x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Vaša imejl adresa je sigurna kod nas

x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Your email is safe with us

Antić: Još 900 miliona evra za ekološke projekte u elektranama na ugalj

04.06.2020. | Komentari: 0Autor:

Slika: Aleksandar Antić (Twitter)
Antić: Još 900 miliona evra za ekološke projekte u elektranama na ugalj

Srbija namerava da u narednim godinama investira 900 miliona evra u sektor proizvodnje električne energije iz uglja kako bi se popravila zaštita životne sredine, izjavio je Aleksandar Antić, ministar rudarstva i energetike.

U prethodnom periodu, kako je naveo, uloženo je oko 400 miliona evra u različite ekološke projekte u ovu vrstu proizvodnje električne energije.

Oko 400 miliona evra uloženo je dosad u termoelektrane

Rešeno je pitanje praškastog zagađenja, a rešava se i pitanje odsumporavanja dimnih gasova, što su ključni izazovi u ovom sektoru, izjavio je ministar na konferenciji “Zelena ekonomija regiona”, koju je organizovala Adria Media Group.

Prema njegovim rečima, činjenica da se dve trećine električne energije proizvodi iz uglja nameće nekoliko prioriteta, među kojima je posebno važno učiniti proizvodnju ekološki odgovornijom i omogućiti veću zastupljenost obnovljivih izvora energije.

Kao drugi prioritet ministar je naveo veći broj projekta iz obnovljivih izvora energije

Kao drugi prioritet naveo je veći broj projekta iz obnovljivih izvora energije i podsetio da je u poslednjih nekoliko godina na mrežu pušteno oko 550 MW instalisanih kapaciteta iz ovih izvora energije.

On je istakao da se radi na regulativnom okviru kao osnovi za nove projekte za obnovljivu energiju. Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) nedavno je saopštila da traži konsultanta za pripremu aukcija za obnovljive izvore energije u Srbiji.

Komentari (0)

Budite prvi da unesete komentar za ovaj clanak.

Unesi Komentar

Molimo sačekajte... Unesite obavezna polja. Desila se greška, molimo osvežite stranicu i pokušajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat.