Električna energija

EMS gradi trafostanicu Bistrica vrednu 8,15 miliona evra

EMS gradi trafostanicu Bistrica vrednu 8,15 miliona evra

Foto: Pixabay

Objavljeno

15.06.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

15.06.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

Elektromreža Srbije (EMS) započela je pripremu terena za izgradnju trafostanice Bistrica vredne 8,15 miliona evra u zapadnoj Srbiji, koja će doprineti stabilnijem radu elektroenergetskih sistema Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine, javili su lokalni mediji.

Viskonaponska oprema za trafostanicu Bistrica, vredna 1,4 miliona evra, biće kupljena iz kredita Evropske investicione banke (EIB).

U trafostanici, koja se gradi u selu Radoinja kod Bajine Bašte, biće ugrađena oprema najsavremenije tehnologije, u skladu sa evropskim i svetskim standardima, rekli su u EMS-u.

Projektom je predviđeno i da se u ovu trafostanicu uvedu dalekovodi napona 220 kV Bajina Bašta-HE Bistrica i Požega-Pljevlja, a dalekovodom napona 110 kV biće povezana sa trafostanicama u Kokinom Brodu, Potpeću i na Zlatiboru.

Trafostanica, čiji završetak se planira za novembar 2020. godine, dugoročno će obezbediti napajanje električnom energijom potrošača na području Nove Varoši, Čajetine, Priboja, Prijepolja, Sjenice, Novog Pazara, Raške i Tutina u Srbiji.

Lokacija je izabrana tako da trafostanica ne ugrožava životnu sredinu i okolne objekte. U neposrednoj blizini nema zaštićenih prirodnih područja, niti vodotokova ili izvorišta za vodosnabdevanje koja bi mogla biti ugrožena izgradnjom ovog objekta, rečeno je Varoškim novinama u EMS-u.

Tagovi: , ,
Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

hrvatska spremnici baterije subvencije damir habijan

Hrvatska spremila 500 miliona evra za instaliranje baterija

15. jun 2018. - Zahvaljujući Nacionalnom programu za oporavak i otpornost (NPOO) i planu Evropske komisije REPowerEU Hrvatska je dobila 1,6 milijardi evra

severna makedonija berza elektricne energije memo spajanje sa eu brisel

Severna Makedonija 2026. očekuje prvo spajanje berzi električne energije sa nekom od članica EU

15. jun 2018. - U Evropskom parlamentu održan je Forum za integraciju tržišta električne energije na kojem su učestvovali predstavnici Zapadnog Balkana

Povelja o solaru drzave firme fabrikama fotonaponskih panela EU

Povelja o solaru okupila države, firme u podršci fabrikama fotonaponskih panela u EU

15. jun 2018. - Povelja o solaru EU je pridobila potpise 23 ministara energetike i stotinak predstavnika ovog sektora. Obećali su da će pomoći proizvođačima opreme.

Program Beogradskog energetskog foruma paneliste sponzore

Program Beogradskog energetskog foruma spreman – najavljujemo nove paneliste i sponzore

15. jun 2018. - Spisak sponzora za Beogradski energetski forum 2024 raste sa nekima od najpoznatijih svetskih brendova u domenu obnovljivih izvora