Energetska efikasnost

Prvi sastanak Parlamentarnog foruma za energetsku politiku Srbije

Parlamentarni forum za energetsku politiku Srbije

Slika: Skupština Srbije

Objavljeno

06.10.2016.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

06.10.2016.

Država

Komentari

0

Podeli

Grupa narodnih poslanika osnovala je Parlamentarni forum za energetsku politiku Srbije u novom sazivu Parlamenta. Poslanici su potpisali Odluku o osnivanju, utvrdili Pravila o radu i ponovo izabrali dr Aleksandru Tomić za predsednicu Foruma.

Ostali poslanici članovi Foruma su Veroljub Arsić, dr Ivan Bauer, dr Branislav Blažić, Dragomir Karić, Dragana Kostić, prof. dr Vladimir Marinković, dr Aleksandar Martinović, Veroljub Matić, dr Vladimir Orlić, Snežana B. Petrović, Snežana R. Petrović, Marijan Rističević i Goran Ćirić.

Forum će imati i „veliki broj neparlamentarnih članova koji će učestvovati u njegovom radu, a to su ključni akteri u sektoru energike“, navedeno je u saopštenju.

„U najskorijem periodu Forum očekuje razmatranje najvećih kritika koje je Energetska zajednica uputila Srbiji, kao i učešće na plenumu Energetske zajednice, koji će se 13. oktobra održati u Sarajevu i na kome će se sama organizacija redefinisati, tako da će ubuduće uključivati u svoj rad i parlamentarce“, rekla je Tomić.

Prateći formiranje nacionalnih parlamentarnih delegacija Energetske zajednice, Narodna skupština će izabrati svoju delegaciju od dva člana i dva zamenika.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Dakovica biomasu sistem daljinskog grejanja

Đakovica uvela biomasu u sistem daljinskog grejanja

26 октобра 2021 - U Đakovici na Kosovu* je pušten u rad sistem za kombinovanu proizvodnju toplotne i električne energije za daljinsko grejanje

dobitnici nagrada Nedelje odrzive energetike u EU EUSEW

Evo ko su dobitnici nagrada u okviru Nedelje održive energetike u EU

26 октобра 2021 - Filip Koprčina iz Hrvatske je jedan od nagrađenih učesnika ovogodišnjeg konkursa u okviru Nedelje održive energetike u EU – EUSEW

Prva evropska fabrika LFP baterija Subotici ElevenEs

Prva evropska fabrika LFP baterija biće izgrađena u Subotici

21 октобра 2021 - ElevenEs će proizvoditi LFP baterije za vozila i skladištenje energije u Subotici, a fabriku gradi uz pomoć sredstava EU

Tuzla dekarbonizovati sistem daljinskog grejanja

Tuzla će dekarbonizovati sistem daljinskog grejanja

20 октобра 2021 - Tuzla namerava da do 2040. spusti emisije iz grejanja na četiri odsto sadašnjeg obima putem desumporizacije, uvođenja obnovljivih izvora i širenja mreže