Električna energija

Ana Bartolović: Hitachi Energy odlučan da dekarbonizuje poslovanje

hitachi-energy-ana-bartolovic

Foto: Balkan Green Energy News

Objavljeno

05.06.2024.

Država

Komentari

comments icon

0

Podeli

Objavljeno

05.06.2024.

Država

Komentari

comments icon

0

Podeli

Hitachi Energy, kao globalni tehnološki lider u energetici, je odlučan da dekarbonizuje svoje poslovanje u interesu svojih klijenata i partnera, izjavila je predstavnica ove kompanije Ana Bartolović na marginama Beogradskog energetskog foruma 2024.

Svojom Strategijom održivosti, Hitachi Energy teži da ubrza energetsku tranziciju i dostigne nulte neto emisije, naglasila je ona. Kao glavni cilj, kompanija zastupa drastično smanjenje emisija gasova sa efektom staklene bašte, u skladu sa Pariskim sporazumom i naukom o klimi, a sve kako bi se izbegli najgori uticali klimatskih promena, rekla je Bartolović.

HItachi Energy zastupa drastično smanjenje emisija u skladu sa Pariskim sporazumom

Hitachi Energy pruža digitalna energetska rešenja vezana za proizvodnju, prenos i distrubuciju električne energije, istakla je ona. U ovom regionu, kompanija posluje u okviru svog Balkan Clustera.

Kompanija sa sedištem u Cirihu u Švajcarskoj svojim klijentima omogućava pristup revolucionarnim tehnologijama i obezbeđuje digitalnu transformaciju neophodnu za ubrzavanje energetske tranzicije ka ugljenično neutralnoj budućnosti.

U 2024. Hitachi Energy označen kao lider u 13 kategorija na globalnoj listi glavnih tehnoloških igrača u energetici

Hitachi Energy je u 2024. godini označen kao lider u 13 kategorija na globalnoj listi Chartis Energi50, koja svake godine rangira glavne tehnološke igrače iz sektora energetike.

Kategorije u kojima je priznanje lidera pripalo kompaniji Hitachi Energy uključuju regionalno liderstvo u Evropi, integrisana rešenja za upravljanje energijom, analitiku i kontrolu prenosa i proizvodnje električne energije, modeliranje emisija i predviđanje opterećenja, kao i optimizaciju elektroenergetskog portfolia i upravljanje rizicima.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

makedonija mepso ebrd kredit prenosna mreza enuz basso bozinovska

MEPSO ulaže u prenosnu mrežu kako bi obezbedio priključenje za 1,2 GW obnovljive energije

5. jun 2024. - MEPSO je sa EBRD-om potpisao ugovor o kreditu od 26,4 miliona evra, što je najveći deo sredstava za projekat jačanja prenosne mreže

U Kini najveca natrijumska baterija na svetu

U Kini puštena u rad najveća natrijumska baterija na svetu – litijum gubi primat?

5. jun 2024. - U Kini je upravo završeno najveće postrojenje na svetu za skladištenje energije u natrijum-jonskim baterijama

fiat grande panda stellantis srbija elektricni automobili

Počela proizvodnja električnih automobila u Srbiji

5. jun 2024. - Uz najavljene državne subvencije, cena električnog automobila Fiat Grande Panda bi mogla biti oko 18.000 evra

eds biljana komnenic elektrodistribucija srbije

Biljana Komnenić nova direktorka Elektrodistribucije Srbije

5. jun 2024. - Vlada Srbije razrešila je Bojana Atlagića dužnosti vršioca dužnosti Elektrodistribucije Srbije, koji je na toj poziciji bio od 2016.