Električna energija

EPS Distribucija preuzima još 650.000 brojila od građana

eps distribucija preuzimanje brojila

Slika: EPS

Objavljeno

08.01.2021.

Država

Podeli

Objavljeno

08.01.2021.

Država

Podeli

Ukoliko građani ne potpišu ugovor o preuzimanju brojila, koji im dostavi EPS Distribucija, onda oni ostaju odgovorni za ispravnost i održavanje tih mernih uređaja, što znači i da će snositi sve buduće troškove održavanja.

Operator distributivnog sistema EPS Distribucija saopštio je da se preuzimanje brojila obavlja fazno, da je dosad preuzeo 600.000 brojila, a da će u fazi koja je u toku preuzeti 650.000 mernih uređaja na teritoriji cele Srbije. U Srbiji ukupno ima 3.684.000 mernih mesta.

U Srbiji ukupno ima 3,7 miliona brojila, a EPS je dosad preuzeo 600.000

EPS Distribucija, koja je nedavno odvojena od Elektroprivrede Srbije, u skladu sa Zakonom o energetici, kako je navela, od svih korisnika sistema preuzima merne uređaje, merno razvodne ormane, priključne vodove, instalacije i opremu u merno razvodnim ormanima.

Najviše mernih uređaja u ovoj fazi biće preuzeto u Beogradu, Novom Sadu i Kraljevu

U sada započetoj fazi, na distributivnom području Beograda biće preuzeti merni uređaji i ostala navedena oprema 163.280 korisnika, na distributivnom području Novog Sada 168.610, na distributivnom području Kralјeva 163.670, na distributivnom području Niša 104.260 i na distributivnom području Kragujevca 50.180.

EPS Distribucija ovim preuzima i obavezu održavanja preuzete opreme i snosiće troškove budućeg održavanja mernih uređaja, merno razvodnih ormana, priključnih vodova, instalacija i opreme u merno razvodnom ormanu.

Ukoliko korisnici sistema ne potpišu ugovor o preuzimanju, ostaju odgovorni za ispravnost i održavanje navedene opreme i mernih uređaja, što znači i da će snositi sve buduće troškove održavanja istih, anvela je EPS Distribucija.

Nema troškova za građane

Korisnici sistema nemaju nikakve troškove u vezi sa preuzimanjem, saopštila je EPS Distribucija.

U skladu sa Zakonom o energetici EPS Distribucija urediće uslove preuzimanja ugovorom. Obaveštenje i ugovor u dva primerka su dostavljeni korisnicima sistema na adresu uručenja računa za električnu energiju. Jedan potpisan primerak ugovora potrebno je vratiti nadležnom ogranku EPS Distribucije u roku od osam dana na naznačenu adresu.

Preuzimanje ne znači i zamenu brojila

Preuzimanje mernih uređaja i ostale opreme ne znači i istovremenu zamenu postojećih mernih uređaja, već se njihova zamena radi u skladu sa postojećim zakonskim propisima, navela je EPS Distribucija.

Ugovor o preuzimanju može potpisati samo lice koje ispunjava zakonske uslove za to, odnosno lice koje je korisnik sistema ili lice koje ima važeću zakonsku punomoć da potpiše ugovor o preuzimanju, umesto korisnika sistema.

Komentara: (9)
goran tesanovic / 09.01.2021.

EPS hoce ono sto smo. platili u ono vreme enormno da preuzme bez ikakvih placanja nama. Mislim da je to kradja i to ona najbezobzirnija posto smo morali sve da platimo. od bandere pa nadalje mi smo trebali da budemo akcionari EPS jer oni nisu ulagali novac nego gradjani. Svi znamo da ce uvesti automatska brojila a stara bi da uzmu onda, ce njihov covek iz vlasti da ta brojila rastura i uzme enorman novac… u svakom brojilu ima zlata i ostalih vrednih metala…. razmislite zasto ovo rade, zasto nismo akcionari jer sve smo platili i po zakonu to nam sleduje ali lopovska druzina na celu sa, rostilj majstorom vlada…. svako brojilo po zakonu nakon 12 god smatra se neispravnim koliko je vase staro i zasto vam ne menjaju… razmisljaj glavom

Ja lično / 12.01.2021.

