Životna sredina

Drugi Green Economy Congress od 1. do 3. novembra u Beogradu

Slika: Green Economy Congress

Objavljeno

17.10.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

17.10.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

Međunarodna konferencija Green Economy Congress ove godine biće održana od 1. do 3. novembra u Beogradu, pod sloganom Shaping Synergies into a Circular Society. U tri dana konferencije, koja će se održati u Privrednoj komori Srbije, učesnici će imati priliku da čuju neke od lidera u ekonomiji, preduzetništvu, inovacijama i nauci, zaštiti životne sredine.

Organizatori konferencije Green Economy Congress (GEC 2018 – Draft Agenda) su udruženja U mreži i Grupa za analizu i kreiranje javnih politika, koje od 2012. rade na umrežavanju, razvoju javne politike, podršci i zagovaranju primene principa održivog razvoja u svim sferama.

Prvi kongres, održan prošle godine, okupio je ekonomiste, inovatore, preduzetnike, donosioce odluka, predstavnike civilnog društva i studente koji su poručili da su partnerstvo i umrežavanje osnovni koraci u razvoju zelene ekonomije.

Žaklina Živković, iz Centra za održivi razvoj Grupe za analize i kreiranja javnih politika, kaže da se zelena ekonomija smatra za jedan od najprogresivnijih globalnih koncepata jer generiše razvoj i poštuje regionalni i globalni ekosistem, rezultira poboljšanjem životnog standarda i društvene jednakosti, a značajno smanjuje rizike za životnu sredinu.

“Projekti u oblasti zelene ekonomije predstavljaju razvojnu šansu za Srbiju i region.

Tokom konferencije, učesnici će imati priliku da čuju odlične predavače i paneliste iz domena cirkularne ekonomije, kao i da učestvuju u speed dating-u sa start up kompanijama. Misija koju ima Green Economy Co ngress je stvaranje globalne mreže koja će omogućiti razvoj zelenih inicijativa na međunarodnom nivou”, objasnila je Živković.

Konferencija je otvorena i za studente, koji tek razvijaju svoje interesovanje za modele zelene ekonomije, kao i za profesionalce i aktiviste.

“Kongres takođe predviđa prostor za prezentacije učesnika, i ako imate neki projekat ili inicijativu koju želite da predstavite ovo je konferencija za vas (link za prijave)”, zaključuje Živković.

Cilj organizatora, kako navode dve organizacije, nije samo podizanje svesti o zelenim temama, već i izgradnja održive zajednice koja će omogućiti brži razvoj zelenih inicijativa na međunarodnom nivou.

Medijski partner kongresa je Balkan Green Energy News.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Svetski dan reciklaže

Heroji reciklaže u fokusu ovogodišnjeg Svetskog dana reciklaže

17. oktobar 2018. - Svetski dan reciklaže 2024. stavlja u centar pažnje ljude, mesta, firme i aktivnosti koji demonstriraju važnost recikliranja

Prosiren-krug-obveznika-eko-takse-novine-rokovima-dinamici-placanja

Proširen krug obveznika eko-takse, uz novine u rokovima i dinamici plaćanja

17. oktobar 2018. - Ogranci stranih pravnih lica u Srbiji koji obavljaju aktivnosti koje utiču na životnu sredinu obavezani su da plaćaju eko-taksu

evropsko prvenstvo nemacka fudbal 2024 voz avion odrzivost

Evropsko prvenstvo u fudbalu 2024: Hoće li Mbape i Ronaldo u Nemačku avionom ili vozom?

17. oktobar 2018. - Trinaest nevladinih organizacija zamolile su svoje fudbalske reprezentacija da se obavežu na održivo putovanje za Evropsko prvenstvo 2024.

Crna Gora zabranjuje uvoz polovnjaka sa Euro 4 motorom

Crna Gora zabranjuje uvoz polovnjaka sa Euro 4 motorom

17. oktobar 2018. - Građani Crne Gore sada mogu da uvezu novi automobil koji ima najmanje Euro 6 standard, kao i polovni sa najmanje Euro 4 standardom