OIE

GGF obezbedio 25 miliona evra od OeEB za nastavak zelenog finansiranja

OeEB GGF

Foto: Gerd Altmann/Pixabay

Objavljeno

04.10.2019.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

04.10.2019.

Država

Komentari

0

Podeli

Austrijska razvojna banka (OeEB) investira dodatnih 25 miliona evra u Fond za zeleni razvoj (GGF), saopštio je GGF.

OeEB će dodatnom investicijom pomoći GGF-u da nastavi da razvija projekte obnovljivih izvora energije (OIE) i unapređuje energetsku efikasnost i efikasnost korišćenja resursa u jugoistočnoj Evropi i zemljama istočnog susedstva Evropske unije, navodi se u saopštenju.

OeEB će dodatnom investicijom pomoći GGF-u da nastavi da razvija projekte OIE i unapređuje energetsku efikasnost i efikasnost korišćenja resursa u jugoistočnoj Evropi i zemljama istočnog susedstva EU

Kao jedan od vodećih finansijera zaštite klime, OeEB se fokusira na zemlje sa niskim i srednjim dohotkom kako bi im se pomoglo da razvijaju sopstvene održive izvore energije i smanje zavisnost od uvoza nafte, kao i da efikasnije koriste energiju i druge resurse, čime postaju konkurentnije.

Domet ove nove investicije biće tim veći zahvaljujući aktivnostima na izgradnji kapaciteta kroz Instrument tehničke pomoći. Instrument tehničke pomoći podržava napore GGF-a da dostigne cilj unapređenja energetske efikasnosti, OIE i efikasne upotrebe resursa tako što jača kapacitete partnerskih institucija koje obezbeđuju dogoročan domet finansiranih mera.

Olaf Zymelka, predsednik GGF-a, izjavio je: „Dodatna investicija koju je obezbedio OeEB podržava posvećenost GGF-a zelenim izvorima energije i efikasnosti resursa u jugoistočnoj Evropi i zemljama istočnog susedstva Evropske unije. Naše dugotrajno partnertsvo je od neizmernog značaja za uspeh GGF-a i mi smo ponosni što nam je OeEB poverio sredstva koja su nam neophodna da uspešno obavljamo misiju borbe protiv klimatskih promena“.

„Borba protiv klimatskih promena je gorući problem sa kojim se suočavamo. U skladu s tim, dva cija u srži strategije OeEB su zaštita klime i veća upotreba obnovljivih izvora energije. Vrlo smo zadovoljni nastavkom našeg uspešnog partnerstva sa GGF-om, koji ima iste te ciljeve i posvećen je izgradnji zelenije budućnosti“, rekla je Sabine Gaber, član izvršnog odbora OeEB.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar

Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Konkurs za solarne panele u septembru, priprema se vodic za instalaciju za gradjane i firme

Konkurs za subvencije za solarne panele u septembru, priprema se vodič za instalaciju

27 July 2021 - Početkom septembra biće raspisan javni poziv za subvencije za solarne panele, a do kraja godine i drugi poziv za zamenu stolarije.

energetika 2021 zlatibor savez energeticara

Poruka stručnjaka sa konferencije Energetika 2021: napuštanje uglja i prelaz na obnovljive izvore rešenje za razvoj energetike Srbije

22 July 2021 - Optimalno rešenje je hibridni model koji znači napuštanje uglja uz okretanje obnovljivim izvorima energije, i korišćenje gasa i vodonika.

Konkursi za gradjane za subvencije za energetsku efikasnost krajem avgusta i pocetkom septembra

Konkursi za građane za subvencije za energetsku efikasnost krajem avgusta i početkom septembra

19 July 2021 - Javni pozivi za firme nisu isti u svim lokalnim samoupravama, i sadrže dosta detalja koji se odnose i na konkurse za građane.

Kosovo* dobilo pet miliona evra za kreditiranje energetske efikasnosti u domaćinstvima

16 July 2021 - EBRD je odobrio kreditnu liniju od pet miliona evra za Raiffeisen Bank Kosovo u okviru Programa za finansiranje zelene ekonomije (GEFF).