OIE

GS-Solar planira izgradnju fabrike panela u Bugarskoj

Photo: Pixabay

Objavljeno

23.01.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

23.01.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Kineski proizvođač solarnih panela GS-Solar planira da investira u novi proizvodni pogon u Bugarskoj, saopštila je vlada te zemlje.

Generalni direktor GS-Solara Čao Hui Lin nedavno se sastao sa premijerom Bojkom Borisovim i njegovim zamenikom Tomislavom Dončevim u Sofiji da bi razgovarali o mogućnosti ulaganja, preneli su bugarski mediji.

GS-Solar proizvodi solarne ćelije od tankog filma, koristeći amorfni silicijum. Ta kompanija proizvodi fotonaponske (PV) module od tankog filma.

Ona sarađuje sa velikim solarnim elektranama i distributerima fotonaponskih proizvoda, energetskim kompanijama, sistem integratorima, nosiocima projekata, i radi na energetskim projektima koje finansiraju vlade u Evropi i svetu.

Predstavnici firme GS-Solar došli su u Bugarsku u sklopu šire privredne delegacije iz Kine, uključujući i Alibaba Grupu. Ovaj Internet gigant želi da otvori logistički centar u Bugarskoj koji bi služio kao centar za njihove porudžbine u Evropi. Nakon sastanka premijer Borisov je naglasio da će njegova vlada stvarati bolju poslovnu klimu i stimulisati ulaganja.

Kako je pokazala studija Evropske klimatske fondacije, ulaganja u solarnu energiju u Bugarskoj stagniraju u poslednje dve godine. Ta država je ukinula ranije odobrene podsticajne otkupne cene i uvela tarifu za priključenje na mrežu za proizvođače solarne i vetroenergije.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Albanija udesetostruciti kapacitet vetra, solara 2023

Albanija će udesetostručiti kapacitet iz vetra, solara do kraja 2023. godine

25 јануара 2022 - Operator prenosnog sistema Albanije OST veruje da će 2023. kapacitet solarnih i vetroelektrana vezanih na mrežu dostići 220,4 megavata

INA angazovala Koncar za gradnju dve solarne elektrane

Naftna kompanija INA gradi najveću solarnu elektranu u Hrvatskoj

21 јануара 2022 - INA je saopštila da Virje, sa snagom od 9 megavata, postaje najveća solarna elektrana u izgradnji u Hrvatskoj

Konferencija Privreda Srbije na trzistu elektricne energije, Beograd 22. februar 2022. godine

Konferencija Privreda Srbije na tržištu električne energije održava se 22. februara u Beogradu

20 јануара 2022 - 22. februara u Beogradu portal Balkan Green Energy News organizuje konferenciju o perspektivama tržišta električne energije u Srbiji u narednih nekoliko godina, kao i o novim ulogama učesnika na tržištu.

Axpo-Poljska-PPA-solar

Švajcarski Axpo potpisao ugovor o otkupu struje iz 300 MWp solara u Poljskoj

19 јануара 2022 - Axpo Polska preuzeće svu proizvodnju iz ovih solarnih elektrana od 2022. do 2026. godine, kao i balansnu odgovornost.