Mobilnost

Gradovi pozvani da se prijave za Nagradu Evropske nedelje mobilnosti 2017

Slika: mobilityweek.com

Objavljeno

23.09.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

23.09.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Gradovi koji su ove nedelje učestvovali u kampanji o održivoj mobilnosti u Evropi, pozvani su da se prijave za Nagradu Evropske nedelje mobilnosti.

Nagrada se dodeljuje u cilju promovisanja najboljih praksi i uspešnih kampanja, i podizanja svesti o potrebi lokalnog i individualnog delovanja u oblasti održive mobilnosti u gradovima.

Za pobednika se proglašava lokalna samouprava koja je najviše učinila na podizanju svesti o održivoj mobilnosti tokom Evropske nedelje mobilnosti koja se ove godine obeležavala od 16. septembra do 22. septembra.

Prvi put ove godine Evropska nagrada za mobilnost biće dodeljena u dve kategorije: za opštine sa više od 50.000 stanovnika i za opštine sa manje od 50.000 stanovnika.

Za nagradu mogu da konkurišu gradovi iz ukupno 39 zemalja, uključujući gradove iz zemalja sa statusom kandidata za članstvo u EU, kao i zemalja potencijalnih kandidata.

Pobednike bira nezavisan panel stručnjaka za saobraćaj. Za pobedničke gradove će biti snimljen  video snimak o njihovim dostignućima na engleskom i maternjem jeziku. Pored toga, pobednički grad i finalisti će biti promovisani kroz različite kanala za komunikaciju ove evropske kampanje.

Informacije o proceduri za prijavljivanje mogu se dobiti na sajtu Evropske nedelje mobilnosti.

Rok za dostavljanje prijava je 23. oktobar 2017. godine.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

rio tinto jadar rts debata

Debata o projektu Jadar: Srbija ne treba da se žrtvuje zarad dobrobiti Evrope vs. Dezinformacijama se plaše građani

23. septembar 2017. - Široka javnost imala je priliku da od stručnjaka čuje detalje o projektu koji može da promeni život ne samo meštana doline Jadra, nego i cele Srbije

bec-zeleni-vodonik-punjac-autobusi

Beč i Budimpešta dobili prve elektrolizere za proizvodnju zelenog vodonika

23. septembar 2017. - Pogon u Beču ima kapacitet od tri megavata, a u predgrađu Budimpešte 10 MW, i kako tvrde u kompaniji MOL najveći je u regionu

rimac technology bmw saradnja elektricna vozila

Rimac će proizvoditi baterijske sisteme za električna vozila BMW-a

23. septembar 2017. - Firma Rimac Technology, koja je u vlasništvu kompanije Rimac Grupa, sklopila je partnerstvo sa nemačkim automobilskim gigantom BMW

elektricni trotineti registracija kazne srbija

Počela registracija električnih trotineta u Srbiji – posle 15. juna stižu kazne

23. septembar 2017. - Registracija električnih trotineta je početak uvođenja reda u korišćenje ovih prevoznih sredstava u Srbiji