Voda

Ajtos gradi postrojenje za prečišćavanje vode sa 7,6 miliona evra

Photo: Pixabay

Objavljeno

15.02.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

15.02.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Grad Ajtos u Bugarskoj objavio je tender za izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i prateću infrastrukturu ukupne vrednosti 14,8 miliona leva (7,6 miliona evra).

Vrednost ugovora za izgradnju postrojenja je 6,6 miliona evra, dok je za prateću infrastrukturu oko 973.000 evra, navele su gradske vlasti u obaveštenju objavljenom na sajtu bugarske agencije za javne nabavke.

Osim izgradnje postrojenja, prvi ugovor podrazumeva obuku osoblja i nadzor gradilišta. Radnje obuhvaćene drugim ugovorom su izgradnja cevovoda i priključenje na glavni kolektor.

Krajnji rok za završetak izgradnje je dve godine, za oba ugovora. Ponude će biti rangirane po ponuđenoj ceni i predloženim rokovima za izradu nacrta projekta i datumom završetka radova.

Projekat će biti finansiran iz Operativnog programa za životnu sredinu Evropske unije za period 2014-2020, uz bugarsko sufinansiranje. Isti program EU finansirao je izgradnju postrojenja za obradu otpada 2015. godine u Sofiji.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Klimatske-promene-u-Italiji-ekstremna-susa-ugrozavaju-vina-maslina

Klimatske promene i ekstremna suša u Italiji ugrožavaju proizvodnju vina i maslina

20 јула 2022 - Italijanski način života bi mogao drastično da se promeni, pogotovo u dolini reke Po, koju je nezapamćena suša pretvorila u potok.

zrenjanin voda metito ugovor brnabic

Zrenjanin i Metito potpisali ugovor: pijaća voda stiže 2024.

07 јула 2022 - Zrenjanin je bez pijaće vode više od 18 godina, pa stručnjaci poručuju da je bezobrazluk da im se obeća da čekaju još dve godine

Svaki dan je Dan Dunava: značaj priobalja i bogatstvo reke

Svaki dan je Dan Dunava: značaj priobalja i bogatstvo reke

28 јуна 2022 - Dunav teče kroz 10 evropskih zemlja i u njegovom slivu živi preko 80 miliona ljudi, usled čega ekosistem reke trpi veliki pritisak

Ekolozi osudili marketinšku kampanju za vodu Rosa Homolje: žurka u zaštićenoj pećini

Ekolozi osudili marketinšku kampanju za vodu Rosa Homolje: ugrožene zaštićene vrste, ekosistem pećine

14 јуна 2022 - Posle marketinškog događaja koji je promovisao novu vodu Rosa Homolje u spomeniku prirode Rajkova pećina,...