Konferencija 22 februar registracija - srpski
Električna energija

Elektroprivreda Srbije zapošljava 163 mlada stručnjaka

Elektroprivreda-Srbije-zaposljava-163-mlada-strucnjaka

Foto: EPS

Objavljeno

21.08.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

21.08.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

Javno preduzeće Elektroprivreda Srbije (EPS) objavilo je konkurs za zapošljavanje 163 visokoobrazovana stručnjaka, među kojima će šansu za prvi posao dobiti 62 mlada diplomca bez radnog iskustva.

Konkurs predviđa zaposlenje na određeno vreme do dve godine za 47 inženjera mašinske struke, 43 elektro inženjera, 20 rudarskih inženjera, 10 informatičara, 12 visokoobrazovanih stručnjaka građevinske, 9 geodetske, 5 geološke, kao i 2 tehnološke struke, 12 pravnika i po jednog hemičara, ekonomistu i psihologa, saopštila je Elektroprivreda Srbije.

Osnovni kriterijum za izbor i selekciju kandidata koji će dobiti prvi posao biće uspeh na fakultetu. Poslovi su ponuđeni na lokacijama širom Srbije. Najviše radnih mesta otvoreno je u opštini Lazarevac, ukupno 51, a sledi Kostolac sa 38 mesta. Na konkursu se traži i 25 stručnjaka u Beogradu, 18 u Obrenovcu, po pet u Surdulici i Negotinu, po četiri u Novoj Varoši i Kladovu, tri u Pirotu, po dva u Čačku, Malom Zvorniku i Bajinoj Bašti. Po jedna pozicija otvorena je u Kragujevcu, Kraljevu, Nišu i Novom Sadu.

Prijave na konkurs mogu se dostavljati isključivo preko sajta poslovi.infostud.com. Rok za podnošenje prijava je 19. septembar 2018. godine.

„Kao jedan od 10 najpoželjnijih poslodavaca u Srbiji očekujemo veliki odziv mladih na konkurs. EPS je najveće preduzeće u Srbiji sa velikim brojem stručnjaka u različitim oblastima, a za mlade je to jedinstvena to prilika da na najbolji način primene i unaprede znanja stečena na fakultetima“, rekao je Milorad Grčić, v. d. direktora JP EPS i dodao da EPS realizuje velike investicione projekte koji treba da značajno unaprede elektroenergetski sistem Srbije i ovo je idealna prilika da EPS dobije „svežu krv“ u vidu mladih stručnjaka, a da oni uče od najboljih veterana kompanije.

Podmlađivanje nakon stimulativnih otpremnina

Izvršna direktorka za poslove finansija EPS Tatjana Pavlović je ranije izjavila da u EPS-u trenutno ima oko 29.000 zaposlenih, a da je predviđeno da EPS od 2014. do 2020. smanji broj zaposleniih za 5.000, što je oko 15%.

„Oko 3.000 smo do sada smanjili, preciznije 2.947 i to najvećim delom kroz stimulativne otpremnine. Postavlja se pitanje da li će EPS imati 2020. dovoljan broj radnika, pošto je obim posla jako veliki. Mi smo najveće energetsko preduzeće u Srbiji, ali i na Balkanu“, izjavila je Pavlović u martu.

U dokumentaciji koju su vlasti Republike Srbije dostavile Međunarodnom monetarnom fondu (MMF) u vezi sa novim Instrumentom za koordinaciju politike (PCI) se navodi da vlasti nastavljaju da sprovode plan optimizacije radne snage za 2016.-2019.

„Angažovali smo Svetsku banku i EBRD [Evropska banka za obnovu i razvoj] da podrže naš plan unapređenja korporativnog upravljanja, menadžmenta i nabavke, kao i okvire za planiranje“, navodi se u tekstu dostavljenom u vezi sa novim programom, koji je poznat i kao “čuvarkuća”, a koji je Bord izvršnih direktora MMF-a odobrio 18. jula.

Pravna forma JP Elektroprivreda Srbije (EPS) će biti promenjena u akcionarsko društvo (AD) u 2020. godini, dok će razmatranje cena električne energije za 2018. godinu biti završeno do kraja avgusta, uz pomoć Svetske banke, navodi se u tekstu.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Poziv postdiplomce mlade pocetku karijere Letnju skolu Energetske zajednice

Poziv za postdiplomce, mlade na početku karijere za Letnju školu Energetske zajednice

18 јануара 2022 - Sekretarijat Energetske zajednice prima prijave za šestu Letnju školu Energetske zajednice, koja će se održati u Sarajevu

Zajecar dobija solalnu elektranu snage 50 MW

Zaječar dobija solarnu elektranu snage 50 MW

18 јануара 2022 - Lokalne vlasti stavile su na javni uvid plan detaljne regulacije za izgradnju solarne fotonaponske elektrane nedaleko od Zaječara

energetska tranzicija balansiranje nikola rajakovic

Profesor Rajaković: balansiranje električne energije iz obnovljivih izvora ne sme da bude izgovor za zaustavljanje energetske tranzicije

18 јануара 2022 - Na početku bilo koje tranzicije ne mogu se dati svi odgovori, ali se oni nalaze ukoliko se veruje u nove tehnologije, kaže Nikola Rajaković

Projekti zarobljavanja CO2 rezultata tehnologiju se racuna

Projekti zarobljavanja CO2 za sada bez rezultata, ipak na ovu tehnologiju se računa

17 јануара 2022 - Rešenja za prikupljanje CO2 su eksperimentalna, a šansu za ekspanziju mogu da dobiju dobrim sistemom finansiranja i funkcionalnim tržištem