Životna sredina

Green Home raspisao nagradni konkurs We come circular!

Green Home raspisao nagradni konkurs We come circular!

Foto: EIT Food

Objavljeno

22.11.2021.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

22.11.2021.

Država

Komentari

0

Podeli

Nevladina organizacija Green Home i EIT Hrana pozvali su aktiviste nevladinih organizacija, istraživače, studente, osnivače startapova i sve građane koji su strastveni u rešavanju ključnih ekoloških izazova da se prijave na nagradni konkurs „We come circular!“ koji promoviše cirkularnu ekonomiju.

Cilj konkursa je promocija cirkularne ekonomije kroz aktivno učešće građana, ali i promocija inovativnih aktivnosti u oblasti životne sredine, saopštila je NVO Green Home.

EIT Hrana (EIT Food) je jedna od inicijativa (zajednica znanja i inovacija) evropskog Instituta za inovacije i tehnologiju (EIT). Institut je institucija EU koja jača sposobnost Evrope za inovacije stvarajući zajednice znanja i inovacija (knowledge and inovation communities – KIC) kroz saradnju kompanija, univerziteta i istraživačkih centara.

Tri najbolje prijave u sve tri kategorije dobijaju novčane nagrade

Rok za prijavljivanje je 6. decembar, a pravo učešća imaju fizička lica koja su građani Crne Gore.

„Zainteresovane pozivamo da osmisle aktivnost koja promoviše cirkularnu ekonomiju u unaprijed definisanom formatu. Fokus aktivnosti treba da bude građanin odnosno pojedinac koji na neki način promoviše cirkularnu ekonomiju, navodi se u FOto;.

Aplikanti mogu podneti prijave za tri formata aktivnosti za učešće građana i to: radionica/predavanje, video ili eko priča:

  • Radionica/predavanje – glavni cilj ovog formata je da podstakne osmišljavanje predavanja o odabranim temama cirkularne ekonomije na interaktivan i zanimljiv način. To bi se moglo postići kroz prezentaciju zanimljivih činjenica, svakodnevnih primera, igrica, terenskog rada i sl.
  • Video materijal – glavni cilj ovog formata je da vizuelno predstavi ekološki problem u gradu i predloži rješenja iz ugla aplikanta, uzimajući u obzir pristup cirkularne ekonomije. Trajanje video snimka treba da bude najmanje pet minuta.
  • Eko priča – glavni cilj ove aktivnosti je da podstakne mlade ljude da istraže teme cirkularne ekonomije u zemlji i napišu svoj osvrt.

Prva tri pobednika u svako, formatu dobiće novčane nagrade u iznosu od 1.500, 1.000 i 500 evra.

EIT Hrana želi da EU predvodi globalnu revoluciju u inovacijama u proizvodnji hrane

Inače, EIT Hrana je pan-evropsko partnerstvo, sa pristupom usredsređenim na potrošača, da bi se inovatori, preduzetnici i studenti osnažili da razviju rešenja svetske klase za društvene izazove, ubrzaju inovacije, stvore radna mesta i povećaju konkurentnost Evrope.

Kao jedna od najvećih svetskih inicijativa u vezi sa hranom, EIT Hrana želi da Evropa predvodi globalnu revoluciju u inovacijama u proizvodnji hrane.

Naša ambicija je da redizajniramo način na koji se naša hrana proizvodi, isporučuje, konzumira i reciklira i da stvorimo održiv i efikasan prehrambeni sektor koji podržava održivu i kružnu bioekonomiju, saopštila je NVO Green Home.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Levčani blokirali istraživanja litijuma - Naš narod je naša nova institucija

Levčani blokirali istraživanja litijuma – naš narod je naša nova institucija

29 септембра 2022 - Meštani Levačkog kraja, zajedno sa ekološkim aktivistima iz cele Srbije nalaze se već više od...

hrvatska waste expo 2022 energetski tretman otpada

Hrvatska i dalje bez postrojenja za energetski tretman otpada

27 септембра 2022 - Hrvatska nema nijednu energanu na otpad, pa gubi dok neki drugi na njoj zarađuju, i to u energetskoj krizi, poručili su učesnici skupa Croatia Waste Expo 2022

ekolosko pravo regionalni centar

Osnovan prvi Regionalni centar za ekološko pravo na Zapadnom Balkanu

27 септембра 2022 - Regionalni centar za ekološko pravo (The Regional Centre for Environmental Law – RCEL) sa sedištem...

Aktivan vikend za posmatranje ptica u Srbiji

Prvi vikend u oktobru rezervišite za posmatranje ptica

26 септембра 2022 - Na tridesetak lokacija u Srbiji tokom sledećeg vikenda biće organizovani besplatni izleti posmatranja ptica za...