Vesti

Grčka firma PPC Renewables traži partnere za izgradnju 12 vetroparkova na ostrvima

Photo: Pixabay

Objavljeno

23.08.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

23.08.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Grčka kompanija za obnovljive izvore energije PPC Renewables je saopštila da traži partnere za izgradnju ukupno 12 vetroparkova na više ostrva u egejskom moru. Kompanija je objavila tri tendera za izgradnju vetroparkova, upravljanje tim postrojenjima za proizvodnju električne energije i njihovo održavanje u periodu od 14 godina od završetka izgradnje.

U saopštenju te grčke energetske kompanije se precizira da će svih 12 vetroparkova biti izgrađeno na nekoliko ostrva u egejskom moru i da se planira da oni imaju ukupnu instalisanu snagu od 31,8 megavata.

PPC Renewables planira da izgradi 11 manjih vetroparkova totalne instalisane snage od 24.3 MW na ostrvima Marmari i Evija (5,4 MW), Ikarija (0,9 MW), Karpatos (0,9 MW), Lesvos (2,7 MW), Limnos (0,9 MW), Samos (1,8 MW), Hios (2,7 MW i 0.9 MW), Psara (1,8 MW), Mikonos (1,8 MW) i na ostrvu Tinos (4,5 MW).

Kompanija je objavila i tender za planiranje izgradnje, snabdevanje, transport, instaliranje i upravljanje vetroparkom ukupne instalisane snage 7,5 megavata u mestu Sitija na južnom ostrvu Krit. Procenjena vrednost investicije u taj vetropark na Kritu iznosi 12,15 miliona evra a rok za podnošenje predloga za projekat je 9. oktobar 2017. godine.

Vrednost projekta za izgradnju vetroparka na ostrvu Tinos je procenjena na 7,5 miliona evra a rok za podnošenje predloga za taj projekat je 10. oktobar, 2017. godine.

Vrednost investicije za treći tender za izgradnju 10 vetroparkova na nekoliko ostrva u egejskom moru je 28 miliona evra a rok za podnošenje predloga za te projekte koji treba da imaju ukupnu instalisanu snagu od 19,8 megavata je 5. oktobar, 2017. godine.

PPC Renewables je ćerka firma grčke energetske kompanije Public Power Corporation (PPC). Na Internet prezentacije te kompanije se kaže da PPC Renewables želi da postane vodeća firme na tržištu unutar Grčke na polju proizvodnje energije iz obnovljivih izvora. PPC Renewables trenutno poseduje i upravlja sa 20 vetroparkova, 17 manjih hidrocentrala i 28 solarnih farmi ukupne instalisane snage 153 megavata.

PPC Renewables je objavila detalje tenderske procedure i formulare za podnošenje predloga na svom Internet sajtu. 

 

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Maja Turković

Maja Turković – liderka energetske tranzicije

23. avgust 2017. - Kroz svoj rad u projektima obnovljivih izvora energije i WISE Srbija mrežu žena, Maja Turković ne samo što pomera granice u energetskom sektoru, već i podržava žene, gradeći put ka inkluzivnoj i održivoj budućnosti

Enlight zaokruzio finansijski aranzman vetropark Pupin Kovačice

Enlight zaokružio finansijski aranžman za vetropark Pupin kod Kovačice

23. avgust 2017. - Izraelska kompanija Enlight je potpisala ugovore o zajmu, otkupu električne energije i balansiranju za svoj projekat vetroelektrane Pupin

Rimac Energy velika britanija UK centar skladistenje energije baterije

Rimac Energy otvorio pogon u Velikoj Britaniji

23. avgust 2017. - Rimac Energy, brend firme Rimac Technology, je pionir u razvoju naprednih baterijskih sistema za skladištenje energije

Polar Night Energy

Baterija od peska za skladištenje toplotne energije

23. avgust 2017. - Finski startap Polar Night Energy izgradiće najveću bateriju koja pesak koristi kao materijal za skladištenje energije