio investicije u zelenu energiju

15 октобра 2021 - EPS namerava da do kraja decenije instalira solarne elektrane ukupne snage 240 megavata i još 100 megavata u vetroparkovima

solarni-paneli-HEP-elektrane

HEP gradi 168 MW solarnih elektrana u saradnji sa gradovima i opštinama

14 октобра 2021 - Hrvatska elektroprivreda (HEP) je potpisala sporazume o razvoju još sedam solarnih elektrana. ukupne snage 60 MW i procenjene vrednosti 380 miliona kuna.

Ivicom kod Kuceva drugu vetroelektranu Srbiji

Ivicom će kod Kučeva izgraditi svoju drugu vetroelektranu u Srbiji

14 октобра 2021 - Austrijski Ivicom namerava da pored svog vetroparka u izgradnji instalira još jednu celinu, kapaciteta 150 megavata, u opštini Kučevo