Voda

Ajtos gradi postrojenje za prečišćavanje vode sa 7,6 miliona evra

Photo: Pixabay

Objavljeno

15.02.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

15.02.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Grad Ajtos u Bugarskoj objavio je tender za izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i prateću infrastrukturu ukupne vrednosti 14,8 miliona leva (7,6 miliona evra).

Vrednost ugovora za izgradnju postrojenja je 6,6 miliona evra, dok je za prateću infrastrukturu oko 973.000 evra, navele su gradske vlasti u obaveštenju objavljenom na sajtu bugarske agencije za javne nabavke.

Osim izgradnje postrojenja, prvi ugovor podrazumeva obuku osoblja i nadzor gradilišta. Radnje obuhvaćene drugim ugovorom su izgradnja cevovoda i priključenje na glavni kolektor.

Krajnji rok za završetak izgradnje je dve godine, za oba ugovora. Ponude će biti rangirane po ponuđenoj ceni i predloženim rokovima za izradu nacrta projekta i datumom završetka radova.

Projekat će biti finansiran iz Operativnog programa za životnu sredinu Evropske unije za period 2014-2020, uz bugarsko sufinansiranje. Isti program EU finansirao je izgradnju postrojenja za obradu otpada 2015. godine u Sofiji.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar

Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

makisko polje vodoizvoriste jeftini stanovi

Glavni urbanista Beograda najavljuje gradnju jeftinih stanova na Makiškom polju, vodoizvorištu prestonice

09 September 2021 - Skoro 80.000 građana traži referendum o Makiškom polju, a stručna javnost upozorava da bi gradnja ugrozila vodoizvorišta glavnog grada.

Erste banka prodaje Fabriku vode u Zrenjaninu

Erste banka prodaje Fabriku vode u Zrenjaninu

23 August 2021 - Grad nema pijaću vodu od 2004, pa je ovo postrojenja trebalo da reši problem, ali posle izgradnje nije isporučivalo ispravnu pijaću vodu.

Zrenjanin je zedan spreman radikalizuje redovne proteste

Zrenjanin je žedan i spreman da radikalizuje sada već redovne proteste

17 August 2021 - Zrenjanin je žedan, ali Zrenjaninci su se ujedinili na protestnim vožnjama i u zahtevu da svi na teritoriji grada dobiju pijaću vodu iz vodovoda

Kvalitet-vode-iz-cesme-bolji-od-flasirane

Kvalitetna voda iz česme je mnogo bolja za zdravlje, ali i životnu sredinu nego flaširana

09 August 2021 - Šteta po životnu sredinu od flaširane vode je u Barseloni do 3.500 puta veći nego od vode iz vodovoda, a opasnost po zdravlje od česmovače se rešava filtriranjem