OIE

EPS objavio drugi tender za revitalizaciju malih hidrocentrala

Slika: EPS

Objavljeno

11.05.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

11.05.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Elektroprivreda Srbije (EPS) je objavila drugi tender za revitalizaciju još sedam malih hidrocentrala (MHE). EPS je pozvala firme iz celog sveta da podnesu zatvorene ponude za izvođenje radova na tih sedam centrala.

Zatvorene ponude moraju da budu podnete na engleskom jeziku najkasnije do podneva 5. jula, 2017. godine a tenderska dokumentacija u kojoj se navode minimalni uslovi i drugi detalji se može otkupiti od Elektroprivrede Srbije.

Elektroprivreda Srbije je prvi tender za revitalizaciju prvih sedam od 15 malih hidrocentrala objavila početkom ove godine. Radovi na revitalizaciji malih hidrocentrala se finansiraju iz zajma od 37 miliona evra koji je EPS dobio od Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD).

Ta banka je saopštila da je poziv za ponude na tender objavljen u skladu sa Opštim obaveštenjem o nabavkama za Program rekonstrukcije 15 malih hidrocentrala koji je objavljen na sajtu banke 9. maja 2011. a obnovljen 31. avgusta 2016. godine.

Male hidrocentrale na koje se odnosi ovaj drugi tender za njihovu revitalizaciju su MHE Sveta Petka  i MHE Sićevo nedaleko od Niša, MHE Temac kod Pirota, MHE Sokolovica  i MHE Gamzigrad nedaleko od Zaječara, MHE Vučje kod Leskovca i MHE Jelašnica nedaleko od Surdulice.

Kao i u prvom tenderu, EPS traži da se na tim malim hidrocentralama izvode radovi kao što su rušenje ili demontaža postojećih struktura, zemljani radovi, betoniranje, zidanje i izolacioni radovi, metalni i aluminijumski radovi, fasaderski i molerski radovi, postavljanje panela i postavljanje vodovoda i kanalizacije. Rok za završetak radova u svih sedam hidroelektrana je 60 nedelja što je za 20 nedelja duže nego za radove u prvom tenderu.

Elektroprivreda Srbije (EPS) će do 2025. godine uložiti oko pola milijarde evra u modernizaciju hidroelektrana, i nema planove da se bavi masovnom gradnjom hidroelektrana.

 

Tagovi:
Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Restrikcije proizvodnje rekordno niske cene ugrozavaju investicije zelenu energiju u Grckoj Spaniji

Restrikcije proizvodnje, rekordno niske cene ugrožavaju investicije u zelenu energiju u Grčkoj, Španiji

11. maj 2017. - Investitori u zelene elektrane potcenili su efekat ograničavanja proizvodnje i pad cena, pa u Grčkoj i Španiji prete bankrotstva

hrvatska spremnici baterije subvencije damir habijan

Hrvatska spremila 500 miliona evra za instaliranje baterija

11. maj 2017. - Zahvaljujući Nacionalnom programu za oporavak i otpornost (NPOO) i planu Evropske komisije REPowerEU Hrvatska je dobila 1,6 milijardi evra

Povelja o solaru drzave firme fabrikama fotonaponskih panela EU

Povelja o solaru okupila države, firme u podršci fabrikama fotonaponskih panela u EU

11. maj 2017. - Povelja o solaru EU je pridobila potpise 23 ministara energetike i stotinak predstavnika ovog sektora. Obećali su da će pomoći proizvođačima opreme.

Program Beogradskog energetskog foruma paneliste sponzore

Program Beogradskog energetskog foruma spreman – najavljujemo nove paneliste i sponzore

11. maj 2017. - Spisak sponzora za Beogradski energetski forum 2024 raste sa nekima od najpoznatijih svetskih brendova u domenu obnovljivih izvora