Električna energija

Energetska zajednica najavila dva tendera u okviru inicijative za integraciju tržišta električne energije WB6

Energetska zajednica najavila dva tendera u okviru inicijative za integraciju tržišta električne energije WB6

Slika: Pixabay

Objavljeno

01.08.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

01.08.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Sekretarijat Energetske zajednice objavio je obaveštenje o uslugama za koje planira da krajem avgusta ili početkom septembra raspiše dva tendera u okviru inicijative za integraciju tržišta električne energije šest zemalja Zapadnog Balkana (WB6).

Dva tendera biće objavljena za tehničku pomoć za implementaciju Programa za povezivanje dan-unapred tržišta šest zemalja Zapadnog Balkana (WB6 DA MI), kao i za tehničku pomoć za implementaciju prekograničnog balansiranja električne energije.

U prvom slučaju tehnička pomoć će se sastojati od pružanja podrške projektnom upravljanju rukovodećim telima nadležnim za WB6 DA MI i stručne podrške potrebne tokom različitih faza implementacije pojedinačnih projekata povezivanja tržišta koji će biti definisani u okviru Mape put programa WB6 DA MI za sprovođenje regionalnog povezivanja tržišta.

Tehnička pomoć za implementaciju prekograničnog balansiranja električne energije će se sastojati od pružanja stručne podrške potrebne za razvoj doslednog i izvodljivog plana za prekograničnu saradnju u oblasti balansiranja u regionu WB6 i integraciju na panevropsko tržište.

Tenderska dokumentacija biće objavljena na sajtu Energetske zajednice i u Wiener Zeitung, službenom listu Austrije. Planirano je da tenderi budu objavljeni krajem avgusta ili početkom septembra 2017. godine a sprovešće se u otvorenom postupku u skladu sa austrijskim zakonom o javnim nabavkama.

Tenderi su deo projektnih aktivnosti previđenih programom za obezbeđivanje tehničke pomoći za šest zemalja Zapadnog Balkana – potpisnica Ugovora o Energetskoj zajednici, u okviru projekta „Tehnička pomoć povezivanju na Zapadnom Balkanu – komponenta 2: regionalno tržište energije“ koji finansira Evropska unija i sprovodi Sekretarijat Energetske zajednice.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

elektroprivrede region radionice trgovina emisijama EU ETS oporezivanje co2 cbam

Radionica o sistemu za trgovanje emisijama: Saradnja regionalnih elektroprivreda je put za energetsku tranziciju

1. avgust 2017. - Firme iz BiH, Crne Gore, Severne Makedonije i Srbije razgovarale su i o zajedničkom nastupu za obezbeđenje sredstava za investicije

seepex unutardnevno trziste pks

Srbija u junu dobija unutardnevno tržište struje – sledeći korak je spajanje sa jedinstvenim evropskim tržištem

1. avgust 2017. - SEEPEX jer sa svojim partnerima predstavio šta kupcima i prodavcima struje nudi novo tržište na srpskoj berzi

Industrija vetra do 2025 rekordno rasti preti zagusenje

Industrija vetra će do 2025. rekordno rasti, ali joj preti zagušenje

1. avgust 2017. - Nakon usporavanja ekspanzije prošle godine, sektor vetroelektrana može da do 2025. očekuje uzastopno obaranje rekorda, objavio je GWEC

istra vetroelektrane na moru irena norveska studija

Istra planira da se snabdeva zelenom energijom iz vetroparkova na Jadranu

1. avgust 2017. - Hrvatsko poluostrvopripremiće studiju o potencijalu za gradnju vetroelektrana u Jadranskom moru kako bi obezbedila energetsku nezavisnost