Električna energija

EMS gradi trafostanicu Bistrica vrednu 8,15 miliona evra

EMS gradi trafostanicu Bistrica vrednu 8,15 miliona evra

Foto: Pixabay

Objavljeno

15.06.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

15.06.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

Elektromreža Srbije (EMS) započela je pripremu terena za izgradnju trafostanice Bistrica vredne 8,15 miliona evra u zapadnoj Srbiji, koja će doprineti stabilnijem radu elektroenergetskih sistema Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine, javili su lokalni mediji.

Viskonaponska oprema za trafostanicu Bistrica, vredna 1,4 miliona evra, biće kupljena iz kredita Evropske investicione banke (EIB).

U trafostanici, koja se gradi u selu Radoinja kod Bajine Bašte, biće ugrađena oprema najsavremenije tehnologije, u skladu sa evropskim i svetskim standardima, rekli su u EMS-u.

Projektom je predviđeno i da se u ovu trafostanicu uvedu dalekovodi napona 220 kV Bajina Bašta-HE Bistrica i Požega-Pljevlja, a dalekovodom napona 110 kV biće povezana sa trafostanicama u Kokinom Brodu, Potpeću i na Zlatiboru.

Trafostanica, čiji završetak se planira za novembar 2020. godine, dugoročno će obezbediti napajanje električnom energijom potrošača na području Nove Varoši, Čajetine, Priboja, Prijepolja, Sjenice, Novog Pazara, Raške i Tutina u Srbiji.

Lokacija je izabrana tako da trafostanica ne ugrožava životnu sredinu i okolne objekte. U neposrednoj blizini nema zaštićenih prirodnih područja, niti vodotokova ili izvorišta za vodosnabdevanje koja bi mogla biti ugrožena izgradnjom ovog objekta, rečeno je Varoškim novinama u EMS-u.

Tagovi: , ,
Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Nemacka dva medjunarodna medunarodna gasovoda zeleni vodonik

Nemačka planira izgradnju dva međunarodna gasovoda za zeleni vodonik

15. jun 2018. - Nemačka se pridružila projektu H2Med, a namerava i da sa Belgijom ispod Severnog mora postavi cevovod za zeleni vodonik

tomasevic eps uvoz struje

Tomašević: EPS više ne zavisi od uvoza struje

15. jun 2018. - Havarija u Rudarskom basenu Kolubara se, prema rečima Miroslava Tomaševića, sanira i proizvodnja uglja biće normalizovana

Nuklearna elektrana Krško 2 bi mogla da bude u funkciji 2035.

Nuklearna elektrana Krško 2 bi mogla da bude u funkciji 2035.

15. jun 2018. - Drugi blok u nuklernoj elektrani Krško mogao bi da bude pušten u rad 2035. godine,...

cwp crna gora montechevo solar elektrana

CWP ulazi na tržište Crne Gore sa solarnom elektranom snage 400 MW

15. jun 2018. - CWP Europe, kompanija za razvoj projekata za obnovljive izvore energiju, ulazi na tržište Crne Gore...