Svaka čast gospodine Tešanoviću na vašem izlaganju. Potpuno ste u pravu sve što ste napisali moja porodica je platila dve bandere i trafo na njima da bi smo dobili struju u naselju a posle su i drugi dobijali struju sa tog trafoa i oni su plaćali basnoslovno i na kraju to nije naše. Zastrašivanje ljudi kako će oni plaćati popravke i održavanje je stvarno sramotno. Sve im isfinansiraš i na kraju nemaš nikakva prava. I na kraju kada se bude prodavao sistem distribucije neradnici koji su primali iznad proseka plate će dobiti dodatne prihode od prodaje akcija preduzeća koje je narod finansirao.

Dusan Micanovic / 17.01.2021.

Privatna svojina.Vrati ti meni moje brojilo hocu da ga razbijem platio posteno.
N E D A M. Imam 4 brojila koja su debelo placena.

NECE MOCI .

nesko / 23.01.2021.

Kupio pet bandera ,kupio novi trafo (pojacan na 160 KW), kupio kabal veceg preseka (za svaki slucaj mozda nesto pocnem da radim u objektu),platio njima projekat za prikljucak skoro 10 000 € sad bi to da uzmu I ladno da kazu sta ce Ti toliki presek kabla .Sutra za pocetak posla ponovo isti plati novi kabal plati pojacan priklhucak itd .LOPOVI

Pera / 28.01.2021.

Poštovani! Mene interesuje kada će stići ugovori pošto ja nisam momentalno tu a kad stigne treba ga podpisati za 8 dana pozdrav

Pedja / 18.12.2021.

Meni su zamenili brojilo dok sam bio na poslu, pritom su mi ugasili struju iskljucivanjem sva 3 osiguraca, Nikakav ugovor nisu ni ostavili, ostavili su mi mrak u stanu sa iskljucenim friziderom.I to samo meni su zamenili brojilo??

Mićo / 18.02.2022.

Dragi Pedja, i meni su zamenuli 2 brojila,izbacivali na stub,ukrstili lokal i kuću na jedan vod pa su oba brojila beležila struju i onaj koji su isključili struju,žalio sam se ,videćemo šta će biti.Majstori kažu da neznaju zašto ovo rade i to samo meni u selu.Nikakav ugovor ni zapisnik nisu ostavili.

Mile / 02.08.2023.

Sns sekta se sprema da ukrade elektrodistribuciju!

koya / 06.02.2024.

Da li je ovo maslo firme ili drzave? Odgovor je, drzave. Potanje koje se onda namece, cija je ovo drzava? (nastavi niz)

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Petrol finansiranje mrezu punjaca elektricna vozila Sloveniji Hrvatskoj

Petrol obezbedio finansiranje za mrežu punjača za električna vozila u Sloveniji, Hrvatskoj

8. januar 2021. - Slovenački Petrol planira da instalira sisteme za punjenje baterija električnih vozila na 35 lokacija na domaćem tržištu i u Hrvatskoj

koncar siemens energy hrvatska nemacka

Končar formirao zajedničku firmu sa kompanijom Siemens Energy

8. januar 2021. - Hrvatski Končar i nemačka kompanija Siemens Energy potpisali su ugovor o osnivanju zajedničke firme Končar - Transformatorski kotlovi

federacija bih pravilnik energetske dozvole

U Federaciji BiH nije potrebna energetska dozvola za elektrane snage manje od 1 MW

8. januar 2021. - Ministarstvo energije, rudarstva i industrije Federacije BiH donelo je Pravilnik o izdavanju energetske dozvole

La Kamera IRENA Moramo da instaliramo vise elektrana na obnovljive izvore i brze

La Kamera (IRENA): Moramo da instaliramo više elektrana na obnovljive izvore i brže

8. januar 2021. - Šef agencije IRENA Frančesko la Kamera skrenuo je pažnju na geografsku koncentraciju širenja kapaciteta iz obnovljivih izvora u nekim delovima sveta