Električna energija

Ana Bartolović: Hitachi Energy odlučan da dekarbonizuje poslovanje

hitachi-energy-ana-bartolovic

Foto: Balkan Green Energy News

Objavljeno

05.06.2024.

Država

Komentari

comments icon

0

Podeli

Objavljeno

05.06.2024.

Država

Komentari

comments icon

0

Podeli

Hitachi Energy, kao globalni tehnološki lider u energetici, je odlučan da dekarbonizuje svoje poslovanje u interesu svojih klijenata i partnera, izjavila je predstavnica ove kompanije Ana Bartolović na marginama Beogradskog energetskog foruma 2024.

Svojom Strategijom održivosti, Hitachi Energy teži da ubrza energetsku tranziciju i dostigne nulte neto emisije, naglasila je ona. Kao glavni cilj, kompanija zastupa drastično smanjenje emisija gasova sa efektom staklene bašte, u skladu sa Pariskim sporazumom i naukom o klimi, a sve kako bi se izbegli najgori uticali klimatskih promena, rekla je Bartolović.

HItachi Energy zastupa drastično smanjenje emisija u skladu sa Pariskim sporazumom

Hitachi Energy pruža digitalna energetska rešenja vezana za proizvodnju, prenos i distrubuciju električne energije, istakla je ona. U ovom regionu, kompanija posluje u okviru svog Balkan Clustera.

Kompanija sa sedištem u Cirihu u Švajcarskoj svojim klijentima omogućava pristup revolucionarnim tehnologijama i obezbeđuje digitalnu transformaciju neophodnu za ubrzavanje energetske tranzicije ka ugljenično neutralnoj budućnosti.

U 2024. Hitachi Energy označen kao lider u 13 kategorija na globalnoj listi glavnih tehnoloških igrača u energetici

Hitachi Energy je u 2024. godini označen kao lider u 13 kategorija na globalnoj listi Chartis Energi50, koja svake godine rangira glavne tehnološke igrače iz sektora energetike.

Kategorije u kojima je priznanje lidera pripalo kompaniji Hitachi Energy uključuju regionalno liderstvo u Evropi, integrisana rešenja za upravljanje energijom, analitiku i kontrolu prenosa i proizvodnje električne energije, modeliranje emisija i predviđanje opterećenja, kao i optimizaciju elektroenergetskog portfolia i upravljanje rizicima.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

U strategiji Turske za 2035 novih 89 gigavata iz vetra, solara

U strategiji Turske za 2035. novih 89 gigavata iz vetra, solara

5. jun 2024. - Turska je objavila mapu puta za transformaciju energetskog sektora i procenila je na 108 milijardi dolara

slovenija referendum nuklearka krsko 2 jek 2

Slovenačka skupština otkazala referendum o nuklearki Krško 2

5. jun 2024. - Slovenačka skupština je samo pre dve nedelje donela odluku da se održi konsultativni referendum o projektu Krško 2

EU agende reformi Zapadnog Balkana aukcije za OIE

EU odobrila agende reformi zemalja Zapadnog Balkana, uključujući planove za aukcije za OIE

5. jun 2024. - Vlade u regionu, osim BiH, sada mogu da povlače sredstva iz Plana rasta EU uporedo sa sprovođenjem reformi i postizanjem međuciljeva

Raspisan javni poziv za postavljanje solarnih panela na javnim objektima

Raspisan javni poziv lokalnim samoupravama za postavljanje solarnih panela na objekte od javnog značaja

5. jun 2024. - Ministarstvo rudarstva i energetike raspisalo je javni poziv za dodelu sredstava za ugradnju solarnih panela na objekte od javnog značaja.