Električna energija

Energetska zajednica najavila dva tendera u okviru inicijative za integraciju tržišta električne energije WB6

Energetska zajednica najavila dva tendera u okviru inicijative za integraciju tržišta električne energije WB6

Slika: Pixabay

Objavljeno

01.08.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

01.08.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Sekretarijat Energetske zajednice objavio je obaveštenje o uslugama za koje planira da krajem avgusta ili početkom septembra raspiše dva tendera u okviru inicijative za integraciju tržišta električne energije šest zemalja Zapadnog Balkana (WB6).

Dva tendera biće objavljena za tehničku pomoć za implementaciju Programa za povezivanje dan-unapred tržišta šest zemalja Zapadnog Balkana (WB6 DA MI), kao i za tehničku pomoć za implementaciju prekograničnog balansiranja električne energije.

U prvom slučaju tehnička pomoć će se sastojati od pružanja podrške projektnom upravljanju rukovodećim telima nadležnim za WB6 DA MI i stručne podrške potrebne tokom različitih faza implementacije pojedinačnih projekata povezivanja tržišta koji će biti definisani u okviru Mape put programa WB6 DA MI za sprovođenje regionalnog povezivanja tržišta.

Tehnička pomoć za implementaciju prekograničnog balansiranja električne energije će se sastojati od pružanja stručne podrške potrebne za razvoj doslednog i izvodljivog plana za prekograničnu saradnju u oblasti balansiranja u regionu WB6 i integraciju na panevropsko tržište.

Tenderska dokumentacija biće objavljena na sajtu Energetske zajednice i u Wiener Zeitung, službenom listu Austrije. Planirano je da tenderi budu objavljeni krajem avgusta ili početkom septembra 2017. godine a sprovešće se u otvorenom postupku u skladu sa austrijskim zakonom o javnim nabavkama.

Tenderi su deo projektnih aktivnosti previđenih programom za obezbeđivanje tehničke pomoći za šest zemalja Zapadnog Balkana – potpisnica Ugovora o Energetskoj zajednici, u okviru projekta „Tehnička pomoć povezivanju na Zapadnom Balkanu – komponenta 2: regionalno tržište energije“ koji finansira Evropska unija i sprovodi Sekretarijat Energetske zajednice.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

EPCG mnogo skuplju ekolosku rekonstrukciju TE Pljevlja

EPCG spreman za mnogo skuplju ekološku rekonstrukciju TE Pljevlja

22 октобра 2021 - EPCG navodi da obnova TE Pljevlja treba uskoro da počne i da je to jedini način da Crna Gora ne uvozi ogromne količine struje

Slovenija Zakon o snabdevanju elektricnom energijomdve godine zakasnjenja

Slovenija usvojila Zakon o snabdevanju električnom energijom s dve godine zakašnjenja

22 октобра 2021 - Državni zbor Slovenije je izglasao Zakon o snabdevanju električnom energijom s amandmanima koji dovode sve krajnje potrošače u jednak položaj

Crnogorska berza električne energije počinje da radi u drugoj polovini 2022.

21 октобра 2021 - Crna Gora je ugovor o osnivanju berze potpisala sa evropskom berzom EPEX SPOT i slovenačkom berzom BSP SouthPool

Prva evropska fabrika LFP baterija Subotici ElevenEs

Prva evropska fabrika LFP baterija biće izgrađena u Subotici

21 октобра 2021 - ElevenEs će proizvoditi LFP baterije za vozila i skladištenje energije u Subotici, a fabriku gradi uz pomoć sredstava EU