Voda

Ajtos gradi postrojenje za prečišćavanje vode sa 7,6 miliona evra

Photo: Pixabay

Objavljeno

15.02.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

15.02.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Grad Ajtos u Bugarskoj objavio je tender za izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i prateću infrastrukturu ukupne vrednosti 14,8 miliona leva (7,6 miliona evra).

Vrednost ugovora za izgradnju postrojenja je 6,6 miliona evra, dok je za prateću infrastrukturu oko 973.000 evra, navele su gradske vlasti u obaveštenju objavljenom na sajtu bugarske agencije za javne nabavke.

Osim izgradnje postrojenja, prvi ugovor podrazumeva obuku osoblja i nadzor gradilišta. Radnje obuhvaćene drugim ugovorom su izgradnja cevovoda i priključenje na glavni kolektor.

Krajnji rok za završetak izgradnje je dve godine, za oba ugovora. Ponude će biti rangirane po ponuđenoj ceni i predloženim rokovima za izradu nacrta projekta i datumom završetka radova.

Projekat će biti finansiran iz Operativnog programa za životnu sredinu Evropske unije za period 2014-2020, uz bugarsko sufinansiranje. Isti program EU finansirao je izgradnju postrojenja za obradu otpada 2015. godine u Sofiji.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

srem regionalni sistem vodosnabdevanja voda

Pet vojvođanskih opština gradi regionalni vodovodni sistem kako bi sprečili nestašicu vode

15. februar 2017. - Projekat bi trebalo da se sprovede za 15 godina s obzirom da je procenjen na 140 miliona evra, a obuhvata 65 naselja i 210.000 stanovnika

Srbija vecinu sredstava zelenih obveznica saobracaj vodosnabdevanje upravljanje otpadnim vodama

Srbija većinu sredstava iz zelenih obveznica uložila u saobraćaj, vodosnabdevanje, upravljanje otpadnim vodama

15. februar 2017. - Srbija je raspodelila sva sredstva što je prikupila od prodaje svog prvog paketa zelenih obveznica, pokazao je završni izveštaj

vucic litijum expo 2027 plan rio tinto solar bistrica

Vučić: Slede veliki energetski projekti, odluka o litijumu čeka novu Vladu Srbije

15. februar 2017. - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić predstavio je prograd "Skok u budućnost - Srbija EXPO 2027" za period od 2024. do 2027.

e.on hrvatska vodonik vodik mulj zov

E.ON Hrvatska će proizvoditi vodonik iz mulja nastalog u preradi otpadnih voda

15. februar 2017. - E.ON Hrvatska dobio je donaciju iz Fonda EU za inovaciju za dobijanje vodonika koji bi se mešao sa gasom i koristio u autobusima