OIE

EPS objavio tender za rehabilitaciju sedam malih hidroelektrana

Photo: EPS

Objavljeno

09.02.2017.

Država

Komentari

comments icon

0

Podeli

Objavljeno

09.02.2017.

Država

Komentari

comments icon

0

Podeli

Elektroprivreda Srbije (EPS) pozvala je ponuđače da predaju zapečaćene ponude za posao rehabilitacije sedam malih hidroelektrana u Srbiji.

Elektrane koje će se rehabilitovati su MHE Raška kod Novog Pazara, MHE Radaljska Banja kod Malog Zvornika, MHE Seljašnica kod Prijepolja, MHE Kratovska Reka kod Priboja, MHE Pod Gradom i MHE Turica blizu Užica i MHE Moravica kod Ivanjice.

Radovi na svakoj MHE uključuju rušenje ili demontažu postojećih struktura, zemljane radove, betoniranje, zidanje i izolacione radove, metalne i aluminijumske radove, fasaderske radove, molerske radove, postavljanje panela i instalaciju vodovoda i kanalizacije. Očekivana dužina trajanja radova je 40 nedelja.

Ponude moraju biti dostavljene najkasnije do 30. marta 2017. godine, kada će biti otvorene u prisustvu predstavnika ponuđača. Ponude moraju biti napisane na engleskom jeziku.

Rekonstrukcija će biti finansirana iz kredita koji daje Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD). EPS je dobio zajam vredan 37 miliona evra za rekonstrukciju ukupno 15 malih hidroelektrana.

Elektroprivreda Srbije (EPS) će do 2025. godine uložiti oko pola milijarde evra u modernizaciju hidroelektrana, i nema planove da se bavi masovnom gradnjom MHE.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

federacija bih pravilnik energetske dozvole

U Federaciji BiH nije potrebna energetska dozvola za elektrane snage manje od 1 MW

9. februar 2017. - Ministarstvo energije, rudarstva i industrije Federacije BiH donelo je Pravilnik o izdavanju energetske dozvole

La Kamera IRENA Moramo da instaliramo vise elektrana na obnovljive izvore i brze

La Kamera (IRENA): Moramo da instaliramo više elektrana na obnovljive izvore i brže

9. februar 2017. - Šef agencije IRENA Frančesko la Kamera skrenuo je pažnju na geografsku koncentraciju širenja kapaciteta iz obnovljivih izvora u nekim delovima sveta

Srbija digitalizovala izdavanje dozvola u energetici

Srbija digitalizovala izdavanje dozvola u energetici

9. februar 2017. - U Srbiji su uvedeni digitalni servisi za izdavanje i produžavanje dozvola u sektoru energetike i postupak izrade ekoloških studija

vetroparkovi prikljucak na mrezu eu windeurope izvestaj

WindEurope: Vetroparkovi snage 500 GW čekaju priključak na mrežu

9. februar 2017. - Pristup mreži je zamenio procedure za dobijanje dozvola kao usko grlo broj jedan za izgradnju vetroelektrana.