Životna sredina

Ecocourt Business 3×3 – prijavite se za ekološki turnir u basketu

Ecocourt business 3×3 – Prijavite se za ekološki turnir u basketu

Foto: Ecocourt business

Objavljeno

26.04.2024.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

26.04.2024.

Država

Komentari

0

Podeli

Organizacija Edukort poziva sve kompanije da se prijave za učešće na ekološkom turniru u basketu, koji će se održati 18. maja na košarkaškim terenima na Adi Ciganliji. Ovaj jedinstveni sportski turnir okuplja društveno odgovorne kompanije koje su spremne da preuzmu aktivnu ulogu u promovisanju ekološke svesti i fizičke aktivnosti.

Turnir u basketu Ecocourt Business 3×3 namenjen je kompanijama zainteresovanim za promovisanje ekološke svesti i fizičke aktivnosti među svojim zaposlenima.

Ovaj sportski događaj promoviše sportski duh i timsku igru i pruža priliku kompanijama da kroz igru pokažu svoju posvećenost društvenoj odgovornosti.

Ecocourt Business 3×3 se održava 18. maja na košarkaškim terenima na Adi Ciganliji. Možete se prijaviti na internetskoj stranici turnira. U formular treba da unesete sve relevantne informacije o svojoj kompaniji i zaposlenima koji će učestvovati.

Ekipa treba da se sastoji od četiri zaposlena. Takmičiće se u kategorijama 3×3, prema FIBA pravilima, i šutiranja trojki, gde će biti nagrađen najbolji šuter. Tokom takmičenja biće izabran MVP igrač – most valuable player.

Za nadmetanje za posebnu titulu EKO pobednika, sve što treba da uradite je da odvojite reciklažni otpad: papir, karton, limenke, PET i staklene flaše i plastične čepove, i donesete ga na dan turnira. Pobedu donosi najveća količina.

Ecocourt business

„Naš događaj je nastao sa ciljem da promovišemo društvenu odgovornost kroz sport, to jest da podstaknemo fizičku aktivnost i ekološku svest kod zaposlenih i kompanija“, rekla je Sanja Minić, osnivačica organizacije Edukort i ekološkog turnira u basketu.

Po njenim rečima, u protekle dve godine turnir je uspeo da prikupi preko 200 kilograma reciklažnog otpada.

„Pored sportskog nadmetanja, pokazalo se da je ovo pravi događaj i za celu porodicu zaposlenih koji se takmiče. Na naš turnir dolaze ne samo kolege, već i članovi porodica koji strastveno navijaju i uživaju u sportskom duhu“, istakla je Minić.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Veštačka inteligencija može da otkrije toksičnost hemikalija

Veštačka inteligencija može da otkrije toksičnost hemikalija

26. april 2024. - Naučnici iz Švedske su razvili metod korišćenja veštačke inteligencije za identifikaciju toksičnih hemikalija zasnovan isključivo na poznavanju molekularne strukture

Evropska unija radi na uvođenju novih mera za smajenje ambalažnog otpada

Evropska unija uvodi mere za ograničavanje količine ambalažnog otpada

26. april 2024. - Evropski parlament je usvojio Uredbu o ambalaži i ambalažnom otpadu. Količina ambalaže 2040. godine mora da bude 15 odsto manja nego sada

rec-harlingen spalionica otpada

Hrana koja se uzgaja u blizini spalionica otpada kontaminirana supstancama visokog rizika

26. april 2024. - Biomonitoringom emisija u Slovačkoj i Holandiji otkriveni su visoki nivoi perzistentnih organskih zagađivača (POPs) u hrani i životnoj sredini u blizini spalionica otpada

kvalitet-vazduha-eu

EU uvodi oštrija pravila za najštetnije zagađivače vazduha

26. april 2024. - Novim pravilima postavljaju se stroža ograničenja za 2030. godinu za zagađivače vazduha sa ozbiljnim uticajem na zdravlje