Električna energija

EPS dobio novog vd direktora i predsednika Nadzornog odbora: Tomašević smenjen, postavljen Dušan Živković

eps novi direktor dusan zivkovic predsednik odbora oluf ulset

Objavljeno

15.06.2023.

Država

Komentari

comments icon

0

Podeli

Objavljeno

15.06.2023.

Država

Komentari

comments icon

0

Podeli

Elektroprivreda Srbije dobila je novog vršioca dužnosti generalnog direktora i novog predsednika Nadzornog odbora.

Umesto Miroslava Tomaševića, koji je bio vd direktor Elektroprivrede Srbije od marta 2022. godine, imenovan je Dušan Živković, koji u ovu kompaniju dolazi sa pozicije u Elektrodistribuciji Srbije (EDS).

EDS je, kao i EPS, državna firma, koja obavlja ulogu operatora distributivnog sistema, ali je do kraja 2020. bila sastavni deo EPS-a.

EPS je sada saopštio da je Nadzorni odbor Akcionarskog društva EPS na danas održanoj sednici za novog vd generalnog direktora EPS AD postavio Dušana Živkovića. Inače, novi članovi Nadzornog odbora predstavljeni su pre nedelju dana.

Novi predsednik Nadzornog odbora je Oluf Ulset

Živković je, kako je saopštio EPS, od 2021. u EDS-u rukovodio službom zaduženom za merne grupe i obnovljive izvore energije u distributivnoj mreži. Pre toga se više od 30 godina bavio investicijama, obnovljivim izvorima energije i razvojem proizvodnih kapaciteta na rukovodećim pozicijama u okviru EPS-a.

Izabran je i novi predsednik Nadzornog odbora, i to je Oluf Ulset.

„Imenovanjem novog vd generalnog direktora ulazimo u proces formiranja izvršnog odbora koji će operativno rukovoditi radom Elektroprivrede Srbije. Novi vd direktor je privremeno rešenje, a javni konkurs za poziciju generalnog direktora ćemo raspisati u narednim nedeljama“, poručio je Oluf Ulset, predsednik NO EPS AD.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

EPS stipendije za studente tehnickih fakulteta

EPS raspisao konkurs za dodelu stipendija za studente tehničkih fakulteta

15. jun 2023. - Elektroprivreda Srbija dodeljuje 30 stipendija studentima završnih godina tehničkih fakulteta i onima koji su prvi put upisali master studije

Nano Energies hrvatska agregator afrr sekundarna regulacija

Nano Energies prvi sertifikovani agregator za usluge sekundarne regulacije u Hrvatskoj

15. jun 2023. - Firma Nano Energies zadovoljila je sertifikacijsku proveru koju je za rezervu snage za automatsku sekundarnu regulaciju sproveo HOPS

srbija solar 1 GW ugt hyundai potpisivanje ugovor

Srbija potpisala ugovor sa konzorcijumom Hyundai Engineering-UGT Renewables za 1 GW solara

15. jun 2023. - Potpisan je ugovor o strateškom partnerstvu između Srbije i konzorcijuma Hyundai Engineering-UGT Renewables

Kineske kompanije srusile tri svetska rekorda novim modelima vetroturbina 26 magavata

Kineske kompanije srušile tri svetska rekorda novim modelima vetroturbina

15. jun 2023. - Dongfang je na tržište izbacio vetroturbinu od 26 megavata, najjaču na svetu, za postrojenja na moru. Kineske firme su oborile rekorde u još dva segmenta.