Električna energija

Energetska zajednica najavila dva tendera u okviru inicijative za integraciju tržišta električne energije WB6

Energetska zajednica najavila dva tendera u okviru inicijative za integraciju tržišta električne energije WB6

Slika: Pixabay

Objavljeno

01.08.2017.

Država

Komentari

comments icon

0

Podeli

Objavljeno

01.08.2017.

Država

Komentari

comments icon

0

Podeli

Sekretarijat Energetske zajednice objavio je obaveštenje o uslugama za koje planira da krajem avgusta ili početkom septembra raspiše dva tendera u okviru inicijative za integraciju tržišta električne energije šest zemalja Zapadnog Balkana (WB6).

Dva tendera biće objavljena za tehničku pomoć za implementaciju Programa za povezivanje dan-unapred tržišta šest zemalja Zapadnog Balkana (WB6 DA MI), kao i za tehničku pomoć za implementaciju prekograničnog balansiranja električne energije.

U prvom slučaju tehnička pomoć će se sastojati od pružanja podrške projektnom upravljanju rukovodećim telima nadležnim za WB6 DA MI i stručne podrške potrebne tokom različitih faza implementacije pojedinačnih projekata povezivanja tržišta koji će biti definisani u okviru Mape put programa WB6 DA MI za sprovođenje regionalnog povezivanja tržišta.

Tehnička pomoć za implementaciju prekograničnog balansiranja električne energije će se sastojati od pružanja stručne podrške potrebne za razvoj doslednog i izvodljivog plana za prekograničnu saradnju u oblasti balansiranja u regionu WB6 i integraciju na panevropsko tržište.

Tenderska dokumentacija biće objavljena na sajtu Energetske zajednice i u Wiener Zeitung, službenom listu Austrije. Planirano je da tenderi budu objavljeni krajem avgusta ili početkom septembra 2017. godine a sprovešće se u otvorenom postupku u skladu sa austrijskim zakonom o javnim nabavkama.

Tenderi su deo projektnih aktivnosti previđenih programom za obezbeđivanje tehničke pomoći za šest zemalja Zapadnog Balkana – potpisnica Ugovora o Energetskoj zajednici, u okviru projekta „Tehnička pomoć povezivanju na Zapadnom Balkanu – komponenta 2: regionalno tržište energije“ koji finansira Evropska unija i sprovodi Sekretarijat Energetske zajednice.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

makedonija mepso ebrd kredit prenosna mreza enuz basso bozinovska

MEPSO ulaže u prenosnu mrežu kako bi obezbedio priključenje za 1,2 GW obnovljive energije

1. avgust 2017. - MEPSO je sa EBRD-om potpisao ugovor o kreditu od 26,4 miliona evra, što je najveći deo sredstava za projekat jačanja prenosne mreže

U Kini najveca natrijumska baterija na svetu

U Kini puštena u rad najveća natrijumska baterija na svetu – litijum gubi primat?

1. avgust 2017. - U Kini je upravo završeno najveće postrojenje na svetu za skladištenje energije u natrijum-jonskim baterijama

fiat grande panda stellantis srbija elektricni automobili

Počela proizvodnja električnih automobila u Srbiji

1. avgust 2017. - Uz najavljene državne subvencije, cena električnog automobila Fiat Grande Panda bi mogla biti oko 18.000 evra

eds biljana komnenic elektrodistribucija srbije

Biljana Komnenić nova direktorka Elektrodistribucije Srbije

1. avgust 2017. - Vlada Srbije razrešila je Bojana Atlagića dužnosti vršioca dužnosti Elektrodistribucije Srbije, koji je na toj poziciji bio od 2016.