Električna energija

EMS gradi trafostanicu Bistrica vrednu 8,15 miliona evra

EMS gradi trafostanicu Bistrica vrednu 8,15 miliona evra

Foto: Pixabay

Objavljeno

15.06.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

15.06.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

Elektromreža Srbije (EMS) započela je pripremu terena za izgradnju trafostanice Bistrica vredne 8,15 miliona evra u zapadnoj Srbiji, koja će doprineti stabilnijem radu elektroenergetskih sistema Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine, javili su lokalni mediji.

Viskonaponska oprema za trafostanicu Bistrica, vredna 1,4 miliona evra, biće kupljena iz kredita Evropske investicione banke (EIB).

U trafostanici, koja se gradi u selu Radoinja kod Bajine Bašte, biće ugrađena oprema najsavremenije tehnologije, u skladu sa evropskim i svetskim standardima, rekli su u EMS-u.

Projektom je predviđeno i da se u ovu trafostanicu uvedu dalekovodi napona 220 kV Bajina Bašta-HE Bistrica i Požega-Pljevlja, a dalekovodom napona 110 kV biće povezana sa trafostanicama u Kokinom Brodu, Potpeću i na Zlatiboru.

Trafostanica, čiji završetak se planira za novembar 2020. godine, dugoročno će obezbediti napajanje električnom energijom potrošača na području Nove Varoši, Čajetine, Priboja, Prijepolja, Sjenice, Novog Pazara, Raške i Tutina u Srbiji.

Lokacija je izabrana tako da trafostanica ne ugrožava životnu sredinu i okolne objekte. U neposrednoj blizini nema zaštićenih prirodnih područja, niti vodotokova ili izvorišta za vodosnabdevanje koja bi mogla biti ugrožena izgradnjom ovog objekta, rečeno je Varoškim novinama u EMS-u.

Tagovi: , ,
Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

damir miljevic energetska tranzicija intervju repcons

Energetska tranzicija nije pretnja za Zapadni Balkan, nego razvojna šansa

27 октобра 2021 - Damir Miljević, konsultant u oblasti energetske tranzicije, objasnio je za naš portal šta ova industrijska revolucija donosi i kako da te prilike iskoristimo za privredni razvoj

GEN-I program za gradjane solar

GEN-I ponudio građanima da zajednički proizvode struju iz solara

25 октобра 2021 - Slovenački snabdevač i trgovac električnom energijom ponudio je model namenjen građanima koji nemaju uslove da instaliraju solarne panele na krovove

Vucic Srbija zeli da ucestvuje u gradnji nuklearne elektrane u Madjarskoj

Vučić: Srbija želi da učestvuje u gradnji nuklearne elektrane u Mađarskoj

25 октобра 2021 - Srbija želi da da postane manjinski suvlasnik nuklearne elektrane u mađarskom gradu Pakš

EPCG mnogo skuplju ekolosku rekonstrukciju TE Pljevlja

EPCG spreman da plati više za ekološku rekonstrukciju, samo da obezbedi dovoljno struje

22 октобра 2021 - EPCG navodi da obnova TE Pljevlja treba uskoro da počne i da je to jedini način da Crna Gora ne uvozi ogromne količine struje