x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Vaša imejl adresa je sigurna kod nas

x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Your email is safe with us

Energetska zajednica i USAID potpisali ugovor o saradnji

03.11.2017. | Komentari: 0Autor:

Slika: Energetska zajednica
Energetska zajednica i USAID potpisali ugovor o saradnji

Sekretarijat Energetske zajednice (EZ) i USAID potpisali su Okvirni sporazum za saradnju. Dve strane su, kao prvu akciju, dogovorile organizaciju sastanka svih donatora aktivnih u zemljama članicama EZ.

Sporazum su potpisali direktor Janez Kopač, u ime Sekretarijata EZ, i pomoćnik administratora Margot B. Elis, ispred USAID, preneo je portal Energetske zajednice.

Sporazumom su se dve strane obavezale da, između ostalog, ojačaju saradnju u podržavanju reformi energetskog sektora, poboljšanju upravljanja energetskim sektorom, promociji ulaganja u energetski sektor, uključujući razvoj obnovljivih izvora energije i energetski efikasnih tehnologija.

Dve strane nameravaju da sarađuju u Evropi i Evroazijskom regionu, uključujući Belorusiju, Moldaviju i Ukrajinu u istočnoj Evropi; Jermeniju, Azerbejdžan i Gruziju na južnom Kavkazu; i Albaniju, Bosnu i Hercegovinu, Kosovo, Makedoniju, Crnu Goru i Srbiju na Zapadnom Balkanu.

“Kroz jačanje i širenje saradnje moći ćemo efikasnije da pomognemo ciljanim zemljama u reformisanju njihovih energetskih sektora na održivi način. Dve strane su, kao prvu akciju, dogovorile organizaciju sastanka svih donatora aktivnih u zemljama članicama EZ kako bi uskladili delovanje”, rekao je direktor Kopač.

Margo Elis je rekla da Okvirni sporazum potvrđuje dugoročnu posvećenost USAID učlanjenju zemalja EZ u Evropsku uniju.

Sporazum je potpisan u Beču 24. oktobra, na sastanku koji je organizovala Energetska zajednica.

Koncept javnog informisanja predstavljen u junu

Na zahtev Sekretarijata EZ, USAID EIS je u junu predstavio Koncept javnog informisanja tokom 37. sastanka Regulativnog odbora i Radne grupe za maloprodajna tržišta EZ.

Energetska zajednica inicira sve više aktivnosti na javnom informisanju na energetskim tržištima, a uspešne pripreme u BiH obezbedile su studiju slučaja za ostale zemlje EZ.

Komentari (0)

Budite prvi da unesete komentar za ovaj clanak.

Unesi Komentar

Molimo sačekajte... Unesite obavezna polja. Desila se greška, molimo osvežite stranicu i pokušajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat.