Voda

Ajtos gradi postrojenje za prečišćavanje vode sa 7,6 miliona evra

Photo: Pixabay

Objavljeno

15.02.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

15.02.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Grad Ajtos u Bugarskoj objavio je tender za izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i prateću infrastrukturu ukupne vrednosti 14,8 miliona leva (7,6 miliona evra).

Vrednost ugovora za izgradnju postrojenja je 6,6 miliona evra, dok je za prateću infrastrukturu oko 973.000 evra, navele su gradske vlasti u obaveštenju objavljenom na sajtu bugarske agencije za javne nabavke.

Osim izgradnje postrojenja, prvi ugovor podrazumeva obuku osoblja i nadzor gradilišta. Radnje obuhvaćene drugim ugovorom su izgradnja cevovoda i priključenje na glavni kolektor.

Krajnji rok za završetak izgradnje je dve godine, za oba ugovora. Ponude će biti rangirane po ponuđenoj ceni i predloženim rokovima za izradu nacrta projekta i datumom završetka radova.

Projekat će biti finansiran iz Operativnog programa za životnu sredinu Evropske unije za period 2014-2020, uz bugarsko sufinansiranje. Isti program EU finansirao je izgradnju postrojenja za obradu otpada 2015. godine u Sofiji.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

otpadne vode dri revizori revizija

Izveštaj revizora o otpadnim vodama u Srbiji: najveći zagađivači zagađuju skoro bez ikakve kontrole i odgovornosti

15. februar 2017. - Izveštaj se odnosi na period 2019-2021. i obuhvata dva ministarstva, Republičku direkciju za vode, SEPA i EPS 

italija albanija cevovod voda jadransko more

Jadranski cevovod snabdevaće Italijane vodom iz Albanije

15. februar 2017. - Mikele Emilijano, predsednik regiona Pulja, je o ovom projektu nedavno obavestio albanskog premijera Edija Ramu

Evropska komisija poostrava standarde kvalitet vazduha vode

Evropska komisija pooštrava standarde za kvalitet vazduha, vode

15. februar 2017. - Evropska komisija je predložila da se pooštre propisi kojima se uređuju kvalitet vazduha i vode i prerada otpadnih voda

Postrojenje za preciscavanje otpadnih voda u Leskovcu pocelo proizvodnju struje iz biogasa

Postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda u Leskovcu počelo proizvodnju struje iz biogasa

15. februar 2017. - Od početka rada postrojenja je preradilo oko četiri miliona kubika otpadne vode ili oko 19.000 litara dnevno