Električna energija

Ana Bartolović: Hitachi Energy odlučan da dekarbonizuje poslovanje

hitachi-energy-ana-bartolovic

Foto: Balkan Green Energy News

Objavljeno

05.06.2024.

Država

Komentari

comments icon

0

Podeli

Objavljeno

05.06.2024.

Država

Komentari

comments icon

0

Podeli

Hitachi Energy, kao globalni tehnološki lider u energetici, je odlučan da dekarbonizuje svoje poslovanje u interesu svojih klijenata i partnera, izjavila je predstavnica ove kompanije Ana Bartolović na marginama Beogradskog energetskog foruma 2024.

Svojom Strategijom održivosti, Hitachi Energy teži da ubrza energetsku tranziciju i dostigne nulte neto emisije, naglasila je ona. Kao glavni cilj, kompanija zastupa drastično smanjenje emisija gasova sa efektom staklene bašte, u skladu sa Pariskim sporazumom i naukom o klimi, a sve kako bi se izbegli najgori uticali klimatskih promena, rekla je Bartolović.

HItachi Energy zastupa drastično smanjenje emisija u skladu sa Pariskim sporazumom

Hitachi Energy pruža digitalna energetska rešenja vezana za proizvodnju, prenos i distrubuciju električne energije, istakla je ona. U ovom regionu, kompanija posluje u okviru svog Balkan Clustera.

Kompanija sa sedištem u Cirihu u Švajcarskoj svojim klijentima omogućava pristup revolucionarnim tehnologijama i obezbeđuje digitalnu transformaciju neophodnu za ubrzavanje energetske tranzicije ka ugljenično neutralnoj budućnosti.

U 2024. Hitachi Energy označen kao lider u 13 kategorija na globalnoj listi glavnih tehnoloških igrača u energetici

Hitachi Energy je u 2024. godini označen kao lider u 13 kategorija na globalnoj listi Chartis Energi50, koja svake godine rangira glavne tehnološke igrače iz sektora energetike.

Kategorije u kojima je priznanje lidera pripalo kompaniji Hitachi Energy uključuju regionalno liderstvo u Evropi, integrisana rešenja za upravljanje energijom, analitiku i kontrolu prenosa i proizvodnje električne energije, modeliranje emisija i predviđanje opterećenja, kao i optimizaciju elektroenergetskog portfolia i upravljanje rizicima.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Vetroelektrana iznad vetroelektrane najvisa turbina izgradnji rudniku uglja Nemackoj

Vetroelektrana iznad vetroelektrane – najviša turbina u izgradnji na bivšem rudniku uglja u Nemačkoj

5. jun 2024. - Gicon gradi vetroturbinu s najvišim pilonom na svetu, i to između postojećih nižih vetrenjača u okviru hibridne elektrane na mestu bivšeg rudnika uglja

hrvatska hep ods solar distributivni sistem suncane elektrane

Hrvatska na distributivnom sistemu ima solar snage 642 MW

5. jun 2024. - U Hrvatskoj je do kraja juna na distributivni sistem bilo priključeno više od 21.000 solarnih elektrana ukupne snage 642 MW

Srbija snabdevanje gasom Azerbejdzana na zimu zelene energije

Srbija ugovorila snabdevanje gasom iz Azerbejdžana na zimu; saradnja i na polju zelene energije

5. jun 2024. - Srbija je osigurala isporuke gasa iz Azerbejdžana za predstojeću zimu. Dvoje ministara pokreću i saradnju u sektoru zelene energije.

srbija China Energy International Group skladistenje energije memorandum

Srbija i kineski CEIG potpisali memorandum o skladištenju energije

5. jun 2024. - Vlada Srbije i China Energy International Group potpisale su memorandum o razumevanju koji se odnosi na stratešku saradnju u energetici