Energetska efikasnost

Prvi sastanak Parlamentarnog foruma za energetsku politiku Srbije

Parlamentarni forum za energetsku politiku Srbije

Slika: Skupština Srbije

Objavljeno

06.10.2016.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

06.10.2016.

Država

Komentari

0

Podeli

Grupa narodnih poslanika osnovala je Parlamentarni forum za energetsku politiku Srbije u novom sazivu Parlamenta. Poslanici su potpisali Odluku o osnivanju, utvrdili Pravila o radu i ponovo izabrali dr Aleksandru Tomić za predsednicu Foruma.

Ostali poslanici članovi Foruma su Veroljub Arsić, dr Ivan Bauer, dr Branislav Blažić, Dragomir Karić, Dragana Kostić, prof. dr Vladimir Marinković, dr Aleksandar Martinović, Veroljub Matić, dr Vladimir Orlić, Snežana B. Petrović, Snežana R. Petrović, Marijan Rističević i Goran Ćirić.

Forum će imati i „veliki broj neparlamentarnih članova koji će učestvovati u njegovom radu, a to su ključni akteri u sektoru energike“, navedeno je u saopštenju.

„U najskorijem periodu Forum očekuje razmatranje najvećih kritika koje je Energetska zajednica uputila Srbiji, kao i učešće na plenumu Energetske zajednice, koji će se 13. oktobra održati u Sarajevu i na kome će se sama organizacija redefinisati, tako da će ubuduće uključivati u svoj rad i parlamentarce“, rekla je Tomić.

Prateći formiranje nacionalnih parlamentarnih delegacija Energetske zajednice, Narodna skupština će izabrati svoju delegaciju od dva člana i dva zamenika.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Zelena energija novu Vladu Crne Gore

Zelena energija je za novu Vladu Crne Gore glavni nosilac privrednog razvoja

30 априла 2022 - Premijer Dritan Abazović je ukazao na turizam i energetiku kao primarne sektore za privredni razvoj i obećao da će i dalje zastupati ideju ekološke države

Mihajlovic Hill strateskog partnerstva Srbije SAD

Mihajlović i Hill nagovestili potpisivanje strateškog partnerstva Srbije sa SAD

19 априла 2022 - Sporazum o strateškom partnerstvu bi olakšao zajedničke projekte, posebno u energetskom sektoru, izjavio je ambasador SAD Christopher Hill

IENE izvestaj jugoistocnu Evropu 11 maja Beogradu

IENE predstavlja najnoviji izveštaj za jugoistočnu Evropu 11. maja u Beogradu

18 априла 2022 - Energetski institutut IENE će 11. maja u PKS održati prezentaciju studije Pregled i perspektive energetike jugoistočne Evrope 2021/2022

Vlada Republike Srpske izmene Zakona o energetici

Vlada Republike Srpske usvojila izmene Zakona o energetici

15 априла 2022 - Izmene Zakona o energetici Republike Srpske treba da ga usklade sa novijim zakonima i Strategijom razvoja energetike