Mobilnost

Gradovi pozvani da se prijave za Nagradu Evropske nedelje mobilnosti 2017

Slika: mobilityweek.com

Objavljeno

23.09.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

23.09.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Gradovi koji su ove nedelje učestvovali u kampanji o održivoj mobilnosti u Evropi, pozvani su da se prijave za Nagradu Evropske nedelje mobilnosti.

Nagrada se dodeljuje u cilju promovisanja najboljih praksi i uspešnih kampanja, i podizanja svesti o potrebi lokalnog i individualnog delovanja u oblasti održive mobilnosti u gradovima.

Za pobednika se proglašava lokalna samouprava koja je najviše učinila na podizanju svesti o održivoj mobilnosti tokom Evropske nedelje mobilnosti koja se ove godine obeležavala od 16. septembra do 22. septembra.

Prvi put ove godine Evropska nagrada za mobilnost biće dodeljena u dve kategorije: za opštine sa više od 50.000 stanovnika i za opštine sa manje od 50.000 stanovnika.

Za nagradu mogu da konkurišu gradovi iz ukupno 39 zemalja, uključujući gradove iz zemalja sa statusom kandidata za članstvo u EU, kao i zemalja potencijalnih kandidata.

Pobednike bira nezavisan panel stručnjaka za saobraćaj. Za pobedničke gradove će biti snimljen  video snimak o njihovim dostignućima na engleskom i maternjem jeziku. Pored toga, pobednički grad i finalisti će biti promovisani kroz različite kanala za komunikaciju ove evropske kampanje.

Informacije o proceduri za prijavljivanje mogu se dobiti na sajtu Evropske nedelje mobilnosti.

Rok za dostavljanje prijava je 23. oktobar 2017. godine.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Prva evropska fabrika LFP baterija Subotici ElevenEs

Prva evropska fabrika LFP baterija biće izgrađena u Subotici

21 октобра 2021 - ElevenEs će proizvoditi LFP baterije za vozila i skladištenje energije u Subotici, a fabriku gradi uz pomoć sredstava EU

Srbija priprema prostor za uvodjenje alternativnih goriva u vodni saobracaj

Srbija priprema prostor za uvođenje alternativnih goriva u vodni saobraćaj

18 октобра 2021 - Agencija za upravljanje lukama priprema Studiju razvoja infrastrukture za snabdevanje brodova alternativnim gorivima.

uvoz-automobila-carina-bih-elektricna-vozila-hibridna

BiH planira da ukine carinu na uvoz automobila na električni pogon

13 октобра 2021 - Bescarinski uvoz električnih vozila i stopa od 5% na hibridna vozila bili bi na snazi do kraja 2022. godine.

ursula-von-der-leyen-plan-zapadni-balkan

EU očekuje kvalitetne projekte sa Zapadnog Balkana za investicioni plan od 9 milijardi evra

30 септембра 2021 - EU se nada da bi ukupan paket ulaganja u projekte iz Evropskog zelenog dogovora, digitalizaciju i jačanje otpornosti na Zapadnom Balkanu mogao da dostigne 30 milijardi evra.