Električna energija

Antić: Još 900 miliona evra za ekološke projekte u elektranama na ugalj

Antic-900-miliona-evra-za-ekoloske-projekte-u-elektranama-na-ugalj

Slika: Aleksandar Antić (Twitter)

Objavljeno

04.06.2020.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

04.06.2020.

Država

Komentari

0

Podeli

Srbija namerava da u narednim godinama investira 900 miliona evra u sektor proizvodnje električne energije iz uglja kako bi se popravila zaštita životne sredine, izjavio je Aleksandar Antić, ministar rudarstva i energetike.

U prethodnom periodu, kako je naveo, uloženo je oko 400 miliona evra u različite ekološke projekte u ovu vrstu proizvodnje električne energije.

Oko 400 miliona evra uloženo je dosad u termoelektrane

Rešeno je pitanje praškastog zagađenja, a rešava se i pitanje odsumporavanja dimnih gasova, što su ključni izazovi u ovom sektoru, izjavio je ministar na konferenciji „Zelena ekonomija regiona“, koju je organizovala Adria Media Group.

Prema njegovim rečima, činjenica da se dve trećine električne energije proizvodi iz uglja nameće nekoliko prioriteta, među kojima je posebno važno učiniti proizvodnju ekološki odgovornijom i omogućiti veću zastupljenost obnovljivih izvora energije.

Kao drugi prioritet ministar je naveo veći broj projekta iz obnovljivih izvora energije

Kao drugi prioritet naveo je veći broj projekta iz obnovljivih izvora energije i podsetio da je u poslednjih nekoliko godina na mrežu pušteno oko 550 MW instalisanih kapaciteta iz ovih izvora energije.

On je istakao da se radi na regulativnom okviru kao osnovi za nove projekte za obnovljivu energiju. Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) nedavno je saopštila da traži konsultanta za pripremu aukcija za obnovljive izvore energije u Srbiji.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

SolarEdge fotonaponsku instalaciju velikom depou za gorivo

Oprema SolarEdge odabrana za fotonaponsku instalaciju u velikom depou za gorivo

4. jun 2020. - U terminalu Alkion obraćaju veliku pažnju na bezbednost, pa su odabrali SolarEdge-ova pametna energetska rešenja

Sloveniji konzorcijum niskougljenicni vodonik

U Sloveniji osnovan konzorcijum za niskougljenični vodonik

4. jun 2020. - Vlada Slovenije je podržala osnivanje konzorcijuma 18 kompanija, organizacija i opština u cilju razvoja ekosistema za vodonik iz niskougljeničnih izvora

eps cena struje pirvreda srbija dusan zivkovic

Živković: Cena struje za privredu u Srbiji biće niža od 1. maja

4. jun 2020. - EPS priprema promenu metodologije kojom će se od 1. maja formirati cena energije za komercijalne kupce, najavio direktor Dušan Živkovi

dedovic djedovic Handanovic U obnovu hidroelektrana 400 miliona evra

Đedović Handanović: U obnovu hidroelektrana 400 miliona evra

4. jun 2020. - Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović je najavila 400 miliona evra investicija u revitalizaciju četiri EPS-ove hidroelektrane