OIE

GGF obezbedio 25 miliona evra od OeEB za nastavak zelenog finansiranja

OeEB GGF

Foto: Gerd Altmann/Pixabay

Objavljeno

04.10.2019.

Država

Komentari

comments icon

0

Podeli

Objavljeno

04.10.2019.

Država

Komentari

comments icon

0

Podeli

Austrijska razvojna banka (OeEB) investira dodatnih 25 miliona evra u Fond za zeleni razvoj (GGF), saopštio je GGF.

OeEB će dodatnom investicijom pomoći GGF-u da nastavi da razvija projekte obnovljivih izvora energije (OIE) i unapređuje energetsku efikasnost i efikasnost korišćenja resursa u jugoistočnoj Evropi i zemljama istočnog susedstva Evropske unije, navodi se u saopštenju.

OeEB će dodatnom investicijom pomoći GGF-u da nastavi da razvija projekte OIE i unapređuje energetsku efikasnost i efikasnost korišćenja resursa u jugoistočnoj Evropi i zemljama istočnog susedstva EU

Kao jedan od vodećih finansijera zaštite klime, OeEB se fokusira na zemlje sa niskim i srednjim dohotkom kako bi im se pomoglo da razvijaju sopstvene održive izvore energije i smanje zavisnost od uvoza nafte, kao i da efikasnije koriste energiju i druge resurse, čime postaju konkurentnije.

Domet ove nove investicije biće tim veći zahvaljujući aktivnostima na izgradnji kapaciteta kroz Instrument tehničke pomoći. Instrument tehničke pomoći podržava napore GGF-a da dostigne cilj unapređenja energetske efikasnosti, OIE i efikasne upotrebe resursa tako što jača kapacitete partnerskih institucija koje obezbeđuju dogoročan domet finansiranih mera.

Olaf Zymelka, predsednik GGF-a, izjavio je: „Dodatna investicija koju je obezbedio OeEB podržava posvećenost GGF-a zelenim izvorima energije i efikasnosti resursa u jugoistočnoj Evropi i zemljama istočnog susedstva Evropske unije. Naše dugotrajno partnertsvo je od neizmernog značaja za uspeh GGF-a i mi smo ponosni što nam je OeEB poverio sredstva koja su nam neophodna da uspešno obavljamo misiju borbe protiv klimatskih promena“.

„Borba protiv klimatskih promena je gorući problem sa kojim se suočavamo. U skladu s tim, dva cija u srži strategije OeEB su zaštita klime i veća upotreba obnovljivih izvora energije. Vrlo smo zadovoljni nastavkom našeg uspešnog partnerstva sa GGF-om, koji ima iste te ciljeve i posvećen je izgradnji zelenije budućnosti“, rekla je Sabine Gaber, član izvršnog odbora OeEB.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Holandija dobija gradsku cetvrt ciji ce stanovnici morati da dele automobile

Stanovnici nove gradske četvrti u Holandiji će morati da dele automobile

4. oktobar 2019. - Utreht, četvrti grad po veličini u Holandiji, dobiće naselje čiji će stanovnici deliti automobile

Srbija digitalizovala izdavanje dozvola u energetici

Srbija digitalizovala izdavanje dozvola u energetici

4. oktobar 2019. - U Srbiji su uvedeni digitalni servisi za izdavanje i produžavanje dozvola u sektoru energetike i postupak izrade ekoloških studija

vinca beo cista energija spaljivanje otpada elektrana postrojenje

Beo Čista Energija zvanično započela proizvodnju energije iz otpada u Vinči

4. oktobar 2019. - Prvo spaljivanje otpada Beo Čista Energija sprovela je februara 2023. čime je započela poslednja faza probnog rada postrojenja

Zoran Lajovic Metalfe Group

Zeleni čelik iz Sremske Mitrovice – odgovorna industrija za održivu budućnost

4. oktobar 2019. - Proizvodnja čelika može biti održiva i odgovorna pokazuje primer srpske kompanije Metalfer Group u čijem proizvodnom portfoliu se nalazi  i tzv. Metalfer ® Zeleni Čelik