Životna sredina

Green Home raspisao nagradni konkurs We come circular!

Green Home raspisao nagradni konkurs We come circular!

Foto: EIT Food

Objavljeno

22.11.2021.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

22.11.2021.

Država

Komentari

0

Podeli

Nevladina organizacija Green Home i EIT Hrana pozvali su aktiviste nevladinih organizacija, istraživače, studente, osnivače startapova i sve građane koji su strastveni u rešavanju ključnih ekoloških izazova da se prijave na nagradni konkurs „We come circular!“ koji promoviše cirkularnu ekonomiju.

Cilj konkursa je promocija cirkularne ekonomije kroz aktivno učešće građana, ali i promocija inovativnih aktivnosti u oblasti životne sredine, saopštila je NVO Green Home.

EIT Hrana (EIT Food) je jedna od inicijativa (zajednica znanja i inovacija) evropskog Instituta za inovacije i tehnologiju (EIT). Institut je institucija EU koja jača sposobnost Evrope za inovacije stvarajući zajednice znanja i inovacija (knowledge and inovation communities – KIC) kroz saradnju kompanija, univerziteta i istraživačkih centara.

Tri najbolje prijave u sve tri kategorije dobijaju novčane nagrade

Rok za prijavljivanje je 6. decembar, a pravo učešća imaju fizička lica koja su građani Crne Gore.

„Zainteresovane pozivamo da osmisle aktivnost koja promoviše cirkularnu ekonomiju u unaprijed definisanom formatu. Fokus aktivnosti treba da bude građanin odnosno pojedinac koji na neki način promoviše cirkularnu ekonomiju, navodi se u FOto;.

Aplikanti mogu podneti prijave za tri formata aktivnosti za učešće građana i to: radionica/predavanje, video ili eko priča:

  • Radionica/predavanje – glavni cilj ovog formata je da podstakne osmišljavanje predavanja o odabranim temama cirkularne ekonomije na interaktivan i zanimljiv način. To bi se moglo postići kroz prezentaciju zanimljivih činjenica, svakodnevnih primera, igrica, terenskog rada i sl.
  • Video materijal – glavni cilj ovog formata je da vizuelno predstavi ekološki problem u gradu i predloži rješenja iz ugla aplikanta, uzimajući u obzir pristup cirkularne ekonomije. Trajanje video snimka treba da bude najmanje pet minuta.
  • Eko priča – glavni cilj ove aktivnosti je da podstakne mlade ljude da istraže teme cirkularne ekonomije u zemlji i napišu svoj osvrt.

Prva tri pobednika u svako, formatu dobiće novčane nagrade u iznosu od 1.500, 1.000 i 500 evra.

EIT Hrana želi da EU predvodi globalnu revoluciju u inovacijama u proizvodnji hrane

Inače, EIT Hrana je pan-evropsko partnerstvo, sa pristupom usredsređenim na potrošača, da bi se inovatori, preduzetnici i studenti osnažili da razviju rešenja svetske klase za društvene izazove, ubrzaju inovacije, stvore radna mesta i povećaju konkurentnost Evrope.

Kao jedna od najvećih svetskih inicijativa u vezi sa hranom, EIT Hrana želi da Evropa predvodi globalnu revoluciju u inovacijama u proizvodnji hrane.

Naša ambicija je da redizajniramo način na koji se naša hrana proizvodi, isporučuje, konzumira i reciklira i da stvorimo održiv i efikasan prehrambeni sektor koji podržava održivu i kružnu bioekonomiju, saopštila je NVO Green Home.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

probni rad sistema odsumporavanje TENT A

Kreće probni rad sistema za odsumporavanje u TENT-u A

22. novembar 2021. - Odsumporavanje dimnih gasova u TENT-u A najveći je ekološki projekat u termoelektranama u Evropi, kaže ministarka Đedović Handanović

Međunarodni dan šuma 2024: šume i inovacije, nova rešenja za bolji svet

Međunarodni dan šuma 2024 – Šume i inovacije: nova rešenja za bolji svet

22. novembar 2021. - Međunarodni dan šuma 2024. obeležiće inovacije. One nam mogu pomoći da obnovimo, zaštitimo i koristimo naše šume na održiv način.

EU-Zakonu-o-kriticnim-sirovinama-propise-zastiti-stanovnistva-prirode

EU u Zakonu o kritičnim sirovinama olabavila propise o zaštiti stanovništva, prirode

22. novembar 2021. - S idejom o strateškoj autonomiji, EU je usvojila Zakon o kritičnim sirovinama, ali posle velikog zastoja u poslednjoj fazi

Svetski dan reciklaže

Heroji reciklaže u fokusu ovogodišnjeg Svetskog dana reciklaže

22. novembar 2021. - Svetski dan reciklaže 2024. stavlja u centar pažnje ljude, mesta, firme i aktivnosti koji demonstriraju važnost recikliranja