x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Vaša imejl adresa je sigurna kod nas

x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Your email is safe with us

EMS gradi trafostanicu Bistrica vrednu 8,15 miliona evra

15.06.2018. | Komentari: 0Autor:

Foto: Pixabay
EMS gradi trafostanicu Bistrica vrednu 8,15 miliona evra

Elektromreža Srbije (EMS) započela je pripremu terena za izgradnju trafostanice Bistrica vredne 8,15 miliona evra u zapadnoj Srbiji, koja će doprineti stabilnijem radu elektroenergetskih sistema Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine, javili su lokalni mediji.

Viskonaponska oprema za trafostanicu Bistrica, vredna 1,4 miliona evra, biće kupljena iz kredita Evropske investicione banke (EIB).

U trafostanici, koja se gradi u selu Radoinja kod Bajine Bašte, biće ugrađena oprema najsavremenije tehnologije, u skladu sa evropskim i svetskim standardima, rekli su u EMS-u.

Projektom je predviđeno i da se u ovu trafostanicu uvedu dalekovodi napona 220 kV Bajina Bašta-HE Bistrica i Požega-Pljevlja, a dalekovodom napona 110 kV biće povezana sa trafostanicama u Kokinom Brodu, Potpeću i na Zlatiboru.

Trafostanica, čiji završetak se planira za novembar 2020. godine, dugoročno će obezbediti napajanje električnom energijom potrošača na području Nove Varoši, Čajetine, Priboja, Prijepolja, Sjenice, Novog Pazara, Raške i Tutina u Srbiji.

Lokacija je izabrana tako da trafostanica ne ugrožava životnu sredinu i okolne objekte. U neposrednoj blizini nema zaštićenih prirodnih područja, niti vodotokova ili izvorišta za vodosnabdevanje koja bi mogla biti ugrožena izgradnjom ovog objekta, rečeno je Varoškim novinama u EMS-u.

Komentari (0)

Budite prvi da unesete komentar za ovaj clanak.

Unesi Komentar

Molimo sačekajte... Unesite obavezna polja. Desila se greška, molimo osvežite stranicu i pokušajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat.