x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Vaša imejl adresa je sigurna kod nas

x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Your email is safe with us

EMS tvrdi da će Srbija i dalje imati stabilan sistem prenosa struje

18.03.2020. | Komentari: 0Autor:

Foto: Jerzy Górecki, Pixabay
EMS tvrdi da će Srbija i dalje imati stabilan sistem prenosa struje

Elektromreža Srbije – EMS, nacionalni operator sistema za prenos struje, saopštila je da je preduzela sve neophodne mere i da Srbija pod vanrednim stanjem neće trpeti smetnje na dalekovodima i transformatorima.

Kod kuće rade svi zaposleni za koje je to moguće, a oni koji su neophodni za održavanje dobili su jasna uputstva, kažu u Elektromreži Srbije. EMS, koji je odgovoran za prenos električne energije u celoj zemlji, naglasio je da je uveo posebne smernice za prilagođavanje aktivnosti dok je Srbija u vanrednom stanju. Država ga je ove nedelje uvela radi borbe protiv nekontrolisanog širenja oboljenja COVID-19.

Ovo javno preduzeće je navelo da virus korona neće uticati na funkcionisanje preko 10.000 kilometara visokonaponskih dalekovoda u njegovoj nadležnosti. EMS je podvukao da je preduzeo sve da sistem ostane siguran i stabilan kao i da nije bilo izmena u kalendaru investicionih aktivnosti.

Kompanija je dodala da radi u skladu s direktivama Vlade Srbije te da vodi računa o očuvanju zdravlja i sigurnosti zaposlenih, posebno onih koji spadaju u ugroženu kategoriju.

Zaštitne opreme i dezinfekcionih sredstava je zasad dovoljno, a pojačano je obezbeđenje Nacionalnog dispečerskog centra

EMS je ukazao na svoj strateški značaj i na to da se i do sada uspešno nosio s teškim i vanrednim situacijama, kao kada je Srbija 1999. bombardovana i tokom poplava i drugih prirodnih nepogoda. Na vreme su oformljeni krizni štabovi i određeni prioriteti, pa su podeljeni zadaci, kažu u kompaniji.

Količina dezinfekcionih sredstava i zaštitne opreme za ključne zaposlene je trenutno dovoljna, stoji u saopštenju. EMS je otkrio da je pojačano obezbeđenje Nacionalnog dispečerskog centra. U poruci građanima, operator tvrdi da će prenosni sistem dobro funkcionisati uprkos teškim okolnostima.

Elektroprivreda Srbije, glavni i državni proizvođač uglja i struje, ranije je saopštio da je uveo vanredne mere, ali ih nije precizirao.

Komentari (0)

Budite prvi da unesete komentar za ovaj clanak.

Unesi Komentar

Molimo sačekajte... Unesite obavezna polja. Desila se greška, molimo osvežite stranicu i pokušajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat.