Električna energija

Energetska zajednica najavila dva tendera u okviru inicijative za integraciju tržišta električne energije WB6

Energetska zajednica najavila dva tendera u okviru inicijative za integraciju tržišta električne energije WB6

Slika: Pixabay

Objavljeno

01.08.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

01.08.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Sekretarijat Energetske zajednice objavio je obaveštenje o uslugama za koje planira da krajem avgusta ili početkom septembra raspiše dva tendera u okviru inicijative za integraciju tržišta električne energije šest zemalja Zapadnog Balkana (WB6).

Dva tendera biće objavljena za tehničku pomoć za implementaciju Programa za povezivanje dan-unapred tržišta šest zemalja Zapadnog Balkana (WB6 DA MI), kao i za tehničku pomoć za implementaciju prekograničnog balansiranja električne energije.

U prvom slučaju tehnička pomoć će se sastojati od pružanja podrške projektnom upravljanju rukovodećim telima nadležnim za WB6 DA MI i stručne podrške potrebne tokom različitih faza implementacije pojedinačnih projekata povezivanja tržišta koji će biti definisani u okviru Mape put programa WB6 DA MI za sprovođenje regionalnog povezivanja tržišta.

Tehnička pomoć za implementaciju prekograničnog balansiranja električne energije će se sastojati od pružanja stručne podrške potrebne za razvoj doslednog i izvodljivog plana za prekograničnu saradnju u oblasti balansiranja u regionu WB6 i integraciju na panevropsko tržište.

Tenderska dokumentacija biće objavljena na sajtu Energetske zajednice i u Wiener Zeitung, službenom listu Austrije. Planirano je da tenderi budu objavljeni krajem avgusta ili početkom septembra 2017. godine a sprovešće se u otvorenom postupku u skladu sa austrijskim zakonom o javnim nabavkama.

Tenderi su deo projektnih aktivnosti previđenih programom za obezbeđivanje tehničke pomoći za šest zemalja Zapadnog Balkana – potpisnica Ugovora o Energetskoj zajednici, u okviru projekta „Tehnička pomoć povezivanju na Zapadnom Balkanu – komponenta 2: regionalno tržište energije“ koji finansira Evropska unija i sprovodi Sekretarijat Energetske zajednice.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Mladenovic Cene struje regionu cetvrti kvartal 2022 500 evra megavat satu

Mladenović: Cene struje u regionu za četvrti kvartal 2022. dostigle 500 evra po megavat-satu

11 августа 2022 - Fjučersi za četvrti kvartal nagoveštavaju cenu struje u regionu od 500 evra po megavat-satu, upozorava direktor SEEPEX-a Miloš Mladenović

electricity-Pristina-road-map

Priština izdvaja 40 miliona evra za neplaćenu struju na severu Kosova*

11 августа 2022 - Priština nastavlja da plaća struju za sever Kosova* dok primena mape puta za energetske sporazume sa Beogradom kasni

Hidroelektrane-Srbiji-Evropi-smanje-elektricne-energije

Hidroelektrane u Srbiji i Evropi prinuđene da smanje proizvodnju električne energije

10 августа 2022 - Dotok vode do hidroelektrana u Srbiji je prepolovljen, što povećava potrebu za uvozom struje, ali je i širom Evrope slična situacija

Norveska ogranicenja izvoza elektricne energije

Norveška uvodi ograničenja za izvoz električne energije

09 августа 2022 - Norveška sprema propise za ograničavanje izvoza struje u slučajevima kada nivoi vode u akumulacijama za hidroelektrane postanu niski