x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Vaša imejl adresa je sigurna kod nas

x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Your email is safe with us

Energetska zajednica najavila dva tendera u okviru inicijative za integraciju tržišta električne energije WB6

01.08.2017. | Komentari: 0Autor:

Slika: Pixabay
Energetska zajednica najavila dva tendera u okviru inicijative za integraciju tržišta električne energije WB6

Sekretarijat Energetske zajednice objavio je obaveštenje o uslugama za koje planira da krajem avgusta ili početkom septembra raspiše dva tendera u okviru inicijative za integraciju tržišta električne energije šest zemalja Zapadnog Balkana (WB6).

Dva tendera biće objavljena za tehničku pomoć za implementaciju Programa za povezivanje dan-unapred tržišta šest zemalja Zapadnog Balkana (WB6 DA MI), kao i za tehničku pomoć za implementaciju prekograničnog balansiranja električne energije.

U prvom slučaju tehnička pomoć će se sastojati od pružanja podrške projektnom upravljanju rukovodećim telima nadležnim za WB6 DA MI i stručne podrške potrebne tokom različitih faza implementacije pojedinačnih projekata povezivanja tržišta koji će biti definisani u okviru Mape put programa WB6 DA MI za sprovođenje regionalnog povezivanja tržišta.

Tehnička pomoć za implementaciju prekograničnog balansiranja električne energije će se sastojati od pružanja stručne podrške potrebne za razvoj doslednog i izvodljivog plana za prekograničnu saradnju u oblasti balansiranja u regionu WB6 i integraciju na panevropsko tržište.

Tenderska dokumentacija biće objavljena na sajtu Energetske zajednice i u Wiener Zeitung, službenom listu Austrije. Planirano je da tenderi budu objavljeni krajem avgusta ili početkom septembra 2017. godine a sprovešće se u otvorenom postupku u skladu sa austrijskim zakonom o javnim nabavkama.

Tenderi su deo projektnih aktivnosti previđenih programom za obezbeđivanje tehničke pomoći za šest zemalja Zapadnog Balkana – potpisnica Ugovora o Energetskoj zajednici, u okviru projekta “Tehnička pomoć povezivanju na Zapadnom Balkanu – komponenta 2: regionalno tržište energije” koji finansira Evropska unija i sprovodi Sekretarijat Energetske zajednice.

Komentari (0)

Budite prvi da unesete komentar za ovaj clanak.

Unesi Komentar

Molimo sačekajte... Unesite obavezna polja. Desila se greška, molimo osvežite stranicu i pokušajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat.