Energetska efikasnost

Prvi sastanak Parlamentarnog foruma za energetsku politiku Srbije

Parlamentarni forum za energetsku politiku Srbije

Slika: Skupština Srbije

Objavljeno

06.10.2016.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

06.10.2016.

Država

Komentari

0

Podeli

Grupa narodnih poslanika osnovala je Parlamentarni forum za energetsku politiku Srbije u novom sazivu Parlamenta. Poslanici su potpisali Odluku o osnivanju, utvrdili Pravila o radu i ponovo izabrali dr Aleksandru Tomić za predsednicu Foruma.

Ostali poslanici članovi Foruma su Veroljub Arsić, dr Ivan Bauer, dr Branislav Blažić, Dragomir Karić, Dragana Kostić, prof. dr Vladimir Marinković, dr Aleksandar Martinović, Veroljub Matić, dr Vladimir Orlić, Snežana B. Petrović, Snežana R. Petrović, Marijan Rističević i Goran Ćirić.

Forum će imati i „veliki broj neparlamentarnih članova koji će učestvovati u njegovom radu, a to su ključni akteri u sektoru energike“, navedeno je u saopštenju.

„U najskorijem periodu Forum očekuje razmatranje najvećih kritika koje je Energetska zajednica uputila Srbiji, kao i učešće na plenumu Energetske zajednice, koji će se 13. oktobra održati u Sarajevu i na kome će se sama organizacija redefinisati, tako da će ubuduće uključivati u svoj rad i parlamentarce“, rekla je Tomić.

Prateći formiranje nacionalnih parlamentarnih delegacija Energetske zajednice, Narodna skupština će izabrati svoju delegaciju od dva člana i dva zamenika.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Program Beogradskog energetskog foruma paneliste sponzore

Program Beogradskog energetskog foruma spreman – najavljujemo nove paneliste i sponzore

6. oktobar 2016. - Spisak sponzora za Beogradski energetski forum 2024 raste sa nekima od najpoznatijih svetskih brendova u domenu obnovljivih izvora

Novi krug subvencija energetsku efikasnost domacinstva Srbiji

Novi krug subvencija za energetsku efikasnost za domaćinstva u Srbiji

6. oktobar 2016. - Građani će za subvencije za energetsku efikasnost u Srbiji za 2024. konkurisati od leta. Opštine i gradovi su pozvani da izdvoje sredstva.

Berlin, toplotna pumpa

Berlin dobija toplotnu pumpu koja će grejati 45.000 domaćinstava

6. oktobar 2016. - U Berlinu se dekarbonizuje daljinsko grejanje. Četiri toplotne pumpe će koristiti prečišćenu otpadnu vodu.

Iva Đinđić Ćosić

Iva Đinđić Ćosić: energetska tranzicija otvara vrata za veće angažovanje žena

6. oktobar 2016. - Iva Đinđić Ćosić je vodeća stručna saradnica za ugovore u Elektromreži Srbije. Po obrazvoanju pravnica, već 18 godina radi u sektoru energetike