Energetska efikasnost

Prvi sastanak Parlamentarnog foruma za energetsku politiku Srbije

Parlamentarni forum za energetsku politiku Srbije

Slika: Skupština Srbije

Objavljeno

06.10.2016.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

06.10.2016.

Država

Komentari

0

Podeli

Grupa narodnih poslanika osnovala je Parlamentarni forum za energetsku politiku Srbije u novom sazivu Parlamenta. Poslanici su potpisali Odluku o osnivanju, utvrdili Pravila o radu i ponovo izabrali dr Aleksandru Tomić za predsednicu Foruma.

Ostali poslanici članovi Foruma su Veroljub Arsić, dr Ivan Bauer, dr Branislav Blažić, Dragomir Karić, Dragana Kostić, prof. dr Vladimir Marinković, dr Aleksandar Martinović, Veroljub Matić, dr Vladimir Orlić, Snežana B. Petrović, Snežana R. Petrović, Marijan Rističević i Goran Ćirić.

Forum će imati i „veliki broj neparlamentarnih članova koji će učestvovati u njegovom radu, a to su ključni akteri u sektoru energike“, navedeno je u saopštenju.

„U najskorijem periodu Forum očekuje razmatranje najvećih kritika koje je Energetska zajednica uputila Srbiji, kao i učešće na plenumu Energetske zajednice, koji će se 13. oktobra održati u Sarajevu i na kome će se sama organizacija redefinisati, tako da će ubuduće uključivati u svoj rad i parlamentarce“, rekla je Tomić.

Prateći formiranje nacionalnih parlamentarnih delegacija Energetske zajednice, Narodna skupština će izabrati svoju delegaciju od dva člana i dva zamenika.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Dubravka Đedović Handanović u novoj vladi ostaje ministarka rudarstva i energetike

6. oktobar 2016. - Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović zadržaće to mesto, a Irena Vujović će osim ministarke zaštite životne sredine biti vicepremijerka

Uskoro poziv subvencije domacinstva energetsku efikasnost 137 gradova opstina Srbije

Uskoro poziv za subvencije za domaćinstva za energetsku efikasnost u 137 gradova i opština Srbije

6. oktobar 2016. - Odziv lokalnih samouprava na poziv za subvencije za mere povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima veći je nego prošle godine

Slovenija-Energetskim-zakonom-efikasnost-dekarbonizaciju

Slovenija novim Energetskim zakonom podstiče efikasnost, dekarbonizaciju

6. oktobar 2016. - Slovenija novim Energetskim zakonom uređuje podsticaje za zelenu energiju, dekarbonizaciju ugljarskih područja i mere energetske efikasnosti

Domacinstvima Crnoj Gori 8 8 miliona evra subvencija energetsku efikasnost

Domaćinstvima u Crnoj Gori 8,8 miliona evra subvencija za energetsku efikasnost

6. oktobar 2016. - Crna Gora otpočinje subvencionisanje energetske efikasnosti u domaćinstvima sa 8,8 miliona evra, od čega je 2,8 miliona za Pljevlja